(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Výborná bublanina
Potřebné ingredience
-3 vejce, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 ml oleje, 100 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, meruňky
Postup přípravy
Žloutky s oběma cukry ušleháme do světlé pěny. Tenkým pramínkem přiléváme olej a důkladně ho zašleháme do pěny, šleháme dokud nevznikne homogenní (dost hustá) hmota. Přisypeme k ní mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vařečkou dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech (30 krát 40 cm) vyložený papírem na pečení. Na povrch těsta naskládáme rozpůlené meruňky řeznou stranou nahoru. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ztlumíme na 180°C a pečeme do zezlátnutí asi 20 minut. Po vychladnutí lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina je lehoučká a krásně nadýchaná.
Bublanina je lehoučká a krásně nadýchaná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé