Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Povidlové taštičky sypané perníkem

Povidlové taštičky sypané perníkem

Potřebné ingredience

300 g sáček na přípravu bramborových knedlíků - polohrubá mouka (asi tak 100 g) - voda - (můžete přidat i jedno vejce) - povidlí - rumové perníčky - máslo

Postup přípravy

Vajíčko, bramborový materiál a vodu rozmícháme v misce a dle potřeby dosypáváme polohrubou moukou, aby nám vzniklo pěkné těsto. Necháme 5 minut odpočinout. Pak těsto vyválíme tak…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Zapečené tortily

Zapečené tortily

Potřebné ingredience

balíček šunky - kus eidamu na nastrouhání - 1 kelímek sýru cottage - kousek točeného kuřecího salámu - kousek pálivé papričky - 1 balení tortil - troška kečupu (osvědčila se Otma) - kousek másla

Postup přípravy

Nakrájím, případně nastrouhám šunku, sýr, točený salám, smíchám s cottagem, papričkou, kečupem a nechám odležet 3 hodinky (může být i více). Nachystám si zapékací mísu, kterou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčková buchta s tvarohem - nebo taky sacher buchta nebo taky prošívaná deka :)

Hrníčková buchta s tvarohem - nebo taky sacher buchta…

Potřebné ingredience

-2 vejce -1 hrnek cukru -1 hrnek mléka -1/2 hrnku oleje -2 hrnky polohrubé mouky -celý kypřící prášek -špetka soli -4 kávové lžičky kakaa, tvarohová náplň na vršek buchty: -1 tvaroh -1 vejce -1 lžička pudinku -1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Z přísad ušleháme těsto a dáme do vysypaného a vymazaného pekáčku (já dávám na pečící papír, ušetří to pak mytí pekáče a lépe se buchta z pekáče dostane). Připravím si ušlehanou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Aby byla šťáva u hovězího masa ještě lepší

Postup přípravy

Tak použiji nakonec lák z okurků :) Přidávejte raději po lžičkách.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná bublanina

Výborná bublanina

Potřebné ingredience

-3 vejce, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 ml oleje, 100 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, meruňky

Postup přípravy

Žloutky s oběma cukry ušleháme do světlé pěny. Tenkým pramínkem přiléváme olej a důkladně ho zašleháme do pěny, šleháme dokud nevznikne homogenní (dost hustá) hmota. Přisypeme k…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bezva vychytávka

Bezva vychytávka

Postup přípravy

Nejraději zahušťuji polévky, omáčky a masové šťávy instantní bramborovou kaší. Nedělá hrudky a možná je i lepší než mouka. Dá se přidat i do vroucího jídla.

Zobrazit více...

Kategorie