Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

Uvedli jste spatne cislo uctu a platba odesla na jiny ucet

0.0
Uvedli jste spatne cislo uctu a platba odesla na jiny ucet

Postup

Bohuzel postup je zdlouhavy a to tento:

1. vyplni se reklamacni formular a odesilajici banka kontaktuje banku prijemce a ta je povina vyzvat majitele uctu, aby platbu do 30 kalendarnich dnu vratil.

2. Pokud majitel uctu do 30 kalendarnich dnu platbu nevrati, tak se posila druha vyzva a ceka se novych 30 dnu na to, aby majitel platbu vratil.

3. Pokud majitel ani po DRUHE vyzve platbu nevrati, tak banka poskytne za POPLATEK soukrome udaje a je jen na odesilateli, aby tuto platbu soudne vymahal.

4. Banka rozhodne nema kompetence a nesmi platbu zuctovat zpet, pokud tak neudela sam majitel uctu, ktery neprislusnou platbu obdrzel.

Prosim o obezreztnost a kontrolu uctu, ktere pisete do emailu jeste predtim, nez email odeslete. Proces je dost zdlouhavy a pri vyssich castkach opravdu neprijemny.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

bydlenka 22. 7. 2012, 21:25
Zadala jsem na interbankingu špatné lomítko a 1 500 Kč odešlo na existující účet Hypoteční banky. Okamžitě jsem kontaktovala servis mé banky a do tří hodin byl pokyn zrušen a platba neodešla. Ještě že jsem si toho všimla. Jinak bych udělala někomu radost.
Moncherry 19. 7. 2012, 22:32
Když je neexistující číslo účtu, tak se platba vrátí automaticky. Když je číslo účtu funkční, tak se pošle formulář + průvodní dopis do banky špatného příjemce. Jeho mateřská banka sdělí emailem adresu té dané pobočky. Tam dopis dojde, oni ho předají chybnému příjemci a on má ze zákona povinnost čásku vrátit. Nedávno se mi to stalo a bez problémů mi částka do 10 dnů přistála na účtě.
Pravčičačka 19. 7. 2012, 22:05
:-| já jednou dobila kredit někomu jinému, a pán velmi ochotný dobil kredit mně (Y)
eladealala 19. 7. 2012, 8:17
Uvedla jsem špatné číslo účtu, platba byla z mého účtu ztržena a aniž bych já sama cokoliv zjistila (že je něco špatně) tak mi byla za 2dny platba automaticky vrácena pro neexistující číslo účtu. Jiné by to bylo asi, kdybych se spletla tak šikovně, že by číslo účtu skutečně existovalo.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie