(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Medovník
Potřebné ingredience
Těsto:
hladká mouka 500 g
cukr 160 g
sádlo nebo tuk na pečení 70 g
mléko nebo sladká smetana 10 lžic
vejce 2
med 3 lžíce
jedlá soda 2 lžičky
tuk na plech
moučkový cukr na posypání
Krém:
máslo 250 g
mléko 5 dl
moučkový cukr 150 g
čerstvé žloutky 2 ks
pudinkový prášek s vanilkovou příchutí 1 ½ sáčku
silná černá káva 2 lžíce
Postup přípravy
Hladkou mouku prosejeme na vál. Za stálého míchání v hrnci svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme jednou sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Prochladlou směs nalijeme do důlku v mouce a vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme je na 4 až 6 dílů, každý rozválíme na tenkou kulatou nebo obdélníkovou placku, přeložíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě krátce upečeme dorůžova (asi 6 až 7 minut).
Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání vlijeme do zbylého vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout . Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáme vychladlý pudink a po kapkách černou kávu a umícháme hladký krém, kterým potřeme upečené vychladlé placky.
Potřené placky položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet. Hotový medovník nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.
Spodní placku můžeme nejdřív potřít marmeládou a pak teprve krémem, moučník bude pikantnější. Hotový medovník chutná nejlépe, pokud jej necháte uležet 1 až 2 dny v chladu.Zatížíme těžkou knížkou třeba.
Recept je převzatý,ale mám ho vyzkoušený-
Rozdělíme je na 4 až 6 dílů, každý rozválíme na tenkou kulatou nebo obdélníkovou placku, přeložíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě krátce upečeme dorůžova (asi 6 až 7 minut).
Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání vlijeme do zbylého vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout . Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáme vychladlý pudink a po kapkách černou kávu a umícháme hladký krém, kterým potřeme upečené vychladlé placky.
Potřené placky položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet. Hotový medovník nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.
Spodní placku můžeme nejdřív potřít marmeládou a pak teprve krémem, moučník bude pikantnější. Hotový medovník chutná nejlépe, pokud jej necháte uležet 1 až 2 dny v chladu.Zatížíme těžkou knížkou třeba.
Recept je převzatý,ale mám ho vyzkoušený-
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé