Zobrazit přihlášovací formulář

Dušičky 2022: Vkusný věnec na hrob. S tímto návodem ho hravě vyrobíte doma za pár korun

  • Publikováno:
Dušičky 2022: Vkusný věnec na hrob. S tímto návodem ho hravě vyrobíte doma za pár korun

Dušičky se kvapem blíží a s nimi i čas navštívit hřbitov. Zavzpomínejte letos na své blízké, kteří už tu bohužel nejsou s námi, vlastnoručně vyrobeným dušičkovým věncem ze stálezelených dřevin. Dobře vypadá, přitom vás vyjde jen na pár korun a na hrobě vydrží pěkný až do jara. A dozdobit ho můžete podle svých představ a možností. 

Většina z nás bohužel v dnešní uspěchané době nemá příliš času a příležitostí navštěvovat hroby našich milovaných pravidelně každý týden, jak to dělali naši předci. Alespoň jednou za rok na Dušičky bychom se ale na hřbitov měli vypravit, abychom na ně zavzpomínali, uctili jejich památku a místo posledního odpočinku uklidili, vkusně ozdobili a zapálili na něm svíčku.

A protože letos Svátek zesnulých připadá na středu 2. listopadu, je nejvyšší čas opatřit nějaký vkusný a pěkný věnec, který v případě potřeby na hrobě vydrží až do Velikonoc a bude stále dobře vypadat, a například o víkendu s ním na hřbitov zajít či zajet. Vypravit se pro něj můžete do květinářství, pokud ale nechcete trávit čas ve frontách mezi kašlajícími a prskajícími lidmi, zkuste ho letos vlastnoručně vyrobit. Že to nemusí být nijak složité, jsme se dozvěděli v populárním pořadu Vychytávky Ládi Hrušky, kde nám oblíbený moderátor ukázal, jak na to.

DIY: Věnec na hrob - návod na výrobu

Budete potřebovat

  • staré drátěné ramínko
  • nastříhané větve stálezelených dřevin (např. túje, cypřiš, jalovec, smrk)
  • tematické ozdoby (např. stuhy, sádrový anděl, sušené květiny)
  • vázací drát
  • štípací kleště
  • lepicí tavnou pistoli

Postup

1. Drátěné ramínko vytvarujte alespoň přibližně do kruhu, který bude tvořit korpus věnce. Nebojte, drobné nedostatky se skryjí pod větvemi

2. Háček na zavěšení můžete zachovat, pokud ale budete chtít věnec položit, ohněte ho a schovejte.

3. Na drátěný korpus postupně přikládejte nastřihané větvičky a přivazujte je vázacím drátem.

4. Hotový věnec ozdobte vhodnými dekoracemi, které připevníte pomocí lepicí tavné pistole.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie