Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Skončilo testování batolecího mléka HiPP 3 Junior Combiotik®. Jak u dětí obstálo?

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Skončilo testování batolecího mléka HiPP 3 Junior Combiotik®. Jak u dětí obstálo?

Dvacet z vás, které doma máte dítě ve věku od 1 do 2 let, mělo možnost osobně vyzkoušet batolecí mléko HiPP 3 Junior Combiotik®, které je ideálním nápojem po ránu či večer před spaním, lze ho ale připravit například i s ranními cereáliemi. Jak dětem chutnalo a jak byly s testovaným výrobkem spokojené maminky? O své zkušenosti z testování se s vámi podělily ve svých recenzích na našem webu. 

I mezi prvním a třetím rokem se děti velmi rychle vyvíjí. Rostou jim zoubky, vlásky a kosti. Vyvíjí se imunitní systém a mozek. Proto vyžadují dostatečný příjem důležitých vitamínů a živin. Kvalitní batolecí mléko, jako je HiPP 3 Junior Combiotik®, jim poskytuje důležité živiny klíčové pro toto specifické věkové období. 

Rozhodně se nedoporučuje uspěchat přechod na kravské mléko, které je mnohem chudší na živiny a vitamíny a obsahuje příliš vysoké množství bílkovin*, takže zbytečně zatěžuje ledviny batolat. Nemluvě o zvýšeném riziku obezity.

Na rozdíl od jiných batolecích mlék či kravského mléka jim každodenně doplní PROBIOTIK® a PRAEBIOTIK® a kyselinu listovou v naštěpené formě**. Oproti kravskému mléku má také redukované množství bílkovin odpovídající věku dítěte*, takže nezatěžuje zbytečně dětské ledviny.  Důležité vitamíny a minerály jsou samozřejmostí. Pravidelná konzumace batolecího mléka obohaceného jódem, železem a vitamínem D přispívá ke správnému vývoji prvních zoubků a k silným kostem.

Navíc je batolecí mléko HiPP 3 Junior Combiotik® stejně jako ostatní výrobky HiPP vyrobeno v harmonii s přírodou. Respekt k přírodě a trvalá udržitelnost je ostatně posláním výrobce. Proto se snaží dělat věci tak, aby dopad na přírodu byl co nejmenší. HiPP batolecí mléko například balí do plně recyklovatelné papírové krabice. Tiskařské barvy, které používají, jsou na přírodním základu. Mléka jsou vyráběna v CO2 neutrálním závodě. Původ a kvalitu surovin ocenila i společnost Greenpeace.

Tentokrát byly testery samotné děti. Chutnalo jim testované mléko? Dokázalo je dostatečně nasytit na delší dobu? A co na něj "říkalo" jejich trávení? To vše se dozvíte z recenzí, které vybrané maminky z vašich řad sepsaly na svých blozích na stránkách Mimibazaru. Přečtěte si výňatky z některých z nich (recenze jsou v tomto článku redakčně zkráceny). Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Jak si kojenecké a batolecí mléko HiPP 3 JUNIOR Combiotik® v testování vedlo?

Testerky ocenily snadnou přípravu, nadšené byly z toho, jak se mléko dobře a rychle rozpustí a že nevytváří žádné hrudky. Dalším pozitivem pro ně byla chuť a vůně, v mléku není cítit žádná pachuť, ani nijak nepříjemně nesmrdí. Důležitým kritériem byla i skutečnost, že po mléku HiPP 3 JUNIOR Combiotik® děti neměly žádné zažívací problémy. Velkým plusem byla i praktická plastová dóza, v níž lze přesypané načaté mléko skladovat, aniž by navlhlo. Všem dětem, které už někdy UM měly, moc chutnalo. Menší problém s přijetím měly jen ty, které UM při testování ochutnaly vůbec poprvé. Těm ho maminky musely "zamaskovat" do kaše.

Velmi pěkně svou recenzi sepsala testerka Lucie V., která kromě jiného oceňuje také složení mléka, které obsahuje plno vitamínů, železo, vápník, probiotika a další prospěšné látky pro podporu imunity. Mléko je ekologicky balené v papírové krabici, ale k testování byla i plastová dóza, která je velmi praktická a dá se v ní mléko dobře skladovat. Příprava mléka je podle návodu velice snadná. Mléko krásně smetanově voní a při přípravě se snadno rozpouští ve vodě, nehrudkovatí a nepění. Chuťově je mléko dobré, není v něm cítit žádná pachuť. Dcera začala po odstavu kojení pít mléko dvakrát denně a to ráno a večer před spaním. Musím říci, že žádné zažívací problémy se u ní neobjevily a mléko ji určitě zasytilo, protože spí (většinou) celou noc. Mléko dceři velice zachutnalo, protože vždy vypila celou lahev a byla spokojená, proto bych Hipp 3 combiotik doporučila i ostatním maminkám respektive jejich dětem," napsala Lucie.

Podobnou zkušenost s testováním měla i další maminka Silvie M.: Ta mléko testovala se svou dcerou, která je dle jejích slov velký mlékomil. Tady je její recenze: "Když přišel balíček nadšeně jej otvírala se slovy "máme mlíčko". Mléko s radostí vybalila včetně praktické dózičky, která má i krásný design. Mléko jsme musely samozřejmě hned připravit. Návod na obalu je stručný a jasný, příprava snadná, mléko se dobře a rychle rozpouští, nehrudkovatí a dceři moc chutná. Co víc, obsahuje spoustu vitamínů, minerály, bílkoviny, probiotika a praebiotika. Oceňuji, že jsme dostaly i dózu na mléko, protože z papírových se to přece jen hůře dávkuje, i když tyto u Hippu jsou oproti jiným naprosto super. I pro uskladnění je lepší dózička. Z dózy se mléko dobře dávkuje díky zarovnávacímu rožku. Zároveň odměrka se dá uchytit ve víku dózy, takže nemusím lovit v mléku. Závěrem bych dodala, že dceru po mléku nebolí břicho, dobře ji zasytí a v noci se na mléko nebudí, což je super. Zkoušela jsem a chutná i mě, takže palec nahoru.".

Podobná je i zkušenost maminky, která má přezdívku Amseta. Ta napsala: "Po otevření toto mléko nijak výrazně nevoní. V teplé i studené vodě se lehce rozpouští a nezanechává mastný film. Naše dcera je na UM prakticky od narození a je to veliký mlékomil. Toto mléko jí zachutnalo hned (chutnalo dokonce i mě). Dcera je nadšená, když jí řeknu, že jí ho jdu připravit. Žádné zažívací potíže jsem nezaznamenala a malá je po něm naprosto spokojené dítě. Toto mlíčko tak mohu vřele všem maminkám doporučit!"

"Dcera si ve dvou letech stále dává jednou denně mléko, ale poslední dobou nám nevyhovovalo, proto jsme byly rádi za možnost vyzkoušet právě HiPP," píše testerka Petra P. a dodává: "Na toto mlíčko se dcera každý den těší. Balení je velice praktické a to hlavně plastová dóza, do které se mléko přesype a dál je poté chráněno. Tomu dávám veliké plus. Samotná příprava mléka je velice snadná a byla jsem nadšená, jak se mléko krásné rozpustí a nezanechává žádné hrudky a má čistou konzistenci. Samotná chuť a vůně je za mě na jedničku, není cítit žádná pachuť a mléko je výborné. Dceři chutná a nemá po něm žádné zažívací problémy. Co se týče složení, tak je za mě mléko velice kvalitní, jak svým obsahem, tak i přidanými hodnotami."

Syn další z testujících Květy Š. zatím mléku na chuť tak úplně nepřišel, byla to pro něj ale úplně nová zkušenost, UM totiž nikdy před tím neochutnal. "Syn který byl doposud kojený se sám z neznámého důvodu odstavil, což mě přivedlo na to zkusit toto mléko, aby měl i nadále vitamíny co potřebuje jeho tělíčko. Po otevření mléka jsem byla nadšená, že není cítit jako sušené mléko, což mi nedělá dobře. Stačí ohřát kojeneckou vodu a přidat 3 odměrky mléka. Rozpustnost mléka byla na jedničku, během pár vteřin hotovo. Synovi ale jen ochutnával. Ze začátku se tvářil nic moc, pak už s úsměvem. K mému zklamání toho moc nevypil, ale ne proto, že by nebylo dobré, ale nejspíš proto, že není zvyklý na umělé mléko. Já se rozhodla nevzdat a zatím mu z tohoto mléka dělám kaše. A ty mu velmi chutnají. Budu samozřejmě i nadále zkoušet mu ho dávat k pití a uvidíme," napsala v recenzi na svém blogu.

*HiPP 3 JUNIOR Combiotik® – 1,0 g/100 ml, kravské mléko – 3,3 g/100 ml

**Metafolin® je registrovaná ochranná známka společnosti Merck KGaA, Darmstadt, Německo. HiPP je jediné pokračovací mléko s bioaktivním folátem Metafolin®.

***Malé děti (12 kg) potřebují více živin na kg hmotnosti než dospělí (80 kg), EFSA 2013, WHO Growth standards.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie