(recept
si oblíbilo 62 návštěvníků)
Česnekové trojúhelníky
Potřebné ingredience
Těsto:
500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750 g hladké mouky
4 lžičky sušeného nebo 42 g čerstvého droždí
Náplň:
125 g změklého másla
sůl dle chuti
12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
a další dle fantazie např.niva,uzený sýr, eidam,salám,špenát
Postup přípravy
Zaděláme těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly, které rozválíme.Namažeme máslem s česnekem (kdo nemá rád česnek stačí jen lehce potřít máslem)a navrstvíme to co máme rádi (já dala nivu,salám,eidam) Zavineme jako závin. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádýlka nebo zoubkatého nože (což já jsem moc dobře neudělala, tak snad příště) a necháme na plechu vedle sebe, neoddělujeme. Necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
Dělala jsem poprvé,ale mělo to tak velký úspěch,že brzy budou další. Největší úspěch měla niva.Příště zkusím i špenát.
Dobrou chuť :-)
Dělala jsem poprvé,ale mělo to tak velký úspěch,že brzy budou další. Největší úspěch měla niva.Příště zkusím i špenát.
Dobrou chuť :-)
xxx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
25. 12. 2013, 22:23
To je neskutečná dobrota, na slano i na sladko!!! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4515725diskuse
radule03
(upraveno)
25. 7. 2013, 16:50
Moc dobré
100ml
(upraveno)
9. 12. 2012, 10:29
Mišo delala jsem vase trojuhelniky a opravdu mnamka dekujizarecept Jana
lonik
(upraveno)
29. 12. 2011, 18:49
uplnejinaolga
(upraveno)
12. 9. 2010, 8:51
redbreast
(upraveno)
18. 3. 2010, 10:16
Vynikající, už se u nás dělají pravidelně
Murr2
(upraveno)
1. 2. 2010, 16:04
tak to je náhoda .tyto trojúhelníky mám taky ve svých receptech,ale v domácích pekárnách tak jsme se shodly na stejné dobrotce
gremlinska
(upraveno)
30. 1. 2010, 11:58
Je zvláštní, že jakmile je udělám, nevydrží ani do odpoledne
michalka30
(upraveno)
13. 1. 2010, 11:30
Je to supr.Občas to dělám z listového těsta a dávám třeba jenom kysané zelí a je to mňamka.
carlos
(upraveno)
14. 9. 2009, 10:15
Dobrý den, receptík vypadá úžasně, ale chtěla bych se zeptat jestli ty trojúhelníčky proříznout až dolů na plech nebo jen po povrchu??? Díky za odpověď určitě zkusím
michalas
(upraveno)
29. 9. 2009, 15:36
@carlos
Dobrý den Vlaďko, stačí jen na povrchu. A jak mi tu radila Renča,stačí nastříhat nůžkama,jde to dobře. Určitě vyzkoušejte, je to moc dobré
Ilonáček
(upraveno)
7. 9. 2009, 13:28
pipontek
(upraveno)
5. 9. 2009, 22:42
Ahoj Míšo,tak tyhle znám a dělávám,manžel je má rád ve verzi pouze s česnekem,ale chci Ti poradit s tím krájením-taky mi to nešlo,tak jsem zkusila obyčejné nůžky-pěkně z vrchu nastříhat-jde to krásně a rychle a efekt je na světě.Renča
michalas
(upraveno)
29. 9. 2009, 15:33
@pipontek
Ahoj Renčo,tak jsem zkusila ten tůj fígl s nůžkama.Šlo to dobře a nepotřebuji rádýlko. Tentokrát jsem zkoušela dělat se špenátem. Bylo to taky moc dobrý,ale manžel nedá dopustit na nivu. Díky za radu
pipontek
(upraveno)
1. 10. 2009, 7:51
@michalas
Jéj,tak to jsem ráda,že i já můžu taky někomu s něčím poradit a pomoct.Tak to jsem ráda,že to šlo dobře,já je pekla zrovna v neděli a zmizely natošup.