Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 2 návštěvníci)

Jak na vyschlou plastelínu

0.0
Jak na vyschlou plastelínu

Postup

Taky Vás štve, když Vám plastelína tvrdne a je už nepoužitelná? Přišli jsme na to a zachránila jsem všechny zbytky, včetně těch úplně ztvrdlých a musím se o to podělit :-)

Stačí dát do hrnce plastelínu (pozor! pouze jedné barvy, ta naše konkrétně vodu trochu zabarvila), zalít vodou tak, aby byla celá ponořená ve vodě a povařit, stačí pár minut - můžete zkusit lžičkou rozpůlit a pokud to jde "jako po másle", tak je hotovo...plastelínu vyndejte, nechte trochu okapat a vychladnout a pak pořádně zpracujte rukama - nelekněte se, plastelína je zprvu hodně mazlavá, ale pak přestane lepit a je hotovo.
Vyzkoušela jsem pouze na jedné značce, takže doporučuji otestovat na menším množství a uvidíte samy.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

bednicka 3. 7. 2011, 21:17
kupovala jsem v hačkářství plastelínu a pán mě doporučil pár kapek olivového oleje nebo obyč., ještě jsem nezkoušela tak nevím ale třeba to bude účinější jak voda
PetraPP 30. 1. 2011, 1:38
Holky, Play-doh jsem normálně vzala, strčila tužší kousek pod tekoucí mírně teplou vodu a prohnětla. Pokud to nestačilo a bylo to stále tuhé, opakovala jsem to i několikrát. Jak píše Míša, nelekejte se, je to zprvu šíleně mazlavé, ale po chvíli se voda "vcucne" a plastelína změkne. Je to ale, bohužel, jen dočasné (my modelujeme i dvě hodiny a Anička (2,5 roku) má udělané figurky se kterými si hraje - takže jsou na vzduchu a časem tuhnou). Nicméně postup lze opakovat (nevím kolikrát), my zatím zkoušely tak 5x a o.k.. (clamp) (L)
Terinka4444 28. 1. 2011, 14:37
a co play doh? Na ten to zabírá?
Endy35 28. 1. 2011, 20:57
@Terinka4444 Ahoj, Play Doh jsem takhle nechavala zmeknout na paraku na knedliky nad vrouci vodou. Jen jsem vodu uvarila a vypla, modelinu jsem mela na placku, aby vic absorbovala vlhkost. Nechala jsem ji tam do vychladnuti vody a pomohlo to.... Na nejakou dobu, ale urcite se to za zopakovat...
Micha-Ko 28. 1. 2011, 15:24
@Terinka4444 Zkusila jsem to jenom na klasické modelíně a pokud máte play doh, tak vyzkoušejte na kousku - nikdy jsme ji neměly a nezkoušely, tak fakt nevím. Zkrátka vyzkoušejte a uvidíte sama.
mišus 28. 1. 2011, 8:43
Kolik té vody? Litr, dva? ,-) Nebo jenom zakápnout? :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
Micha-Ko 28. 1. 2011, 8:56
@mišus Míši stačí jenom tolik, aby plastelína byla zcela ponořena - upravím to v návodu :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie