Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

Návod ke hře MONSTER FALLE

0.0
Návod ke hře MONSTER FALLE

Postup

MONSTER FALLE – NÁVOD


Oč jde ?

Příšerky jsou zde!
Super, protože pak se ve staré vile postaráte o plno legrace. Najednou ale stojí babi Frída před dveřmi – a ta se bude příšerek příšerně lekat… Pomožte všichni pochytat všechny příšerky !!!

Kartičky příšerek nám ukazují, které příšerky musí být pochytány. Pokuste se co nejrychleji pomocí šoupátek postrčit příšerky do středu vily a tam je nechat padnout do pasti.

Kdo na konci hry pochytal nejvíc příšerek a tím pádem i nasbíral nejvíc karet, je ten nejlepší chytač příšerek na světě a tudíž i vítěz hry…

Ve hře při 3 až 4 hráčích se hraje v týmech, a to ve směru hodinových ručiček.
Každý hraje ve dvou různých týmech – a to s každým ze sousedících hráčů. Nejstarší hráč a jeho soused po levici začínají jako první tým. Kdo tvoří složení dalších týmů vidíte v následujícím schématu:
Příklad pro 4 hráče: první tým tvoří nejstarší tedy červený hráč se svým sousedem po levici, tedy žlutým hráčem. Druhý tým tvoří žlutý hráč se svým sousedem po levici, tedy fialovým hráčem. Třetí tým tvoří fialový hráč se svým sousedem po leivici, tedy oranžovým hráčem. A čtvrtý tým tvoří oranžový hráč se svým sousedem po levici, tedy s červeným, tedy nejstarším hráčem.
Když jste jako tým na řadě, musíte se mezi sebou domluvit, kdo bude mít na starosti jaká šoupátka – jeden z vás má na starosti podélná šoupátka , ten druhý příčná. Postavte si vilu mezi sebe tak, aby jste oba mohly svá šoupátka dobře ovládat.
Hra začíná pokřikem „Na příšerky, pozor, teď !!!“ a zároveň se otočí přesýpací hodiny. Teď to pro Vás znamená pochytat co nejvíc příšerek , než se dosypou přesýpací hodiny.

Jak chytat příšerky?
1. Uveďte šoupátka do startovací pozice! Před každým novým pokusem chytit novou příšerku musíte dát šoupátka do startovací pozice, což znamená umístit je na obvod vily. Jenom tak totiž můžete příšerky chytat ve všech směrech.
2. Otáčení kartiček s příšerkami – kartičky leží na stole lícem dolů, vy otočte vždy první kartičku obrázkem nahoru a ta vám ukáže, jakou příšerku máte chytit. Musíte se tedy rychle podívat, na jakém místě se tahle příšerka nachází.
3. jak chytnout příšerku v pytli do pasti – postavte figurku příšerky v pytli na požadované místo (to vám ukázala kartička) ve vile. Od teď můžete příšerkou hýbat už jenom pomocí šoupátek – nesmíte tedy na něj vůbec šahat ! Posunujte příšerku labyrintem vily co nejrychleji směrem ke středu tak, aby zde spadla do pasti. K tomu se právě používají ona šoupátka. Musíte se opravdu pořádně domluvit, kdo jaké šoupátko bude obsluhovat! Vyletěla vám příšerka z dráhy..? Pak jste příliš tlačili na šoupátka a příšerka vás dostala!!! Musíte tedy příšerku znovu postavit na začátek a zkusit štěstí znovu. Tip pro spoluhráče – dávejte pozor, zda je s příšerkou dobře šoupáno a nikdo nepodvádí. Pokud příšerka třeba jen spadne a nebo vyletí z dráhy, zakřičte „dostala vás!!“
4. Kartičky příšerek – pokud jste příšerku v pořádku chytily do pasti, vemte si kartičku k sobě.
5. Další pokračování – pokud jste chytili příšerku a přesýpací hodiny se ještě nepřesypaly, můžete zkusit chytit další příšerku. Neustále se totiž objevují další a další příšerky.

Konec kola
Pokud se přesypou přesýpací hodiny, zavolají ostatní „Monster Falle!“ a vy už tedy nesmíte dál pokračovat ve hře. Pokud jste tedy nestihli lapit příšerku do pasti, nesmíte si vzít ani její kartičku. Místo toho ji položte vedle balíku ostatních kartiček. Doprostřed hrací plochy do pasti vhoďte jedno černé oko. Tím skončila hra vašeho týmu a na řadě je nyní tým další. Ten nyní pokračuje ve hře tak, jak jsme si již popsali.

Konec hry
Po 12ti kolech, kdy jsou již všechna černá oka vhozena do pasti, hra končí. Každý tým si spočítá svoje kartičky – chycené příšerky.
Vítězem hry je tým, který pochytal nejvíc příšerek. Pak si spočítá každý jednotlivec chycené příšerky z obou týmu, ve kterých byl účastněn a hráč, který má nejvíce nachytaných příšerek, je absolutním vítězem hry!!! Při shodnosti pochytaných příšerek může mít hra více vítězů.

Pravidla hry pro 2 hráče
Hrajete tak, jak bylo popsáno, s těmito vyjímkami:
- každý hraje sám za sebe, takže musíte ovládat všechna šoupátka sám
- hraje se 6 kol, každý si tedy k sobě vezme 3 černá oka a ostatní se dají stranou
- protože máte jako hráč na starosti všechna šoupátka, je pro toto kolo dvojnásobně víc času. Přesýpací hodiny se tedy po přesypání otočí a nechají se ještě jednou přesypat.

Herní varianty
Pro pokročilé hráče se doporučuje vzít si do hry 6 karet místností. Hraje se tak, jak bylo popsáno, s těmito vyjímkami:
- Karty místností se zamíchají a položí vedle hrací plochy
- Tým, který je na řadě, si kromě kartičky příšerky otočí ještě i kartičku místnosti
- Kartička místnosti ukazuje, přes kterou místnost musí postoupit projít při cestě do středu, čili do pasti
- Ostatní zatím dávají pozor, zda je s příšerkou zacházeno, jak má a zda postupuje, kudy má..
- Je li překročen časový limit, kartička místnosti se zamíchá mezi ostatní…

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie