Zapečené vepřové maso s česnekem, hořčicí na jednom…
Potřebné ingredience
700 g vepřového masa, 1 lžíce hořčice, 4 stroužky česneku, 1 kelímek smetany, 0,5 l vody, Čerstvá petrželka, olej, Sůl, Pepř
Postup přípravy
Maso osolte a opepřete. Krátce osmahněte na rozpáleném oleji. Tak 5 minut.Poté přilijte vodu a duste 20 minut pod pokličkou. Poté přemístěte směs do pekáče.Smíchejte hořčici,…
Koláčky s kynutého šlehačkového těsta
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky 200 ml smetany na šlehání 3 lžíce majonézy 100 ml mléka 2 žloutky kostka droždí 80 g kr. cukru 1 bal. vanilkového cukru 1 lžíce rumu sůl Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami, povidla, džem, ovoce, mák nebo ořechy *Pokud chcete, můžete si připravit i drobenku
Postup přípravy
Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.rnrnKvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.rnrnMezitím si můžeme…
Přesnídávkové řezy
Potřebné ingredience
3 vejce, půl hrnku oleje, hrnek mléka, hrnekcukru, 2 hrnkypol.mouky, 1kypř. prášek, kompotované meruňky, 2 meruňkové přesnídávky, 2 zakysaná smetana, trochu cukru, granko na posypání.
Postup přípravy
Nejprve si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak přidáme olej, mléko a moučnou směs.Nakonec vyšlehaný sníh.Pekáček vymažeme a vysypeme. Nalijeme na něj těsto a posypeme…
SMETANOVÝ DORTÍK S BROSKVEMI
Potřebné ingredience
150g polohrubé mouky, 2 vejce,1 vanilkový cukr, 100g moučkového cukru,100g másla nebo hery, 1 prdopeč, 4 lžíce mléka. NÁPLŇ: 850g půlených broskví (v konzervě), 200g mandlové čokolády, 600ml šlehačky na šlehání, 2x ztužovač , 2xvanilkový cukr, 1xmandlové lupínky.
Postup přípravy
POSTUP:
Oddělíme žloutky a do pěny utřeme společně s máslem a cukrem+ vanilkovým cukrem poté prosijeme mouku s práškem do pečiva spolu s mlékem vše důkladně promícháme. Bílky…
Kuřecí špízy do trouby
Potřebné ingredience
-4 kuřecí prsa -sůl podle chuti -4 lžičky dijonské hořčice -1 čerstvá červená paprika -5 dkg anglické slaniny -8 dkg uzeného bůčku -2 cibule -1,5 dl oleje -6 stroužků česneku -2 lžičky pálivé papriky -1 lžíce solamylu
Postup přípravy
Prsa umyjeme, osušíme, rozkrojíme a naklepeme. Osolíme z obou stran. Z jedné stany potřeme hořčicí na každé maso položíme slabý plátek slaniny a srolujeme. Nakrájíme na menší…
Rychlý hrníčkový švestkový koláč
Potřebné ingredience
2hrnky polohrubé mouky 1hrnek krystalového cukru 1vejce 1/2hrnku oleje 1hrnek mléka (může být i kyselé) 1prášek do pečiva DROBENKA: 2hrnky polohrubé mouky 1/2kostky hery 3/4hrnku krystalového cukru -propracovat rukou
Postup přípravy
Všechny uvedené suroviny smícháme dohromady a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Povrch poklademe očištěnými a vypeckovanými švestkami středem navrch. Posypeme hustě…
Mrkvový závin
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubá mouka 2 ks větší mrkev 1 hera 6 ks jablka 1 skořicový cukr 1 hrst rozinky
Postup přípravy
Mouku smícháme s najemno nastrouhanou mrkví, přidáme rozpuštěnou a vychladlou heru a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.
Připravené těsto rozdělíme na tři díly.…
Řecké jogurtové koblížky
Potřebné ingredience
2vejce 200ml hustého řeckého jogurtu 200g hladké mouky 1lžička kypřícího prášku do pečiva 1lžíce krupicového cukru špetka soli olej na smažení med na přelití mletá skořice na poprášení nasekané vlašské ořechy na ozdobu
Postup přípravy
Vejce dobře našlehejte a pak k nim přimíchejte jogurt. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, špetkou soli a cukrem, pak suchou směs přisypávejte k mokré a dokonale promíchejte…
Zapékané palačinky s broskvovým tvarohem
Potřebné ingredience
Ingredience : 750 ml mléko 370 g hladká mouka 1/2 lžičky sůl 3 vejce na smažení kokosový olej. Náplň : 2 měkký polotučný tvaroh 1 vanilkový cukr 2–3 cukr moučka 4–5 vyzrálé broskve. Na zalití : 1/2 hrnku mléko 1 vejce 1 vanilkový cukr 1–2 lžíce vanilkový pudink v prášku.
Postup přípravy
Mléko smícháme s hladkou moukou, solí a vejci. Těsto prošleháme a necháme asi 1 hodinu stát. Na pánvi rozpustíme malé množství kokosového oleje a smažíme palačinky.
Měkké…
Super rychlovka k večeři
Potřebné ingredience
-Housky z bílého nebo celozrnného pečiva -šunku -sýr -vejce -kořenící směs Vegga
Postup přípravy
Houskám odkrojte spodní část a vydlábněte vnitřek housky. Obě části nemusíte vyhazovat, stačí je usušit a použít na strouhanku.
Do vydlabané housky dejte nakrájenou šunku a…