Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbil jeden návštěvník)

Paruka pro panenku

0.0
Paruka pro panenku

Postup

Nedávno jsem si všimla, že jedna šikovná paní zveřejnila návod na opravu panenčiných vlásků tím, že se vlásky z příze všijí do hlavičky. Sama jsem tenhle postup již několikrát použila.
Jenže poslední panenka, která se mi dostala do ruky, měla hlavičku tak "kvalitně" vyrobenou, a původní vlásky našity tak blízko sebe, že jsem po provlečení pár pramínků tenhle způsob opravy vzdala, protože na několika místech hlavička praskla. Ale bylo mi líto panenku vyhodit. A tak jsem pro ni udělala paruku ...
Z krátkých sloupků jsem uhačkovala čepičku, která panence seděla těsně na hlavičku. Pak jsem si ze stejné bavlněné příze odměřila jednotlivé prameny. Jednotlivé nastříhané nitě jsem přehnula napůl, vzniklou smyčku protáhla skrz dirku v čepičce, a tou jsem protáhla konce, aby byl pramen vlásků zafixovaný. Začala jsem se třemi nitkami najednou, protože jsem měla strach, aby měla panenka dost vlásků, ale zjistila jsem, že by klidně stačily i dvě.
Hotovou paruku jsem k hlavičce přilepila obyčejným herkulem - doufám, že nikoho nenapadne mýt panence vlásky. Nejdříve jsem přilepila vlásky na temeni, potom zbývající. Kolem obličeje, oušek a krčku jsem si pomohla špendlíky, které držely tvar vlásků než lepidlo uschnulo.
Pokud se rozhodnete opravit panenku jako já, budete potřebovat bavlněnou přízi - v tomhle případě to byla sněhurka cca 200 gr, slabší háček na háčkování, lepidlo, špendlíky.
Panenka teď má spoustu vlásků a kdo neví, nepozná, že nejsou původní

hlavička z boku

detail hlavičky

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Simlenka 16. 3. 2012, 9:18
má moc pěkný melír (clamp)
2605 13. 3. 2012, 10:25
jste moc šikovná dobrý nápad (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
SonikB 6. 3. 2012, 19:16
Bezvadný nápad !!!! Díky, že jste se s námi o něj podělila (child1)
gatinha 5. 3. 2012, 8:35
sekneji to (Y) (F) (L) (clamp)
móňa123123 5. 3. 2012, 0:12
(Y) (Y) (Y) (Y) paráda, jste mohla udělat ještě ofinku, aby nebyla vidět ta čepička na kterou jste to přichytávala.
Anik49 5. 3. 2012, 19:39
@móňa123123 Přiznám se, že mě to napadlo, ale nebyla jsem si jistá, jestli pak nebude ofina trčet dopředu. Na fotce je čepička vidět hodně, v reálu hlavička vypadá mnohem lépe
linaevelina 4. 3. 2012, 20:55
(Y)jste šikovná a vynalézavá (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie