Zobrazit přihlášovací formulář

Malá ložnice? Jak ji využít do posledního centimetru

  • Publikováno:


Pravidlo, že méně je více, stále platí a z malé ložnice s pomocí pár jednoduchých triků vykouzlíte místo, ze kterého se vám nebude chtít odcházet. Vejde se do ní totiž všechno, co potřebujete k pohodlí. Postel, skříň, komoda a dokonce i psací stůl.

 

1. Pořiďte si menší postel

Klasické letiště vám schramstne většinu prostoru v ložnici? Když ho vyměníte za postel o šířce 160 nebo 140 cm, vy pravděpodobně vůbec nepocítíte rozdíl, zato pro váš pokoj to bude velká změna. Vznikne vám dostatek místa pro noční stolek, který můžete naplno využít jako miniknihovničku, úschovnu deskovek apod.

2. Vytěžte skříň

Válí se vám všude oblečení, kabelky, pásky a další kusy oděvu, jejichž záplava se vám jen horko těžko daří držet pod kontrolou? Do skříně si místo klasických pořiďte úsporná ramínka, díky kterým nebude váš šatník praskat ve švech. Naopak ještě vám zbyde prostor právě na ty kabelky, šály a nové kousky, které si teprve koupíte. Využijte síly skříňových organizérů a uvidíte, že vám vaše skříň bude připadat téměř bezedná.

 


3. Žeňte to výš!

A to doslova. Poličkami vybavte co nejvíce stěn a do těch horních naskládejte dávno přečtené knihy, suvenýry z cest a další kousky, které nepotřebujete mít každý druhý den v ruce. Zároveň vám vysoko umístěné poličky pomohou vytvořit optickou iluzi, dojem, že je vaše ložnice ve skutečnosti mnohem vyšší a tím pádem i prostornější. Místo stojacích lampiček volte nástěnné a konzole na záclony nainstalujte až pod strop. Pod postel si pořiďte úložné boxy.
 

4. Kouzlete se světlem

Každý má rád velká zrcadla v krásném rámu. V malé ložnici bude odrážet světlo a tím pádem opticky zvětšovat celou místnost. A světle vymalované stěny mu u toho budou zdatně sekundovat. Pokud nejste zrovna fanoušci bílé, popřemýšlejte o šedé, krémové nebo jiné pastelové barvě. A jestli opravdu chcete tmavou ložnici, prosím, držte se ale jednoho odstínu. Víc barev by ji opticky ještě zmenšilo. Investujte do víceramenného lustru (nejlépe křišťálového), který vám pořádně posvítí.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie