Zobrazit přihlášovací formulář

Čerstvá nať LIBEČEK LÉKAŘSKÝ, koření polévky, maso

Administrace

Čerstvá nať LIBEČEK LÉKAŘSKÝ, koření polévky, maso

20 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 4 uživatele
Doprava: od 0 Kč
Semena nebo od května i ČERSTVÁ NAŤ - LIBEČEK LÉKAŘSKÝ (Levisticum officinale). Pěstuje se na zahrádkách jako koření do kuchyně, i na léčení. Je všeléčivý! V kuchyni se používají všechny části libečku. Listy jako koření do polévek, omáček, salátů či…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 12. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Čerstvá nať LIBEČEK LÉKAŘSKÝ, koření polévky, maso

20 Kč
  • Popis zboží
Semena nebo od května i ČERSTVÁ NAŤ - LIBEČEK LÉKAŘSKÝ (Levisticum officinale). Pěstuje se na zahrádkách jako koření do kuchyně, i na léčení. Je všeléčivý!
V kuchyni se používají všechny části libečku. Listy jako koření do polévek, omáček, salátů či pečení a plody se využívají k nakládání zeleniny. Přidává se také do omáček, k dušeným masům, i do mletého masa či marinád na grilování. Libeček se dá zkombinovat s nespočetným množstvím pokrmů.

LIBEČEK místo MAGGI - Libeček je známý jako silně aromatická rostlina a proto se ji říká „zelené maggi“. Již mladé lístky mají silnou vůni a při přípravě např. bramboračky či zeleninových polévek stačí přidat jen špetku.

LIBEČEK JAKO LÉČIVO - Libeček působí silně močopudně! A není vhodný pro lidi s vážným postižením ledvin!-
V pokrmech listy Libečku podporují chuť k jídlu, zlepšují trávení a potlačují nadýmání / plynatost. Dobrý vliv mají na žlučník, že rozpouští žlučové i ledvinové kameny.

Při léčení problémů s žaludkem se doporučuje výluh ze semen libečku, může se přidat trochu medu. Čaj z čerstvých nebo sušených listů podporuje také krevní oběh.

♥Z naší zahrádky naprosto bez syntetických vlivů, hnojení jen přírodní podle receptů z klášterních zahrad. Pěstované v čistém prostředí u lesa ve vyvýšených kamenných valech♥

-

Libeček je možné objednat i sušený, jen je nutno počítat s delší dobou sušení, při ideálních podmínkách počítám nejméně týden. Sušíme ručně a poctivě, aby Libečku zůstala sytá zelená barva a nerozpadala se rostlina na prach, jak je běžné v obchodech z velkovýrob.
  • Značka

    NAŠE ZAHRADA

  • Rozměry

    Cena za 10g (jeden dlouhý stvol je cca 10g). Dodávám nekvetoucí natě, balené ve stretch foliích. Spotřebujte nejlépe ihned, pár dní vydrží v chladničce v uzavřené nádobě.

  • 19. 9. 2023, 20:27

  • Zobrazení

    1 629

  • Oblíbené

    1

Další nabídky bazárku

10x Břečťan popínavý, Hedera helix - sazenice
semena PAMPELIŠKY - SMETÁNKA LÉKAŘSKÁ
semena KOPRETINA ŘIMBABA na migrény a insekticid
JAVOR KLEN - sazenice i malé stromky
semena Vistárie čínská - Wistaria sinensis
Břečťan popínavý, Hedera helix - vysoké 1 - 2, 5m
RŮŽE malé bílé mnohočetné voňavé květy - keř
PŘÍSAVNÍK PĚTIPRSTÝ, velký, letitý strom
9x sazenice a 4x keř MALINÍK sladkoplodý
trvalka VRBINA TEČKOVANÁ - vhodná i do jezírek
rozdávám odnože PŘÍSAVNÍKU - libovolný počet kusů
HOYA - VOSKOVKA MASITÁ s kovovou podpěrou srdce

Kategorie