Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 604 návštěvníků)

PRÁŠEK DO PEČIVA - učiněný zázrak

0.0
PRÁŠEK DO PEČIVA - učiněný zázrak

Postup

Tento článek vyšel dnes v našich novinách. Myslím, že by mohl být zajímavý i pro ostatní maminky, i když za to, jestli to opravdu funguje či ne, neručím :-).

KYPŘÍCÍ PRÁŠEK JE VŠUDE K DOSTÁNÍ, NENÍ DRAHÝ, DOMA JE VŽDY PO RUCE A HODÍ SE NEJEN DO PEČIVA. ZATOČÍ S KDEJAKOU ŠPÍNOU, SKVRNAMI, PŘIPÁLENINAMI....VYZKOUŠEJTE!

- spáry mezi obkladačkami vybělíme pastou vytvořenou z kypřícího prášku a vody. Kašičku naneseme na spáry, necháme působit dle potřeby, poté smyjeme.

- zahnědlou plastovou kojeneckou lahev nebo termosku vyčistíme, když do ní nasypeme 1-2 pytlíky prášku do pečiva (dále prdopeč) a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut působit a potom důkladně protřepeme a vymyjeme horkou vodou.

- usazenin v hrnečcích (zvláště ty od černého čaje a kávy), se zbavíme stejným způsobem

- smaltovaná umyvadla a nádobí budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme prdepečem a necháme přes noc působit. Rámo smyjeme.

- do varné konvice zanesené vodním kamenem dáme lžičku prdopeče, půl sklenky octa a konvici dolejeme do poloviny vodou. Povaříme a necháme hodinu stát. Potom vylijeme, důkladně vypláchneme a ještě jednou necháme projít varem čistou vodu.

- když se připeče nějaká ta "dobrota" napustíme do pekáče nebo hrnce horkou vodu a nasypeme do ní 2 balíčky prdopeče. Necháme stát půl hodiny, pak vylijeme a snadno umyjeme.

- do zašlé trouby s příškvarky nasypeme 3-4 sáčky prdopeče, troubu krátce zahřejeme a necháme ještě 20 minut stát. Poté ji otevřeme a vytřeme.

- zašlé hořáky a mřížku v troubě stačí jemně vydrhnout kašičkou z prdopeče a vody.

- na zašlé stříbrné šperky působí prdopeč jako "lék". Stačí, když do malého kastrůlku dáme na dno alobal, nalijeme do poloviny vodu a vsypeme 1 balíček kypřícího prášku. Vložíme šperky a krátce povaříme.

- chceme-li vyčistit odpad u vany či umyvadla, nasypeme do něj prdopeč a zalijeme octem. Necháme chvíli působit a pak propláchneme horkou vodou.

- do pračky přidáme půl balíčku prdopeče a 300 ml octa. Nastavíme na poloviční program a teplotu 90 stupňů. Nakonec pustíme 1-2 máchání, pračka se krásně pročistí.

- prdopeč je také výborný na čištění mastných skvrn, protože mastnotu dobře rozpouští. Odstraníme tak čerstvou mastnotu např. od tuku - nasypeme na ni prdopeč a necháme 15 minut působit. Potom řádně smyjeme.

- koberce a čalouněný nábytek spolehlivě vyčistíme, když je posypeme silnější vrstvou prdopeče a necháme 20 minut působit. Poté vše důkladně vyluxujeme.

- zašlé záclony se krásně vybělí, pokud do prášku na praní přidáme prdopeč. Jsou-li hodně zažloutlé od cigaretového kouře, namočíme je před praním do roztoku 5ti balíčků kypřícího prášku a vody.


Tak, to je vše.

Pokud vyzkoušíte, budu ráda, když své poznatky napíšete do komentářů ;-).

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

marsehetz 6. 10. 2009, 21:38
používám ho už dlouho na připálené hrnce (Y) (Y) (Y),navlhčím,posypu práškem,nechám do druhého dne a jde to krásně dolů (hello)
Kuželinda 6. 10. 2009, 21:32
mám vyzkoušený. Prdopeč dávám do pračky s prádlem a opravdu prádlo krásně vybělí. A na čištění stříbra a zlata je taky super. (Y) (Y) (Y)
Hyzule 6. 10. 2009, 19:40
(Y) udělám zásobu a vyzkouším. (clamp) (L)
papaaja 6. 10. 2009, 19:39
můžu potvrdit, že prdopeč opravdu funguje na čištění stříbra.. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a starý smaltovaný dřez u babičky taky vždycky prokoukne.. :-) :-) :-) :-) :-) PROSTĚ: ČLÁNEK NENÍ ŽÁDNÁ "KACHNA".. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
arabelka 6. 10. 2009, 19:23
skvěle (clamp) (clamp)
vlkajda 6. 10. 2009, 18:47
učiněný kouzelník ten prdopeč :-) :-) :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie