Zobrazit přihlášovací formulář

Lehký a osvěžující: Recept na vynikající salát z marinovaných cuket. Hotový je za 15 minut

  • Publikováno:
Lehký a osvěžující: Recept na vynikající salát z marinovaných cuket. Hotový je za 15 minut

Nových receptů na chutná jídla z cukety není nikdy dost. A proto pro vás tentokrát zase jeden osvědčený máme. Možná vás překvapí, že se v něm cuketa nijak tepelně neupravuje, jen krátce marinuje v lahodné marinádě. Hotový salát je ale skutečně vynikající. Posuďte sami! Příprava téhle delikatesy podle foodblogerky Koko vám navíc nezabere víc, než čtvrt hodinky.

 

 

Lehký cuketový salát

Ingredience (na 2 porce):

  • 2 menší cukety
  • malá hrstička ořechů (lískových nebo vlašských) či slunečnicových semínek
  • 3 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 1 stroužek česneku
  • 10 snítek tymiánu
  • kůra z ½ citronu
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • čerstvá bazalka

NÁŠ TIP

Na pánev můžete přisypat ještě pár piniových oříšků, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň pokrmu dodají na výživové hodnotě.

 

Postup:

1. Nejdřív si nasekejte ořechy, které opražte na suché pánvi. Jakmile se krásně rozvoní, jsou hotové.

2. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte kůru z citronu, česnek a tymián. Nechte takto opékat cca 8 minut, aby olej nasál všechny chutě.

3. Mezitím si cukety pomocí škrabky nakrájejte na tenoučké plátky. Středy cuket vynechte, potřebujeme jen pevnou část cukety.

4. Z oleje vyndejte kůru a česnek, z tymiánu oberte smažené lístečky a vraťte do oleje.

5. Olej přelijte do misky, přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, sůl, pepř a plátky cukety. Vše důkladně promněte, aby se všechny plátky obalily olejem, nakonec přidejte čerstvou bazalku a rovnou servírujte.

 

TIP REDAKCE

Když najdete v lednici čerstvou rukolu, klidně jí do salátu přidejte.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku