HOUBOVKA- omáčka
Potřebné ingredience
4 plátky masa- jekékoliv, 300g. čerstvých nebo 2 hrsti sušených hub, 40g slaninky,hladká mouka, 1 větší cibule, 250 ml smetany, 1 masox(ale nemusí bý¨), kousek másla....
Postup přípravy
Maso nařízneme po obvodu, neklepeme, osolíme, poprášíme moukou.
Slaninu a cibuli nakrájet na kostičky -zpěníme, přidáme maso a opečem.
Podlijeme trochou vody, dusíme do…
ŠLEHAČKOVÝ SEN ...ÚŽASNÁ DOBROTA
Potřebné ingredience
180 dkg. moučk. cukru, 5 žloutků, 2 lžíce rumu, nebo pár kapek tresti, 0,5 l. šlehačky, piškoty, v letní sezoně ovoce-jahody, borůvky, maliny....v zimě nejlépe malinová marmeláda.
Postup přípravy
Krém.
V jedné míse utřít žloutky s cukrem a rumem, v druhé míse umixovat šlehačku do tuha.
Smíchat dohromady.
Do nízké misky prům. 20 x 20 cm, nebo do více,…
KARAMELOVÁ POLEVA NA VĚTRNÍKY A VĚNEČKY č.2
Potřebné ingredience
50g krystal. cukru, 3 polévkové lžice mléka, 220 g moučkového cukru
Postup přípravy
50g krystal. cukru zkaramelizujeme na pánvi do světle hněda !!!!!!!, ihned zalejeme 3-6 pol.lžicemi mléka, a rozvaříme. Hustotu upravíme přidáním mléka,nebo salka.
Do misky…
KRÉM DO VĚNEČKŮ
Potřebné ingredience
1/2 mléka,1 a 1/2 bal. pudinku, 20 dkg cukru,20 dkg másla,
Postup přípravy
mléko, pudink, cukr uvařit v hustou kaši, do vychlazaného přimíchat šlehačem 20 dkg změklého másla.
KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA DO VĚTRNÍČKŮ
Potřebné ingredience
15 dkg cukru, 2 šlehačky,
ztužovač šlehačky
Postup přípravy
cukr rozpustíme na pánvi do světle hněda, přilejeme teplou šlehačku,pořádně mícháme..... Povaříme jen lehce a necháme vychladnout, dáme do lednice a teprve druhý den přidáme…
KARAMELOVÝ KRÉM do větrníků a věnečků...
Potřebné ingredience
25 dkg krystal. cukru,1 šlehačka, 25 dkg másla
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme 25 dkg cukru, do světle hněda na karamel, Zalijeme po troše 1 teplou šlehačkou, a povaříme chvilinku, Ušleháme do pěny máslo a přidáme vychladlý karamel a…
KARAMELOVÁ POLEVA NA VĚTRNÍKY A VĚNEČKY asi 200g
Potřebné ingredience
180g. moučkového cukru, mléko, nebo voda.
Postup přípravy
čtvrtuinu cukru vložíme na pánvičku a za stálého míchání upražíme světle červený karamel-nesmí černat.
Zalijeme 3 lžícemi vody, nebo mléka a za stálého míchání rozvaříme, až…
BLESKOVÁ DOBROTA.
Potřebné ingredience
pro 4 osoby: Těstoviny, 2 hovězí konzervy ve vl. šťávě(Hamé doporučuji), 2 rajské protlaky, 2 okurky sterilované, velká cibule, půl káv. lžičky Kari,tvrdý sýr, olej, voda asi 350 ml.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nadrobno cibuli, přidáme nadrobno nakrájené hov. maso i se socem z konzervy, povařit asi 10 min, přidat vodu, okurky nadrobno, Kari koření-nepřehnat to !!! Opět…
SMETANOVÉ BRAMBORY...
Potřebné ingredience
brambory, 2-3 smetany, sůl, 1/8 másla, česnek, popř. strouhaný sýr.
Postup přípravy
Plech, nebo zapékací mísu vymažeme máslem s prolis. česnekem-1/8 másla + 8 stroužků česneku, dále mísu poklademe nakrájenými bramborami na kolečka silné asi 3-5 mm, osolíme,…
CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN
Potřebné ingredience
Sušené mléko-150g, cukr moučka- 150 g, 1-2 káv.llžičky oleje, 1 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek tresti-hořká mande, nebo sladká mandle, trocha vody, potravinářská barva.-sypká, nebo gelová.POZOR:MANDLOVOU I JINOU TRESŤ SEŽENETE V DROGERII !!!!
Postup přípravy
Vše propracovat, pokud je to moc husté, přidat vodu, ale jen po kapičkách, pokud je to řídké, přidat sušené mléko a cukr, tresti podle chuti, já dávám tak 8 kapek a nakonec popř…