Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Zavařené okurky I

Zavařené okurky I

Potřebné ingredience

Nálev na okurky: 1litr octa 2,5 litru vody 12 dkg soli 30 kusů tablet sacharinu 7 dkg cukru 10 kusů celého pepře 10 kusů celého nového koření 2 kusy bobkového listu 5 kusů hřebíčku hrst hořčičného semínka

Postup přípravy

Vše povařit a potom vlažným nálevem zalít okurky. Do sklenic (naspod a navrch) dát s okurkami kopr, na kolečka pokrájenou cibuli, křen, mrkev. Sterilizovat 20 minut při 80 C.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
KVAŠÁKY

KVAŠÁKY

Potřebné ingredience

přerostky, křen, kopr, sů, případně i list višně

Postup přípravy

Na spodek 5 nebo 3 litrové láhve dát kopr a listy křenu, na to vrstvu okurek a proložit to zase koprem a křenem a nahoru taky kopr a křen. Zalét vodou se solí. Na litr vody plnou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žloutková buchta

Žloutková buchta

Potřebné ingredience

250g Hery,250g ml.cukru, 7 vajíček, 250g mouky(hl+pol), 1 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Heru, mletý cukr a žloutky vyšleháme, přidáme mouku, sníh a prášek do pečiva.

Nejlepší je s citronovou polevou - cukr moučka, šťáva z citrónu a trochu teplé vody.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky I.

Perníčky I.

Potřebné ingredience

65 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 25 dkg ztuženého tuku (Hera), 4 vejce, 13 dkg tekutého medu, 1/2 lžíce perníkového koření, např. Kotaniy, 3ú4 lžíce mleté skořice, 1 1/2 g jedlé sody (1 rovná kávová lžíce)

Postup přípravy

Tuk nastrouháme nahrubo do mouky, pormíchám s kořením a jednou sodou. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme uležet i 1 týden (stačí přes…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot od kamarádky

Dýňový kompot od kamarádky

Potřebné ingredience

Dýně, ananasový džus, kyselina citronová, cuk krystal

Postup přípravy

Dýni rozpůlíme, odstraníme vnitřní měkkou mechovou dužinu a semena, nakrájíme na řezy široké asi 2cm a oloupeme. Řezy potom nakrájíme na kostky o hraně asi 1cm a naplníme jimi…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
ZELNÁ POMAZÁNKA OD KAMARÁDA

ZELNÁ POMAZÁNKA OD KAMARÁDA

Potřebné ingredience

1 sklenice kysaného zelí (0,7l), 5 natvrdo uvařených vajíček, 3 kostky měkkého sýru (např. Apettita), 2 ks středně velké cibule, 300 g šunky nebo měkkého salámu (např. Junior), 250 ml tatarské omáčky

Postup přípravy

Z uvařených vajíček vyjmeme žloutky, které rozmačkáme s měkkým sýrem do pasty a vmícháme tatarskou omáčku, důkladně promícháme a potom přidáme jemně nasekanou cibulu, na drobné…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosový moučník

Kokosový moučník

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2 hrnečku oleje, 2 vejce, 2 hrneček mléka, prášek do pečiv, 3/4 hrnečku cukru moučka, 2 hrnečky polohrubé mouky Drobení: 1/2 hrnečku cukru moučka, 3/4 hrnečku kokosu Poleva: 1 kelímek šlehačky

Postup přípravy

Ze surovn na těsto vyšleháme hladkou hmotu a vylijeme do připraveného plechu, vysypaného hrubou moukou. Dobře promíchám drobení, tj. cukr a kokos a rovnoměrně posypeme těsto.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ - od kamarádky

GREENHORŇÁCKÝ GULÁŠ - od kamarádky

Potřebné ingredience

3/4 kg hovězího masa - na nudličky 2 cibule 12 stroučků česneku utřených 2 polévkové lžíce hořčice 1 polévková lžíce maggi, sojove a worcestrové omáčky 1 lžička kari, sladké papriky, oregána sůl až druhý den - dle potřeby

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme 12 hodit uležet v ledničce. Druhý den osmahneme na sádle, zalijeme pivem a vodou. Dusíme a promícháváme. Nakonec zahustíme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

Krkovička (plecko), cibule, sádlo, mletá paprika, kysané zelí, česnek, mléko

Postup přípravy

Cibuli a sádlo necháme jemně zpěnit, aby zůstalo světlé. Zamícháme mletou papriku, nesmažíme ji. A ihned maso nakrájené na malé kousky, posolíme, pokmínujeme -> osmahneme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OŘECHOVÁ BÁBOVKA - vždy se povede

OŘECHOVÁ BÁBOVKA - vždy se povede

Potřebné ingredience

37 dkg cukru moučky, 27 dkg Hera, 6 vajíček, 37 dkg polohrubé mouky, 15 dkg ořechů, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3/8 l mléka

Postup přípravy

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme zbytek surovin a na závěr vmícháme sníh. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se nepovedla. Je moc dobrá, pokud bábovkovou formu vysypete…

Zobrazit více...

Kategorie