Zobrazit přihlášovací formulář

HROMOVÁ HORA, Zane Grey - od 12-13 let

Administrace

HROMOVÁ HORA, Zane Grey - od 12-13 let

35 Kč
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 0 Kč
Sešit č.1 z edice PRÉRIE - Zane Grey HROMOVÁ HORA. Zane Grey je známý klasik amerického westernu, píše poutavě. Již vydal přes 60 westernů a dobrodružných příběhů. Přeložil Josef Vorel. Názor a doporučení čtenáře: Zane Grey napsal pouze dva…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 12. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

HROMOVÁ HORA, Zane Grey - od 12-13 let

35 Kč
Koupit
Sešit č.1 z edice PRÉRIE - Zane Grey HROMOVÁ HORA. Zane Grey je známý klasik amerického westernu, píše poutavě. Již vydal přes 60 westernů a dobrodružných příběhů. Přeložil Josef Vorel.

Názor a doporučení čtenáře:
Zane Grey napsal pouze dva zlatokopecké romány a Hromová hora je jedním z nich, druhý je román Král pustiny. Je to výborný zlatokopecký román, plný dobrodružství, překvapení, s klasickou přestřelkou, vítězící přírodou a na Greye jiným koncem.
Knihu jsem poprvé četl mezi 12 až 13 a potom ještě několikrát. Stojí za přečtení.
Zfilmováno v r.1935 ve studiu 20th Century Fox,hl. r.George O´ Brien a Barbara Fritche.

Popis:
Prospektoři 3 bratři Emersonové Sam a Jake s mladším bratrem Leeem, kovbojem z pastvin Montany přezdívaným Kalispel najdou údolí, o kterém se nejstarší bratr Sam dověděl od přítele indiána Nez Perce. Jake a Kalispel se proto vydají do údolí rýžovat zlato v říčce a Sam hledat zlatou žílu a jejich usilovná práce je korunována úspěchem. Musí si zajistit zásoby a dohodu s těžařskou společností o vzájemném těžení zlatonosné žíly. Na cestě Kalispel v Salmonu zachrání před dotěrným majitelem salonu dívku Sydney Blairovou dceru obchodníka z Východu. Dívka se mu líbí, proto nabídne jejímu otci, že jí vezme sebou do údolí pod Hromovou horu.

Vydal Svět v obrazech, a.s., 1991, sešitová vazba, měkká obálka, stran 61. Formát: 20,5 x 14,5 cm.

♥OSOBNÍ ODBĚR je možný po domluvě v Praze 7 na Strossmayerově nám. (na dotaz 5x v týdnu večer do konce roku 2023), nebo blízko Kamenice u Prahy (denně).
  • 18. 9. 2024, 9:06

  • Zobrazení

    429

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Autorský velký obrázek na plátně - KOČKA
Velká kniha POTRAVINY - CHRAŇME SI SVĚT!
učebnice ZEMĚPIS pro odborné školy a učiliště

Kategorie