Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 39 návštěvníků)

TEPLÁ VODA S CITRONEM

0.0
TEPLÁ VODA S CITRONEM

Postup

Začněte ráno vypitím hrnku teplé vody se šťávou z poloviny citronu. Je to jednoduché a užitek je velký. Teplá vody s citronem: Podporuje imunitní systém Citronová šťáva je bohatým zdrojem vitamínu C a draslíku. Vitamín C chrání organismus před nachlazením a draslík chrání organismus před vysokým tlakem a podporuje nervový systém. Vyrovnává pH Citron je, i přes svou kyselost, vynikající alkalizující (zásadotvorná)potravina. Zásadité pH uvnitř organismu je důležité pro zdraví. Pomáhá s hubnutím: Citron je bohatý na vlákninu pektin, která pomáhá překonávat pocit hladu. Bylo též zjištěno, že lidé konzumující více alkalickou stravu, hubnou rychleji. Podporuje trávení: Teplá voda stimuluje trávicí systém a střevní peristaltiku. Citronová šťáva je bohatá na vitamíny a minerály a pomáhá čistit střeva od toxinů. Působí jako jemné, přírodní diuretikum (močopudný prostředek). Citronová šťáva pomáhá vyplavit nežádoucí látky z těla, jelikož zvyšuje frekvenci močení. Toxické látky jsou vylučovány rychleji a častěji, což udržuje zdravý močový trakt. Čistí kůži: Vitamín C pomáhá odstraňovat vrásky a skvrny z pleti. Citronová voda pomáhá odstraňovat toxiny z krve, což pomáhá udržet i čistou pleť. Hydratuje organismus: Dehydratovaný organismus vede k zhoršení funkcí organismu, ke stresu, zácpě, únavě atd. Zvyk pít po ránu teplou (ne horkou) vodu s citronem, může během měsíce zlepšit váš zdravotní stav.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

peggybundova 7. 1. 2014, 10:06
Teplou vodu s citronem piju po ránu už několik let-doporučoval to Havlíček, má se to vypít půl hodiny před snídaní... Ale z citronu jen šťávu-vymačkám, naliju do větší sklenice (cca z půlky citronu šťávu) doliju cca 2 dl studenou vodou z kohoutku a zbytek asi 1 dl horkou z konvice...výsledek je tak akorát teplota na vypití :-) (hello)
TanjaFo 6. 1. 2014, 19:18
Tak zrovna v pátek jsem koupila citrony. Samozřejmostí je, že je napřed vydrnu než je použiju. Ovšem i tak smrděly nějakou chemikálií, že jsem je švihla do koše, tak si nejsem jistá, zda je tento lahodný nápoj, vůbec vhodný pro zdraví, Kdo-ví čím jsou ty citrony ošetřeny, aby vydržely. +o(Spíš začínám být zastánce, že by člověk měl jíst to, co mu roste doma/jablka,hrušky atd.)A to nemluvím o rajčatech, které vydrží 14 dnů v lednici aniž by to na nich bylo znát. Když rajče v létě utržené na zahradě už třetí den hnije. (zip)
ivernero 6. 1. 2014, 22:22
@TanjaFo To máte pravdu, sehnat dobrá rajčata v zimě je taky pomalu zázrak. Jen mě napadá jedna malá rada - rajčata zásadně nedávejte do lednice. I trocha sluníčka, co se k nim dostane, když je necháte v misce v kuchyni, je trochu dozraje. Hezký den. Ivet
TanjaFo 7. 1. 2014, 11:41
@ivernero Já ty rajčata přes zimu raději nekupuji. Pochutnám si na ledovém salátě, ale jestli ten viděl sluníčko těžko říci ,-)Spíš by to chtělo kysané zelí na ten vitamínek C (L)
anešis 6. 1. 2014, 19:25
@TanjaFo V knize Doba jedová píšou, že ten prostředek, kterým jsou ošetřeny citróny je rozpustný pouze v tucích, a že pořádné umytí citrónu před jeho použitím ( jak je např. uvedeno v některých receptech) je k ničemu +o( Ještě jsem uvažovala nad tímto čističem- píšou, že odstraní mastný vosk z ovoce a zeleniny- ale nevím, no *-) http://www.zelenadomacnost.com/detail/1395-EFP-Cistic-ovoce-a-zeleniny-500-ml/
Pami 7. 1. 2014, 10:28
@anešis Jarová voda prý pomůže zbavit plod chemikálií.
berunecka 6. 1. 2014, 17:45
Už cca 10 let piju ráno litr teplé vody s citronem a přes den jen převařenou teplou vodu nebo čistící a detox čaje (Y)
sieta 6. 1. 2014, 19:05
@berunecka Na ráno najednou vypijete litr?
Marci75 6. 1. 2014, 22:21
@sieta to by byl sakra nápor na ledviny :^)
sieta 10. 1. 2014, 21:47
@Marci75 no hlavně by se mi asi udělalo nevolno s litrem vody v žaludku běžet do práce (smich)
Mabol 6. 1. 2014, 16:13
Chtěla bych se zeptat jestli ta teplá voda musí být převařená nebo stačí teplá voda z kohoutku? Děkuji za odpověď (Z)
Marci75 6. 1. 2014, 22:25
@Mabol převařit a nechat zchladnout na teplotu, kterou můžete pít. Někde jsem četla, že teplota nad 40 st. ničí vitamíny v citronu, takže určitě ne do horké vody (F)
honeyed 5. 1. 2014, 16:17
Známá je vegetariánka a joginka. Každé ráno si dá převařit vodu a tu potom teplou pije. Prý je to dobré na trávení a imunitu. Ale je to jen čistá voda.
Marci75 6. 1. 2014, 19:07
@honeyed Ano, moje bývalá kolegyně pita teplou vodu ( převařenou a vychladlou) ráno a celé dopoledne, někdy si jí udělala místo kávy, jak říkala (F)
Fanta 5. 1. 2014, 14:25
Tak to vyzkouším, jsem nachcípaná a nemůžu se z toho dostat,díky za typ (chripka)
smajlík1 5. 1. 2014, 16:00
@Fanta Přeji brzké uzdravení (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie