Zobrazit přihlášovací formulář

Nezbytnosti do pokojíčku pro miminko

  • Publikováno:
Nezbytnosti do pokojíčku pro miminko

Plánování dětského pokoje pro miminko může dát některým rodičům zabrat. S tolika dostupnými předměty na trhu a hromadou krásné inspirace bývá obtížné zjistit, co se opravdu vyplatí pořídit, co bude nejen hezké, ale zároveň i praktické a užitečné. Ať už vybavujete dětský pokoj pro holčičku nebo pro chlapečka, jedno mají společné: základ, se kterým určitě nešlápnete vedle a bez kterého se neobejdete, je kvalitní dětský nábytek, tedy postýlka a přebalovací pult.

 

  1. Místo pro kvalitní odpočinek

 

Postýlka pro dítě je nejdůležitější kus nábytku, bez kterého se neobejdete. I kdyby se začátku miminko spalo s rodiči nebo v menším proutěném košíku, který nezabere tolik místa, časem přijde doba, kdy bude dítě potřebovat vlastní prostor.

 

 

Při výběru je potřeba věnovat pozornost několika kritériím, abyste byli spokojeni a dítko bylo v bezpečí. Základem, který již splňuje většina postýlek na trhu, je polohování roštu s matrací. Na nejvyšší úroveň se dává v době, kdy je miminko malé a samo se nepřetočí a nepostaví, takže nehrozí nebezpečí vypadnutí z postýlky. Zároveň je tato poloha pro maminky nejpohodlnější, neboť se nemusí při zvedání dítěte příliš sklánět. Postupem času, kdy se dítě stává pohyblivějším, se z důvodu jeho bezpečnosti rošt snižuje, a to tak, aby byla horní hrana vždy nad těžištěm dítěte.

 

Dále se postýlky nabízí ve variantách s pevnými stranami či s jednou stahovatelnou bočnicí. Ta má výhodu v tom, že nabízí výrazně lepší přístup do postýlky v době, kdy je rošt s matrací na nejnižší úrovni. Větší děti také při stažené bočnici mohou samy do postýlky lézt a vylézat z ní.

 

  1. Přebalování miminka

 

Přebalovací místo můžete vyřešit postýlkou s přebalovacím pultem nebo samostatnou komodou na přebalování, která bývá praktičtější, neboť nabízí také úložný prostor na pleny, ubrousky, ošetřující krémy, oblečení a jiné nezbytnosti. Později lze přebalovací pult z komody odstranit a komodu využívat dál jako nábytek v dětském pokoji. Pokud už doma nějakou tu komodu máte, můžete ji upcyklovat a vytvořit si z ní přebalovací místo také - stačí jen dokoupit samostatný pult na komodu a na ni pak umístit přebalovací podložku. Dnes se vyrábí často na míru, ale seženete snadno i univerzální kus v různých barevných provedení, od přírodní, přes růžový či modrý, až po bílý přebalovací pult. Chce to jen šikovné ruce, které pult ke komodě bezpečně a stabilně připevní.

 

 

Velice praktické jsou komody na kolečkách, které si podle potřeby přemístíte kam potřebujete. Nezapomeňte kolečka vždy zaaretovat, aby nedošlo k nechtěnému posunutí komody. Na trhu existují také přebalovací pulty s vaničkou, které se jeví jako praktické. Jejich umístění je však kvůli vypouštění vody nejlepší pouze v koupelně, jinak je vanička s napuštěnou vodou na přenášení těžká. Koupací nádoba bývá také docela malá, takže slouží ke svému účelu pouze po krátkou dobu.

 

 

Navrhování a vybavování dětského pokojíčku je zábavné a vzrušující. Nejen, že vytváříte nádhernou oázu, kde bude vaše miminko trávit první roky svého života, růst a hrát si, ale také jim poskytujete pohodlné místo, které podporuje pocit bezpečí. Mějte na paměti, že výběr správné postýlky a dřevěného přebalovacího pultu je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, která před narozením dítěte uděláte. Koneckonců, stráví v ní přes noc přibližně dva roky svého života. S tolika faktory, které je třeba vzít v úvahu, možná přemýšlíte, kde začít. Snad vám dnešní jednoduchý průvodce ušetřil čas a usnadnil rozhodování.

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie