Zobrazit přihlášovací formulář

Halloweenská výzdoba: Vyrobte si roztomilého pavoučka z papíru nebo polystyrenu

  • Publikováno:
Halloweenská výzdoba: Vyrobte si roztomilého pavoučka z papíru nebo polystyrenu

Halloween se blíží a děti ho milují. Především všechny ty strašidelně roztomilé dekorace, kterými si mohou vyzdobit pokojíček. A nejlepší jsou ty vlastnoručně vyrobené. Pusťte se s nimi do toho a vyrobte si pár pavoučků, kteří se k vyřezávané dýni budou skvěle hodit. S vaší pomocí to zvládnou i malé děti.

K tradiční halloweenské výzdobě patří vydlabané dýně se svíčkou uvnitř, čarodějnice, černé kočky se svítivýma očima, duchové, netopýři, pavouci a všelijaká další zvířata a příšerky. Všechno se už dnes dá pohodlně a bez práce koupit, ale vyrobit si s trochou fantazie své vlastní děsivé rekvizity je o dost větší zábava. Až se za okny začne rozprostírat mlha, setmí se a večer bude ještě dlouhý, zabavte nenechavé dětské ruce výrobou dekorací na Halloween. Materiál na tvoření pořídíte v každém obchodě pro kreativce, ať už kamenném nebo na internetu.

Podrobný video návod na netradiční výzdobu z dýně, která zaujme všechny holčičky, najdete ZDE. Vyrobte si z dýně roztomilého třpytivého jednorožce.


Zdroj: YouTube/Stacy's Handmade Secrets

Návod na pavouky z polystyrenu

Na výrobu potřebujete:

  • polystyrenové kuličky
  • černou akrylovou barvu
  • pohyblivé nalepovací oči
  • chlupaté drátky
  • spirálku pro zavěšení
  • tavicí pistoli

VÝZVA

Všechny rodiče dívek nad 8 let pozor! Testujeme Albi Crafts!

Hledáme 10 testerů nad 8 let, kteří nám pomohou pořádně otestovat Hračku roku - sadu Nejlepší kamarád z kolekce Albi Crafts. Tyto sady podporují kreativitu a zlepšují zručnost dětí. Vhodné jsou především pro holčičky, které se díky nim seznámí se základy šití v ruce, čímž zábavnou formou potrénují manuální zručnost.

Přihlaste se tady.

Postup:

„Nejprve natřete polystyrenové koule černou akrylovou barvou, budou fungovat jako tělíčko pavouka. Abyste se při vyrábění neumazali od barvy a kouli co nejlépe natřeli, můžete použít špejli. Nasaďte na ni kouli, natřete pohodlně ze všech stran a nechte zaschnout. Po zaschnutí přilepte pohyblivá očka. V úrovni pavoučích očí udělejte na každé straně koule čtyři dírky, do kterých zasunete chlupaté drátky. Ty poslouží jako pavoučí nožičky. Pro jistotu je můžete připevnit ještě trochou lepidla pomocí tavicí pistole. Nožičky na konci nezapomeňte ohnout a zakroutit tak, aby pavouček dobře stále na všech nohách,“ radí Lenka Pachmanová, zakladatelka kreativní platformy pro nadšené tvůrce Idea Creative.

Hotové pavoučky můžete ještě působivě zavěsit do prostoru, třeba do okna. Uděláte to jednoduše tak, že do horní části našroubujete speciální spirálku, která slouží k zavěšení polystyrenových produktů.

Návod na pavoučka z papíru

Na výrobu potřebujete:

  • silnější černý a bílý papír
  • nůžky
  • lepidlo

Postup:

1. Z černého papíru si svisle ustřihněte asi 5 centimetrů široký pruh.

2. Na jeden konec proužku naneste lepidlo a slepte ho tak, aby vám vznikl kroužek.

3. Ze zbytku černého papíru si podélně nastříhejte 8 proužků silných asi 0,5 centimetru.

4. Naohýbejte si je podle fotky tak, aby vám vznikly pavoučí nožky.

5. Přilepte je zespodu tělíčka.

6. Z bílého papíru vystřihněte očička a zoubky, z černého pak ještě zorničky, a nalepte je na pavoučka.

7. Hotového pavoučka můžete zavěsit na nit nebo třeba jen nechat postaveného třeba na poliččce či skříňce.

Náš tip:
Použít můžete i pohyblivé nalepovací oči z hobby shopu.



Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie