Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 160 návštěvníků)

Náramok proti komárom

0.0
Náramok  proti komárom

Postup

Napadlo ma to náhodou, keď som si čítala čo obsahuje originál náramok proti komárom.
Stačí k tomu aroma olejček z CITRONELY (pozor, nemýľte si ho s citrónovým, ten neúčinkuje ), olejček z levandule, farebné gumičky do vlasov alebo náramky (majú u číňanov).
Stačí na gumičku, kvapnúť 2 kvapky citronely a 1 kvapku levandule a hotovo :-)) Klasicky to môžete nosiť na ruke alebo zavesiť nad kočík či postieľku. Krásne to voní a komáre nemajú šancu :-))
A ak prestane voňať, len prikvapnete, nemusíte to ani ukladať do sáčku (komu by sa aj chcelo, že :-) ), olejčeky vydržia celé leto pre celú rodinku a takmer zadarmo!
Prajem krásne leto bez štípancov!

olejčeky: citronela 2,30 €, levandulu som mala doma.

náramky za 1 €

môžete kvapnúť aj pár kvapiek do rozprašovača, naozaj stačia 2-3 kvapky a postriekať trebárs rámy okien alebo nohavice, klobúk..... alebo dievčatkám kvapnúť na gumičku v cope, alebo na origoš náramok, ktorý vám už neúčinkuje...... fantázii sa medze nekladú :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Miri0 8. 6. 2011, 17:23
máte to vyzkošené *-) vypadá to zajímavě :^)
tipatap (upraveno) 8. 6. 2011, 21:24
@Miri0 Zatiaľ to testujem 2. týždeň - decká majú nad posteľami zavesené navoňané gumičky, ale ešte nemáme tú pravú sezónu komárov, tak to neviem posúdiť na 100% :-$ No nechcela som sem dávať tento návod až po lete, takto to môžeme testovať viacerí ,-) Ale myslím že by to malo fungovať, citronelový olej je prirodzený repelent, a levanduľa takisto pôsobí odpudzujúco pre určité druhy hmyzu (mole, mravce..). No a keď si pričuchnete napr. k záhradným sviečkam ktoré sa používajú na odpudzovanie hmyzu, tak to je čistá citronela :-) :-) A ak si prečítate zloženie toho origoš náramku, tak nič iné tam veru nenájdete: http://www.biorepelent.sk/pouzivanie/ :-)
Miri0 9. 6. 2011, 21:20
@tipatap (L)
martakaba 9. 6. 2011, 17:19
@tipatap já to už testuju na svém zdraví rok a na pejskách letos... citronela, levandule a eukalypt.... může být i hřebíčkový olejíček... Saloos má stránky a tam je přesně popsané na co který olejík je.. a fungují na 100% - přísahám a věřím tomu taky může být i cedr... citronelu používáme na chatě na dřevo a komáři nelétají - vyhnou se obloukem.. http://www.saloos-shop.cz/katalog/7/esencialni-oleje/?TM=7 (Y) (clamp) je to fakt super... a pak ještě rozmarýnový odvar... PYTLÍK ROZMARÝNU, 1 LŽÍCE BÍLÉHO VINNÉHO OCTA, 1 L VODY UVAŘIT VODU A NASYPAT ROZMARÝN - NECHAT VYCHLADNOUT, PŘECEDIT A PŘIDAT OCET, SLÍT DO LAHVE A UCHOVAT V LEDNICI... DÁVKOVAT ROZPRAŠOVAČEM ÚČINKUJE NA ZVÍŘATA I NA LIDI a pro dospělé na 100% - do 200ml Alpy asi 30-40 hřebíčků nechat louhovat a po 24 hod potírat... funguje to fakticky.. (radost)
kekina 9. 6. 2011, 8:49
@tipatap Zenska, kvuli vam jeste Bugslock zkrachuje :-D :-D :-D ,-) (Y)
dajikconnie 8. 6. 2011, 17:09
super nápad :-) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie