Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Zapečené tortily

0.0
Zapečené tortily

Potřebné ingredience

balíček šunky - kus eidamu na nastrouhání - 1 kelímek sýru cottage - kousek točeného kuřecího salámu - kousek pálivé papričky - 1 balení tortil - troška kečupu (osvědčila se Otma) - kousek másla

Postup přípravy

Nakrájím, případně nastrouhám šunku, sýr, točený salám, smíchám s cottagem, papričkou, kečupem a nechám odležet 3 hodinky (může být i více). Nachystám si zapékací mísu, kterou vymažu máslem, a pak kladu tortily a mezi ně dávám nachystanou a odleženou nádivku. Jednotlivé tortily před položením nádivky namažu máslem. Končím namazanou tortilou bez nádivky. Zapékám velmi krátce. Poznám to většinou podle zrůžovění horní tortily. Je to dobré a rychlé papu. Navíc je to příjemné osvěžení jídelníčku. Dobrou Libča.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petula30 14. 11. 2008, 12:44
Libuško, prosim vas, jake ty tortily používáte? Normálně pšeničné? Na obrázku to vypadá jako pitta chleba, i to by nemuselo být špatné :-) Takže třeba ty od Vitany po těch 8 kusech nebo kolik jich vrstvíte? Moc děkuji! Receptík vypadá totiž úžasně, chystám se na něj (clamp) (clamp) (clamp)
Kuřátková 19. 11. 2008, 12:33
@Petula30 Dobrý den Peťko, tak jsem se dneska koukla v Albertu a jmenuje se to Libanonský chléb a je to výrobek Albert. Tak se omlouvám kvůli tomu názvu. Nebyla jsem si jistá. Pa. Libča
Kuřátková 14. 11. 2008, 18:49
@Petula30 Peťko, zrovna ty co jsou na obrázku, tak jsou to tortilly (alespoň myslím, že to tam bylo napsáno jako tortilly) značky Albert. Myslím, že to bylo pšeničné. Použila jsem celý balíček 5-6 ks tam myslím bylo, ale určitě by se daly použít 2 balíčky na sebe. Já mám malou zepékací mísu, tak jsem to udělala jen z jednoho balíčku. My jsme jedli z jednoho balení 3 lidi. Neříkám, že jsme se přejedli, ale záleží jak je člověk zvyklý. (pohoda) (radost) (pohoda) (radost) (pohoda) (radost) Určitě by se dala použít i jiná značka nebo jiná obměna. Já zatím dělala jen ty Albert placky. (drink) Myslím, že je to celkem dobrá obměna jídla. Pokud máte rádi pizu nebo jakoby tento styl, tak Vám to bude určitě chutnat. Dokonce bych řekla, že to bylo lepší než jsem čekala. Hodně záleží na náplni a Vaši fantazii. Hodně zdaru. Libča (mamca)
jusinka 30. 10. 2008, 18:45
Milujeme taková jídla :-) :-) :-), určitě vyzkouším! Skvělý nápad, máte u mě 1 s * (clamp) (clamp) (clamp)
Kuřátková 31. 10. 2008, 11:45
@jusinka Dobrý den Lucko, děkuji za komentářek k tortilkám :) Potěšil mne a doufám, že se Vám tortily povedou :) Libča

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie