Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 138 návštěvníků)

Leginky a čepičky ze starého trička

0.0
Leginky a čepičky ze starého trička

Postup

Budete potřebovat - nějaké staré tričko elastické, já tohle koupila kdysi u Vietnamců a pořád jsem si říkala že do něj ještě zhubnu ale nezadařilo se mi a je mi krátké, ale to nevadí. Pak nůžky, šicí stroj a trochu trpělivosti

jedno tričko

usřihneme rukávy těsně u švu, a potom tak aby nám zbyl co největší kus látky

přiložíme si rukávy k sobě

a podíváme se jak moc potřebujeme ustřihnout okraje švu (tohle je velikostně tak na roční až rok a půl leté dítě, možná že to bude mít i jako 3/4 legínky později, to zatím nevím, to zjistím časem) :D

ustřihneme šev, jen okraj nemusí to být nějak extra rovné, já neoužila ani špendlíky, prostě jsem to ustřihla a hotovo

a to samé u druhé nohavice ( u druhého rukávu :D )

a sešijeme jen v prostřed a je to takřka hotové

a máme sešito a teď si jen okraj ohneme a přišijeme a protáhneme gumu do pasu a je to

a teď z tohohle dílu toho největšího uděláme čepice nebo pokud Vás napadne ještě něco jiného tak s chutí do toho. Já udělala čepky na chladnější dny.

rozstřihneme na půl

Každý díl si vytvarujeme podle svého vkusu. Já to nastříhala takto.

sešijeme a opět jsem veškeré švy potom projela cikcakem, protože nemám obnítkovací steh, ale i tak bych ráda aby ty věcičky vydržely nejen jedno vyprání.

a je hotová jedna čepička

a tady v rychlosti druhá čepička, je jedno jak ji uděláte, v dnešní době se fantazii meze nekladou, takže s chutí do toho a půl je hotovo.

Tohle třičko mě přišlo kdysi na 45 Kč, ještě včera bych ho vyhodila a dneska z něj mám dvě čepičky které bych do 50 Kč nekoupila a jedny legínky, které by mohly stát okolo 60-80 Kč.

Ušetřila jsem :D a nestálo to ani moc námahy.

tady je má naše modelka, no nechtěla moc pózovat, takže fotka nic moc, ale nemám pocit že by jí to někde dělalo boule a nebo ji to táhlo. Má plínky, takže proto to vypadá tak jak to vypadá, ale takhle to má i v legínkách které jsem kupovala

a tady v poloze ležmo :-D

tak tady ještě jednou naznačena linie toho jak šev ustřihnout

tady na fotce je uz ustřiženo a taky jsem si ustřihla vrch aby to bylo do roviny

x další rozstříhané oblečení :-) pořád lepší než to jen tak vyhodit :-)

tady opět sešito

a tady jedna vychytávka, nevím kam jsem zašantročila zapínací špendlík, tak holt nějak si člověk poradit musí :-D stačí pevnější drátek.

No a tady je ten "sed" :-D

a tady jsem se po obědě nudila (další troje leginky a jedna čepka i s lemem) a Verunka má minimálně na půl roku v čem chodit.

a tady je modelka :D

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Adgam 8. 9. 2010, 11:12
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Super nápad. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Kkendy 8. 9. 2010, 7:52
super (Y) (Y) (Y) A můžu se jenom zeptat?Jak to potom sedí oblečený,když nemají ty legínky ten výkroj na rozkrok?Netahá se to různě?Děkuji (F)
Makka 8. 9. 2010, 8:47
@Kkendy Zkoušela jsem je Verunce a jsou bezvadný, nepřijde mi že by to někde táhlo a navíc stejne když to stříháte tak ono vám tam ted sed z toho trosku vypline, takže si myslím že to není problém. Jde jen o to ze to je tak pro děti od jednoho do dvou let asi maximálně, podle toho jaký máte rukáv ,-) Markéta
Makka 8. 9. 2010, 8:47
@Kkendy Zkoušela jsem je Verunce a jsou bezvadný, nepřijde mi že by to někde táhlo a navíc stejne když to stříháte tak ono vám tam ted sed z toho trosku vypline, takže si myslím že to není problém. Jde jen o to ze to je tak pro děti od jednoho do dvou let asi maximálně, podle toho jaký máte rukáv ,-) Markéta
Popi 8. 9. 2010, 7:40
Markét,máte to krásný |:o) |:o) (clamp) (clamp) taky tak dělám,ale někdy se musím dost přemlouvat aby jsem vytáhla stroj ,-) ,-) (hello) (hello) jste šikula (Y) (Y)
Makka 8. 9. 2010, 9:16
@Popi No pro mě je teď stroj takový nový sedmý div světa, já ho mám sice doma už pěkně dlouho ale co jsem šila tak byly jen záclony, závěsy, max nějaký ubrus, ale teď mě to tak nadchlo, že bych ušila snad všechno , teď jen aby se to dařilo ,-) ,-) Markéta (L)
myspule 8. 9. 2010, 0:28
(Y) (Y) (Y) super recyklační návod (clamp), taky trička využívám na další šití http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3078178 :-)
Makka 8. 9. 2010, 7:31
@myspule Míšo ty Vaše polodupky jsou úžasné. Teeeeda ty musím taky vyzkoušet, dokud mám ještě pro koho takhle šít ,-) Markéta

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie