Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 328 návštěvníků)

Beruškový klobouček

0.0
Beruškový klobouček

Postup

Milé maminky, hobylky a tvořilky, mockrát Vám děkuji za milé komentáře a vzkazíky. Na vaše žádosti a za vaší podpory znovu vkládám SVŮJ návod na háčkovaný klobouček :)

Jen pro pořádek podotýkám,že návod jsem opravdu nekopírovala, podobnost s jinými návody je čistě náhodná, klobouček je inspirován fotkou, kterou jsem našla na internetu, je na konci návodu.

Použila jsem přízi Limone od Schöller und Stahl, háček č. 3
Zkratky: PO - pevné oko, ŘO - řetízkové oko, KS - krátký sloupek, PDS - polodlouhý sloupek, DS - dlouhý sloupek
Každou řadu začínáme jedním ŘO jako náhrada za první KS a ukončujeme PO nebo háčkujeme spirálovitě.

Přeji příjemné háčkování a těším se na vaše výtvory....

VZKAZ PRO TY DÁMY KTERÉ BY MĚ CHTĚLY OPĚT NAPADAT Z KOPÍROVÁNÍ NÁVODU: NEPIŠTE SEM SVÉ KOMENTÁŘE, NESTOJÍME O NĚ A POKUD SE VÁM NÁVOD NELÍBÍ, TAK SE NA NĚJ NEKOUKEJTE!!!

Začínáme stahovacím očkem.......1. řada: 6 KS do očka......2.řada: každý KS zdvojíme-máme 12 KS........3. řada: každý druhý KS zdvojíme.......4.řada: každý třetí KS zdvojíme......Takto postupujeme až do požadovaného obvodu....V podstatě v každé řadě zdvojujeme druhý zdvojený KS z předchozí řady.

Tady jen pro pořádek pro začátečnice vyznačeno místo, kam vpichovat první KS, aby jste holky nevynechaly :)

Takto se vám vytvoří šestiúhelník a je zde krásně vidět zdvojování KS

Pro výpočet požadovaného obvodu placky platí: obvod hlavičky / 3,14 = průměr placky.....já mám 48cm / 3,14 = 15,2 cm. ALE POZOR NA MĚŘENÍ. ŠESTIÚHELNÍK NENÍ KOLO. JEDNOU SI TO PŘEMĚŘTE TAKTO OD CÍPU K CÍPU.

A JEDNOU TAKTO. POKAŽDÉ VÁM VYJDE JINÁ MÍRA A SPRÁVNÁ JE TA PŘESNĚ MEZI...

Potom jsem ještě háčkovala 4 řady KS, a pak jsem začala dělat mezírky (ano, tak ty má skutečně paní Boženka ve svém návodu stejně - chorobně známý vzorek :)))) Postup je následující: 1 ŘO jako náhrada za první PDS, 2 ŘO, 1 PDS do třetího KS z předchozí řady, 2 ŘO, 1 PDS o třetího KS z předchozí řady, a takto až do konce řady (vir. růžová na fotu)....Další řadu obháčkujeme KS (viz zelená na fotu) a opět řada mezírková, takto opakujeme do požadované hloubky.

Ale POZOR! Neháčkujte klobouček příliš hluboký, nezapomeňte na krempu, bude ohrnutá,tak aby to nepadalo do očíček. Já jsem vzorek skončila viz foto, tzn. 6 mezírek pod sebou. Pak jsem ještě uháčkovala 3 řady KS.

A začínáme krempu...Vyměníme červenou za bílou a zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme....Vyměníme bílou za červenou a v první řadě zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme.....Vyměníme červenou za bílou a uháčkujeme 3 řady bez přidávání....Vyměníme bílou za červenou a v první řadě zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme.....Vyměníme červenou za bílou a uháčkujeme 3 řady KS bez přidávání...

a jdeme na kytičku....Háčkovala jsem dvojitě háčkem č. 4....začneme stahovacím očkem, 4 ŘO (první ŘO je náhrada za KS), 1 KS do očka, 3 ŘO, 1 KS do očka, 3 ŘO, 1 KS do očka....takto celkem 5 krát abychom měli 5 lístečků. Ukončíme PO

Uháčkujeme PO do prvního obloučku,aby jsme začali okvětní lístek háčkovat přímo z toho obloučku, dále pak 2 ŘO

2 DS, 2 ŘO a spojit PO do obloučku, PO do dalšího obloučku, 2ŘO, 2DS,2ŘO a PO do toho samého oboloučku....PO do dalšího obloučku a takto pořád dokola.

Další řadu začneme 2 ŘO a vpíchneme háčkem zezadu doprostřed následujícího okvětního lístku. Detail viz další foto

Takto vpíchneme zezadu protáhneme přízi a uháčkujeme PO

Pohled zespodu

Dále 3 ŘO a opět PO do středu dalšího lístku, takto pořád dokola, ukončíme pevným okem vprostřed prvního okvětního lístku.

Foto zespodu,taaak a máme připravenou "základnu" pro další lístky. Nyní PO do obloučku, 2 ŘO, 4 DS, 2 ŘO, PO do toho samého obloučku, PO do dalšího obloučku, 2 ŘO, 4 DS....... a tak až do konce řady.

Máme ukončenou druhou řadu. Uháčkujeme 3 ŘO a opět PO do středu okvětního lístku, 4 ŘO, PO do středu dalšího lístku, 4 ŘO a PO do středu dalšího lístku a pořád dokola až do konce, ukončíme PO ve středu prvního lístku. Ve třetí řadě háčkujeme 2 řo, 6 DS, 2 řo a spojit PO do prvního obloučku, PO do dalšího obloučku, opět 2 řo, 6 DS, 2 řo a spojit PO do jednoho obloučku.....

Na čele krempu ohrneme (vzadu necháme volně dolů aby nás sluníčko nepálilo do krčku) a přišijeme společně s kytičkou...dozdobíme podle své fantazie nebo podle mě - já vás za to hubovat rozhodně nebudu :D

Ještě foto z boku

A TADY FOTEČKA, TENTO KLOBOUČEK JSEM HÁČKOVALA PŘED 2 LETY, V NÁMOŘNICKÝCH BARVÁCH :) Původně měl být pro neteř, ale byl jí malý, tak jsem si ho schovala pro dceru, tady je jí 9 měsíců, to už byl ten klobouček půl roku uháčkovaný. Teď jí budou 2 roky. TOTO JE FOTKA PRO TY, KTEŘÍ BY MĚ OPĚT CHTĚLI NAPADAT, ŽE NÁVOD JE OKOPÍROVANÝ OD JISTÉ PANÍ.

A už toho mám dost. Paní Boženo máte oči a vidíte ten obrázek? Tak ten mi byl inspirací, pouze jsem si přidala mezírky,aby klobouček větral, bylo mi líto, že jste měla podobný návod již dříve, proto ihned jak jsem to zjistila, jsem se vám omluvila a návod smazala, nicméně nebyla jste zrovna příjemná a protože vím, že návod jsem od vás neopajcla, a na četné žádost mnoha maminek, jsem návod vložila znovu.

A máme tady první klobouček v nádherných barvičkách od paní Veroniky

Krásný klobouček uháčkovaný paní Žanetkou, Anetce opravdu moc sluší, krásné barvičky :)

Další nádherný klobouček , tentokrát od paní Valerie, moc povedený kousek :)

Nádherný klobouček od paní Míši...holky vy teda jedete jak divý :) krása :)

Další podařený klobouček v červenobílé kombinaci :)

Motýlková krása od paní Radky

Další krásný klobouček od maminky Aleny :*

Námořnická kráska od paní Kateřiny

Božínku to je krásná princeznička a klobouček ji opravdu moc sluší :)

Krásný růžový klobouček :)

Další krása od paní Valerie. Úžasná kombinace barev :)

Růžovounký od paní Romanky

Krásný barevný klobouček od paní Petrušky

Tento je od paní Moniky, Michalce ohromně sluší :)

Paní Magdalena uháčkovala svůj první klobouček podle mého návodu a povedl se na jedničku. Jsem ráda, že je návod srozumitelný. Jste šikulka. Krásný... :*

Paní Kačenko, nádherné barvičky, nádherné knoflíčky a nádherná modelka...co dodat :)

Berušky paní Simonky :)

A další klobouček od paní Petrušky :)

Kloboučky a holčičky paní Martinky, moc krásná fialková barvička :)

Modelka Vendulka v oranžovém kloboučku od paní Hanky ...Děkuji za fotečku :)

Další klobouček od paní Moniky a opět nádherný :)

Klobouček od paní Leničky, děkuji za fotečku :)

Nádherný něžný klobouček od paní Zdenky. Děkuji za foto :)

Motýlkový klobouček od paní Ivanky, děkuji za fotku :)

Krásný klobouček od paní Janičky, nádherné barvičky, děkuji za fotku :)

V modrobílé od paní Aleny. Děkuji za foto :)

Od paní Lucie, děkuji za foto :)

Od paní Blanky, děkuji za foto :)

A další od paní Blanky :)

Od paní Petry, děkuji za foto :)

Od paní Lucie, děkuji za foto:)

Od paní Aleny. Děkuji :)

Od paní Blanky. Děkuji :)

Od paní Hanky. Děkuji :)

Od paní Ivany. Děkuji :)

Od paní Jany. Děkuji :)

Od paní Markéty. Děkuji :)

Od paní Mileny. Děkuji :)

Od paní Silvie. Děkuji :)

Od paní Stáni. Děkuji :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

HANĎA1303 15. 2. 2011, 10:05
Péťo tj nádhera (Y) (Y) (Y) (Y) Mohu vás poprosit kolik je spotřeba???Potřebuji vlnu objednat,tak abych neměla málo ,-)
Petluška 15. 2. 2011, 16:25
@HANĎA1303 Hani od té Limone jsem spotřebovala necelá 2 klubíčka červené a necelá 2 bílé (F)
HANĎA1303 19. 2. 2011, 22:45
@Petluška děkujuuuuuuuuuuu (Y)
Runka58 13. 2. 2011, 17:38
(Y) (Y) (Y)samé krásné kloboučky a ještě krásnější modelky (L) (flower) (flower) (flower) (hello)
Rybalenka 12. 2. 2011, 11:00
(Y) (Y) (Y)
simir001 11. 2. 2011, 21:45
Dobrý večer Petro, nejdřív bych Vám chtěla poděkovat za skvělý návod. (Y) (Y). Neodolala jsem a pustila jsem se do kloboučku, sice má nedostatky, ale....Ještě není ani dokončený, majitelka se musí rozhodnout, zda chce krempu s kytičkou nebo bez *-). I tak vkládám fotku! Obdivuju všechny maminky, co si dají práci s napsáním a nafocením návodu a poradí!!!! (L) Tady je odkaz http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3423266
Akcul13 11. 2. 2011, 13:04
Dobrý den Petro, mám prosbičku, ráda bych naší Monče udělala tento krásný klobouček ale nevím jak se dělá stahovací očko, můžete mi poradit jak na to. Děkuji Lucie (hello)
geoamona 11. 2. 2011, 17:53
@Akcul13 Omlouvám se, že mluvím za paní Petru...Luci, já si myslím, že to je tohle http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=756, jenže já jsem dělala svůj první klobouček a nějak líp mi to šlo, když jsem si spojila, tuším, že 4 řetízková očka do kolečka a pak jsem uháčkovala 6 krátkých sloupků. Ale to očko v tom odkazu je vymakaný, jenom mně to prostě nějak se slabší vlnou nejde, ale to bude rukama ,-)
Petluška 14. 2. 2011, 21:15
@geoamona Díky Luci za pomoc (L)
Akcul13 14. 2. 2011, 8:20
@geoamona Mockrát vám děkuji Luci (clamp), super, už mám půlku čepičky. (Y) (hello)
murkaeva 11. 2. 2011, 10:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) No ten je skvostný!!!!! tiše závidím šikovné tlapky :-) Já poprvé v životě uchopila háček asi před třemi dny a vytvořila čepičku :D Pak kvítky a nyní se morduji s lístkem, abych to své přincezně dodělala. Staší syn si vybral modrou přízku a že chce taky čepici...snad ji kluci také nosí :D:D:D:D:D:D:D Ale ten klobouček, ten musím...ZKUSIT (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) ale mám toho v plánu tolik :-) :-) Hodně štěstí a krásných nápadů s háčkem v ruce :-)
bububububu 11. 2. 2011, 6:57
8o| nesnáším háčkování placky a čepice vůbec z kr. sl. ta placka se mi nechce pořádně stáčet do tvaru čepice, už jsem dvakrát párala, už dělám 5 řadu bez přidávání - dělám na obvod 51cm - a dokoce se to začíná i mírně vlnit, přitom placku jsem měla placatou 8o| zlaté dlouhé sloupky ,-) ,-)
SSIMISS 10. 2. 2011, 22:33
Dobrý večer Petro a všechny zkušené háčkařky,chci se pustit do kloboučku a mám dotaz,můžu háčkovat z MERINA a jakým č.háčkem?Děkuji moc za radu :))Simča
Petluška 10. 2. 2011, 22:37
@SSIMISS Dobrý večer Simčo, s přízí Merino nemám žádné zkušenosti, ale koukla jsem na ní na netu, a nepřijde mi vhodná na letní klobouček. Chce to něco ze 100% bavlny a na háček 2,5 - 3 - 3,5. Například Camilla. Limone apod. (F)
SSIMISS 11. 2. 2011, 18:39
@Petluška TAk ju a děkuji moc za odpověď,já si tedy objednám tu limone :-) :-) :-)
valik 10. 2. 2011, 14:03
Tak ještě jsem udělala jeden, tento je z Catanie a z Camilly určitě líp drží, je takový tužší. Děkuji za návod Valerie http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3420717
monikanina 10. 2. 2011, 11:09
krásný klobouček opravdu |:o) |:o) |:o) , chystám se ho udělat a zajímalo by mě co mám udělat proto, aby ta krempa zůstala pěkná rovná a nestočila se dovnitř? *-)
Petluška 9. 2. 2011, 11:45
Maminky moc vám všem děkuji za krásné komentáře, jsem moc ráda, že návod je pro vás srozumitelný a velice mě těší každá fotečka vašich kloboučků (F) (F) (F) (F)
geoamona 9. 2. 2011, 9:45
Děkuji za výborně zpracovaný návod. Háček jsem držela podruhé a podle tohoto skvělého popisu se mi povedlo toto dílko http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3418374 (Y). Jen ty krátké sloupky byly nekonečné ,-) Chtěla bych uháčkovat ještě dva klouboučky pro starší (X) (X), změní se nějak počet ok, kdybych to háčkovala dlouhými sloupky?
koptka 6. 2. 2011, 18:00
už ho máme takyyyy (Y) děkuji za návod (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3413518
alca.ch 5. 2. 2011, 21:07
Už mám taky hotovo,děkujeme za návod :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3412326
Kudrnka75 5. 2. 2011, 14:12
Moc krásný...děkuji za návod...už máme hotový oranžovo-bílý, snad se mi sem podaří dát fotku (flower) pa Martina
Radova 4. 2. 2011, 15:37
Krásné odpoledne paní Petro, klobouček je úžasný a už jsem ho pro naši Káju dneska dodělala - úžasný a možná se nám i povedl - posílám fotečku našeho dílka (clamp) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3410043
mišus (upraveno) 1. 2. 2011, 7:01
Děkuji za návod. Neodolala jsem a také jsem ho musela uháčkovat. Čím víc kloboučků tím dříve bude jaro. :-$ Bohužel se mi nedaří vložit odkaz. Takže jestli ho budete chtít vidět tak se budete muset podívat do mého hoby. Ještě jednou děkuji (L) (L) (L) http://i.mimibazar.cz/s/bc/5/110131/20/e3403391.jpg Už jsem na to přišla ......
jurášek 31. 1. 2011, 14:15
Nádherný,děkuji,že jste se podělila o návod.ještě dnes běžím pro přízi a pustím se do toho.Snad to do jara stihnu ,-)
valik 31. 1. 2011, 14:03
Děkuji Petro moc za přehledný návod, jen ty krátké sloupky nechtějí moc přibývat, je to fuška, ale stojí to za to. Valerie http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3402535 (Y)
Broučila 31. 1. 2011, 22:43
@valik Tak Vaši barevnou kombinaci a nazdobení perličkami musím udělat taky, je to úchvatné. Zvažovala jsem barvy, ale toto je (Y) (Y) (Y)
Risska 31. 1. 2011, 13:11
(F) (clamp)Super, určitě ho udělám.Jen neví co dřív. Děvčata vy jste šikulky. Díky za inspiraci. (Y) ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie