Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 589 návštěvníků)

motýlek podle Nextu

0.0
motýlek podle Nextu

Postup

Na začátku bych chtěla napsat, že motýlka jsem háčkovala po měsíci háčkování, měla jsem za sebou teprve 4 čepičky, takže kdo nemá odvahu, ať se nebojí, není to nic složitého, chce to jen trpělivost a nemít vzteka, když se něco nepovede a kus se musí vypárat 
-pro základy háčkování: www.youtube.com – bububacek a nejoblíbenější návod na MMB Návod na háčkovanou čepičku od Jana D. (bububububu)
Také chci předem upozornit, že inspirace na motýlka je podle Nextu a taky motýlky zde na MMB, NA KTERÉ OVŠEM NIKDO NEMÁ ŽÁDNÁ AUTORSKÁ PRÁVA – snad jen ten Next ,-) . Všichni, kdo si ho přivlastňují, ať se vážně nad sebou zamyslí, protože je tam prvotní inspirace starší nextovou kolekcí a kdo tady z profi háčkařek něco „neobšlahl“ v sekci háčkování nebo se neinspiroval v hobby sekci, ať se rychle chytne za nos. Jedna maminka mi trefně napsala, že je zvědavá, kdy si někdo vymyslí patent na držení háčku v ruce….
Potřebujete tenkou přízi, např. Camilla a háček č. 2,5 nebo 0 s bílou rukojetí.
Zadní křídla uděláte podle schématu č. 1.
Přední křídlo háčkuju zcela stejně, jen jsem, jak je patrné na fotce, přidala 2 řady dlouhých sloupků (respektive řadu vždy začínáte a končíme dokola cca 4mi KS, pak 1 až 2 polodlouhé sloupky a pak už jen DS (v místě obloučků musíte píchat do každého očka 2x, aby se vám křídlo nestahovalo).
No a nakonec jsem uháčkovala řadu pikotek na horních křídlech. Návod na ně je opět na www.youtube.com od paní bububacek – řada není od počátku, začala jsem a skončila cca 2-3 cm od vnitřních špiček křídel, protože pikotky by při sešívání zavazely.
Křídla jsem ozdobila tak, že jsem si vzala velkou jehlu, navlékla přízi nadvojito a prošila vnitřky horních křídel cik cak. Pak jsem našila perleťové knoflíky, korálky a flitry. Křídla jsem před samotným našitím na čepičku sešila lehce k sobě a uháčkovala jsem trup:
Trup je cca 10 řetízkových ok plus řada krátkých sloupků, na konci pro hlavičku uděláte do prvního řetízkového oka cca 6 dlouhých sloupků a zakončíte pevným okem, tak se vám vytvaruje hlavička – hrubý nákres máte pod číslem 3.
Motýlka našijete na čepičku (první jsem přišila trup, pak teprve křídla) a zvlášť uháčkujete 2 řady z řetízkových ok, cca 5 kousků u každé jako tykadla a ty zvlášť našijete už přímo na čepičku nebo můžete vyháčkovat řetízkem přímo na čepičku, pokud nechcete, aby odstávala.
Snad je vše jasné, kdyby něco, tak písněte ,-) Hezké tvoření.

Radka

zadní křídlo

trup

a na mojí slečně :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Oja 31. 3. 2012, 22:47
Radko, děkuji za nvod. Ukládám si ho do oblíbených. Zrovna nedávno jsem si s podobným lámala hlavu. ,-) A nic si nedělejte z výstupů některých maminek zde. Jsou to vlastně chudinky .... . Pokud budete mít nějaký pěkný návod, šup s ním sem (F). Díky
Evikama 31. 3. 2012, 20:54
Radko moc hezky napsané, je mi jasné že přesně takovou reakci jste očekávala, proto ten začátek. Rekla bych že je to tu horší jak na pískovišti, no co naděláme, pokud si některé maminky myslí že pokud nemají na výrobek patent zaregistrovaný jako třeba paní Boženka, tak mohou vydávat výtvor za svůj, tak asi nic nenaděláme. Díky jedné takové mamince jsem smazala své album, ale to je něco jiného. Jen jsem chtěla poděkovat, všem maninkám které se dělí o návody, protože díky nim jsem se naučila háčkovat. Od toho tato sekce je aby pomohla ostatním maminkám.
sarkafi 31. 3. 2012, 20:32
Moc děkuju za návod, motýlek je nádherný a každý kdo sem dává návody je skvělý. Jsem zatím jenom začátečnice a schématům moc nerozumím. :-( Mohla byste mi prosím yvsvětlit, co co znamená??? Moc, moc děkuji Šárka F.
Kkendy 31. 3. 2012, 21:33
tryskac 31. 3. 2012, 20:17
Raduško já vám moc (Y) a fandím a děkuji za to, že jste návod sepsala a uveřejnila (L) Z těch hádek a napadání si nic nedělejte a už pod ně ani nepřispívejte, nespadejte na jejich úroveň, nemáte se za co obhajovat (F) Návod jsem si radši již uložila, kdyby byl náhodou smazán (L)
Monulinka79 31. 3. 2012, 20:07
(6) (6) (6)Proboha proč Radce nedáte pokoj?? evidentně tuhle čepičku dělala ona,s návodem si taky dala práci ona a promiňte, ale jsme v sekci návodů tak to tady slouží k pomoci třeba zrovna takovým jako já :-$Háčkovat,plect umím pouze podle návodů nikoliv z hlavy. (F) (F)
tanecnice30 31. 3. 2012, 19:47
Milé dámy, připadám si tu občas jako na dětském pískovišti ... ať už uháčkuji cokoli, delší dobu mě dá práci, dohledat autora, kterým jsem se inspirovala. Mám strach, že tu za chvilku budu muset napsat i jméno člověka, od kterého jsem použila třeba rozkres na raková oka. Ráda šiji i na zakázku a ještě mě nikdo nenapadl, že jsem použila střih třeba z časopisu Burda ...
lasinek 31. 3. 2012, 21:45
@tanecnice30 To je horší než na pískovišti - člověk aby se fakt bal neco pridat, protoze nevi odkud to přiletí... MOTÝLEK je úžasnej a jsem za nej moc rada
sbosorka 31. 3. 2012, 19:40
Super návod , krásny motýlik. (Y) (Y) (Y) . Viac krát som ho skúšala bez návodu no stále mi tam niečo nesedelo :^). Teraz sa konečne podaril. A tu je môj výtvor http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=857191 :-) (L)
mělnička 1. 4. 2012, 9:39
@sbosorka STANI KRÁSNÝ, moc se vám povedl (clamp) (clamp) (clamp)
Michellinka 31. 3. 2012, 19:45
@sbosorka Moc se čepička povedla (Y)
Alinka8001 31. 3. 2012, 18:28
Taky tuto debatu moc nechápu - jsem asi na nic, když nedokážu jen tak hlavy vyplodit vzor na norský svetr... nebo minimálně na čepičku :-). No nic... Návodů na dort z plnek je taky mraky a nikomu to nevadí... Já projela všechny, než jsem ten "svůj" udělala. Takže jaká autorská práva? Toto bylo asi myšleno jako pomoc ostatním, ne? *-) Motýlek je krásný... jen tak dál :-)
Ovečka 31. 3. 2012, 18:04
Nenechte se odradit, motýlek je krásný (Y) (Y) (Y)a když někdo něco vymyslí, a nechce, aby se tím inspirovali i ostatní, ať to nikde nevystavuje a zavře si to ve skříni, aby to nikdo neviděl ,-) ,-)
Michellinka 31. 3. 2012, 19:11
@Ovečka Všimla sis, je tu zmiňovaná naše stará známá ,-) (L) Ale máš pravdu, motýlek je krásný, jen jsem nestačila reagovat kvůli tomu, že jsem se úplně ztratila v té diskuzi tady ,-)
metlička (upraveno) 1. 4. 2012, 9:54
@Michellinka .
Michellinka 31. 3. 2012, 19:20
@metlička No vás jsem teda opravdu nemyslela ,-) Na vaše výtvory jsem se podívala až teď.
Ovečka 1. 4. 2012, 20:12
@Michellinka Výjimečně jsem měla s paní Věrou stejný názor (smich) (smich) (smich) teda asi - podle té úpravy, nevím, co tam bylo před úpravou ,-) ,-)
metlička 1. 4. 2012, 23:12
@Ovečka Víte co tam bylo? posměšný smajlík. Tím mne totiž při každé příležitosti častujete. Ale poslužte si, mně už je to jedno. Ať si mi kradou fotky, ať si kopírují, když z toho mají dobrý pocit, ať si poslouží. To co mám v hlavě a v rukou mi nikdo nevezme. Každého hlavně zajímá jenom jestli mám IČO. Napráskaly mne na FÚ, ale já to coby důchodce unesu. Do krimu kvůli blbým čepicím snad nepůjdu.
Ovečka 2. 4. 2012, 20:58
@metlička A Vy máte na některé čepici tohohle motýla? Nebo je některá tady použitá fotka Vaše? *-)
metlička 2. 4. 2012, 21:27
@Ovečka Neřešila jsem žádného motýla. Takových já umím. Jen jsem Radce připomněla, že před časem mi sebrala fotku z mého alba a dala bez mého svolení do hobby s výzvou, jestli někdo neví jak na to. Víte sama, že je to v poslední době několikátý případ, kdy mi bylo toto provedeno. Musíte uznat, že to by nadzvedlo každého. Odezvou mi bylo to, že se tady do mně pustily a hlavně je zajímalo to IČO. Nějaká dobrá duše mně udala na FÚ. Možná, že to měla vzít popořadě, třeba podle abecedy. Tolik na vysvětlenou.
Ovečka 2. 4. 2012, 21:47
@metlička Ale řešíte to právě tady - tak už to neřešte a budete mít klid ,-) mě jedna paní odtud zcizila návod - prostě ho zkopírovala do wordu, neupravila nic, takže i včetně mých fotek a fotopostupu, což dalo celkem práci ,-) pak ho prodávala na Fleru - a drze ho prodala i mě, přestože tam mám stejnou přezdívku i ikonu jako tady - kdybych to měla pořád vytahovat a řešit, to bych se z toho musela zbláznit +o( +o( Když to budete vytahovat při každé možné příležitosti, budete prostě hodně neoblíbená, ale s tím musíte počítat +o( no má to cenu?
metlička 2. 4. 2012, 22:11
@Ovečka Vidíte. Taky Vás to zřejmě štve, když to příležitostně vytahujete. Koho by to neštvalo. Ať si to někdo prožije na vlastní kůži a uvidí jak je to příjemné.
Ovečka 3. 4. 2012, 10:52
@metlička Nevytahuju. Jen jsem Vám chtěla napsat, abyste si to tak nebrala a k tomu jsem Vám to napsala. Myslela jsem to dobře, ale tady je asi všechno marné +o(
jasmini 31. 3. 2012, 17:44
Motýlek je krásný, díky za návod :-). Akorát je škoda, že strhl takovou bouřlivou a dle mého hloupou - diskuzi o ničem :-( :-(. Ráda se sem chodím dívat, inspirovat a návody klidně i použít na výrobky pro mé děti (od toho tu taky jsou,ne?). A myslím, že stránky můžou pomoct hodně holkám v začátkách. Tak se prosím přestaňte vzájemně osočovat, ať je tu zase příjemně.... Díky
Myšule 31. 3. 2012, 17:09
To snad není pravda :^) Jeden motejl a co se tady děje :^)....často tady obšlehnu nějaký nápad pro mojí malou, naopak šaty z mých návodů se tu taky objevují...To vážně nemáte nic jiného na práci??? Nechápu :^)
flymona 31. 3. 2012, 16:14
Radko,moc dekuji za navod a urcite se nenechte odradit. Ja se ridim heslem je lepsi napodobovat dobre, nez vymyslet spatne. Monika. (Y)
Mišák123 31. 3. 2012, 15:29
je mi hrozně z toho co tady probíhá, kolikrát něco vidím a uháčkuji podle svého, i když se to kolikrát velmi podobá nemůžete říct, že někdo Váš návod ukradl .... cením si toho, že si s tím Radka dala tu práci a návod vložila, určitě tím chtěla pomoci jiným holčinám, které by si ho také ráci zhotovily a samy na to nepřijdou ...... tohle už mi přijde moc :-( ááááchjo
Stana3 31. 3. 2012, 14:45
Motýlek je nádherný a nechápu tenhle spor. Je to docela smutné a všechny dámy by se měli zamyslet, jelikož motýlek je dělaný podle nextu, tudíž už jsou zbytečné dohady o tom kdo ho dál zkopíroval dřív. A nevěřím, že někdo si každou čepičku nebo aplikaci vymyslí sám, aniž by se někdy nějakou čepičkou neinspiroval. (Y)
bandorka 31. 3. 2012, 14:55
@Stana3 Stani, promiň, ale můžeš mi poslat fotku toho next motýlka? Já next neznám, jen by mě zajímalo jestli z toho opravdu vychází
Kriiiska 31. 3. 2012, 16:30
@bandorka přesně už ho půl dne hledán na netu a nikde ho nemůžu najít :-)
citren 31. 3. 2012, 14:26
(Y) (Y) (Y)
Ajdi 31. 3. 2012, 14:22
Dobrý den, Radko. Děkuji za návod. Jste šikulka. Raději jsem si ho stáhla do PC - někdy ho určitě využiji na nějakou čepku pro mé holčičky, kdyby to tu náhodou zase někdo smazal...Moc mě mrzí, co se tu děje. Nic si z toho nedělejte. Jsem vděčná za každý návod a vylepšení. Já háčkuji necelý rok, moc mě to těší a je to skvělý antistres a relax....Mějte se fajn! (Y) |:o) (F) (F) (F)
Zrušený účet (upraveno) 23. 7. 2013, 2:00
Radko,jste hodná,že se dělíte o krásného motýlka.Škoda,že je tady mezi maminkami tolik zloby.Návod určitě nemažte,motýlek se vám moc povedl a holčičce čepulka tááák sluší. Ještě jednou velký dík!! (clamp) (clamp) (clamp) (F)
vodňanka 31. 3. 2012, 14:04
Já už bych to nechala být ..... kdo chce chápat (a teď mluvím o podstatě tohoto sporu, který se může strhnout i u úplně jiné věci od úplně jiné háčkařky), ten už žádné komenty nepotřebuje .... a kdo chápat nechce, tomu jich nepomůže ani tisíc . Háčku zdar a hezký den přeji (hello) (hello) (hello)
bandorka 31. 3. 2012, 13:16
pouze ubohá kopie úžasného motýla od Radušky Š. a kdo tu mluví o závisti tak všichny co tu pochlebujete můžete jen a pouze závidět Radušce, která je skutečnou autorkou motýlka a její dokonalé fantazii, na druhou stranu jí nesmírně může těšit, že někdo nevzdává boj s tím, aby její dílko stále a stále bylo středem pozornosti, smutné je jen to, že jej někdo vydává za své
Monulinka79 31. 3. 2012, 12:43
(F) (F) (F) motýlek je krásný,děkuji za inspiraci. (F) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie