Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 112 návštěvníků)

Jak vyzrát na zapomínání školních pomůcek.

0.0
Jak vyzrát na zapomínání školních pomůcek.

Postup

Loni jsem tento návod už tady dávala,ale neměla ho vyzkoušený. Teď už je to rok a blíží se opět škola,tak vkládám znovu pro děvčata,které ho ještě neviděla. Myslím si,že to hodně děvčatům ulehčí práci. Máme už jeden školní rok vyzkoušené a opravdu s úspěchem. A to i s překvapením,že kluci dostali na konci roku diplom za nejméně zapomnětlivé žáky. No úplně jsem koukala. Takže pro děvčata , které to ještě neviděly :
Nakoupím si složky, na které nalepím jména předmětů. Do každé složky vložím všechny sešity a knížky,které potřebují. Žákovskou knížku, pravítko a ostatní věci dám do složky " ostatní ". Kluci si jen naházejí složky do aktovky podle rozvrhu a mají nachystáno. Už nekontroluji ... Ve škole jen vybalí na lavici do příslušného předmětu. Složku " ostatní " nosí každý den.Je to opravdu ulehčení chystání si věcí a naučili se dávat sešity a knížky zpět do příslušné složky a nic nezapomínají Hurááá. Má to jednu malou nevýhodu - složky se dost trhají a tak sem tam je třeba složku vyměnit,ale zase to není tak velká investice.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

marjanka1 19. 8. 2011, 10:39
sice si ted rychle nevybavuji kde je mám koupit..abych nemusela do města..ale rozhodně si to zapíšu do seznamu na nákup (F)
Zlatonka 19. 8. 2011, 20:59
@marjanka1 :-) můžou být jakékoli, klidně i papírové a polepené obrázky nebo pomalované, princip zůstává stejný :-)
helša 19. 8. 2011, 11:05
@marjanka1 Určitě ty složky koupíte v papírnictví. Stojí cca 15kč/1ks. Já je kupuji za 10 kč/1ks.No záleží kde kupujete. Jsem z Ostravy,takže je máme na každém rohu. Ale rozhodně to není zbytečná investice. Mně to moc ušetřilo času a nervů (Y)
Alanna 19. 8. 2011, 9:37
Taky to tak děláme, bohužel efekt ze strany dcery žádný. Co jí tam já dám, to najde, ale co tam - do úplně jiné slořžky, případně vůbec - (ne)dá dcera, to už nenajde. Někdo je prostě nevyléčitelný :-S Ale nápad je to dobrej (Y) mnohem lepší, přehlednější a lehčí než desky.
dotynka 19. 8. 2011, 15:35
@Alanna Já mám obavy,že ta moje bosorka by měla všechno naházené v batohu jako vždy akorát by k tomu přibyly ještě ty složky ,je to děsnej bordelář. +o(
plamenek 19. 8. 2011, 13:29
@Alanna Ale vtip je v tom,že si tam musí dávat sama,vy jen kontrolujete a ne za ni ukládáte.
helša 19. 8. 2011, 9:41
@Alanna Tak to je divné, protože jsem si myslela,že největší nepořádníky mám doma já :-S (6) A musím říct,že překvapili a dávají to tam kam mají. Jako zase nebudu úplně lhát - sem tam se stane,jak mají poslední hodinu,tak to hodí bokem,ale potom doma si to dají do správné složky. :-p Nevím,jak máte starou dceru,kluci už jdou do 4 a 5 třídy,takže možná jsou starší. Držím palce a přeji výdrž (L)
Janinne1 19. 8. 2011, 9:30
(Y) TAKY NAKOUPÍME (Y) děkujem (L)
kaja2079 19. 8. 2011, 9:29
super nápad ..taky jsem se snažila něco vymyslet , ale jen na sešity a ty jsme dávali barevně rozlišených euro složek .. takže stávalo, že kniha zůstala doma.... (F) (F) (F) Martina
helša 19. 8. 2011, 9:37
@kaja2079 My taky pár let bojovali se zapomínáním. Dnes jsme díky těmto složkám ve třídě jedničky a já mám klid od denní kontroly aktovek :-) Opravdu zkuste uvidíte,že budete mít klid jak vy,tak dítě (Y) Držím palce (L)
Ela z Frelu 19. 8. 2011, 9:27
my už vyzkoušeli během šk. roku, je to jedinečná vychytávka (Y) (Y) (Y) i paní uč. si to chválila a zavedla u svých synů (dvojčat). Žádné štrachání, když mají češtinu, tak tam mají všechny sešity a už víc nepotřebují. Do tvrdých složek se jim stejně už nic moc nevleze a na malé sešity by potřebovali složky dvě. Takže je to i lehčí do baťohu. Za mě je to nápad na 1 s (child1) a proto posílám (F) (F) (F) a (clamp) (clamp) (clamp).
helša 19. 8. 2011, 9:33
@Ela z Frelu Děkuji (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie