Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 2 návštěvníci)

Rychleji vařené salko

0.0
Rychleji vařené salko

Postup

Mám vyskoušené když dělám krém ze salka dám ho do papinoveho hrnce aby bylo celépod vodou zavřu a vařím co to začne syčet tak ješte 20min vypnu a nechám na plotně nez se muze hrnec otevřít

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Egreska 7. 6. 2014, 17:45
Už roky varím salko v tlakovom hrnci a treba mu určite hodinu varenia... (Y) (Y) (Y)
Marti W. 8. 6. 2014, 16:17
@Egreska Děkuji za radu (L) (L) (L)
Marti W. 7. 6. 2014, 16:42
Děkuji za výborný nápad (L). Vařila jsem Salko 20 min. - na lžičku bylo výborné, ale v krému se ta karamelová chuť ztrácí. Příště zkusím 30 min. a snad to bude akorát ,-)
MilunekHa 15. 8. 2012, 14:44
Nedá mi to, musím se také ozvat. Ano, zdravá výživa je báječná věc, ale řekne mi někdo, co je zdravé? Myslíte že zelenina? Nechte si udělat rozbor, co všechno v té zelenině je. A pořádní zabijáci. Nebo si snad někdo myslí, že ty tuny chemikálií za x let nacpané do zeminy zmizí ze dne na den? DDT se například odbourává 50 a více let a to byl přímo jed ! Tak přemýšlejte! A´t žije zdravá výživa
*123* 14. 8. 2012, 9:11
Větší zabiják těm svým miláčkům dávat už nemůžete........omlouvám se, ale nemohla jsem být zticha (N)
DanušaP 7. 6. 2014, 17:31
@*123* a prosím pěkně, vy baštíte co? jen samé bio z tesca? u sebe nemáte ani jeden recept, ať zdravý či nezdravý
Shirly 15. 8. 2012, 12:26
@*123* tak dělám z toho vaječný koňák s rumem jednou za rok a dětem to rozhodně pít nedávám...občas vylížou plechovku a dcera letos oslaví 19-té narozeniny |:o) ,-)
taba 15. 8. 2012, 12:25
@*123* *-) co je na tom tak zabijáckého??????
Zrušený účet 15. 8. 2012, 20:51
@taba mně jednou bouchnul papiňák ,-) Jinak tahle karamelová buchta byla buchta mého mládí, jeden čas byla snad každý týden a jsem stále živá a zatím se zdá, že docela i zdravá. Určitě budou horší jídla a pochutiny.
taba 15. 8. 2012, 22:04
@ ,-), toho se bojím, nějak mu nevěřím... ,-)
Shirly 15. 8. 2012, 12:27
@taba tak třeba rána plechovkou do hlavy může zabít.... (smich)
Pekyska 15. 8. 2012, 22:00
@Shirly ,-) ,-) ,-)
zdenakucerova 15. 8. 2012, 21:48
@Shirly ,-)
sieta 15. 8. 2012, 12:30
@Shirly no asi ,-)
Shirly 15. 8. 2012, 12:33
@sieta pak mě ještě napadá podřezání žil o plechovku, když se o ní přetahují nebo se tím taky můžou zalknout....trocha nadsázky neuškodí (smich)
sieta 15. 8. 2012, 12:01
@*123* Tak salko použije jednou dvakrát do roka snad každý z nás, ne? Někdo z toho něco upeče, já z toho dělám každý rok na Vánoce koňak, myslím, že vše se nemusí tak hrotit, že ne? *-)
kopretin.a 15. 8. 2012, 12:47
@sieta ale fuj...místo vaječňáku odteď už jen chroustat mrkev (velikonoce3)
sieta 15. 8. 2012, 20:18
@kopretin.a JJ, to návštěvy ocení ,-)
Pet293 15. 8. 2012, 10:46
@*123* Já se také omlouvám,že se ptám,ale můžete mi prosím říct,co je dneska zdravé? (F) *-)
*123* 15. 8. 2012, 11:14
@Pet293 (Y) ano je to strašné, ale je toho opravdu hoooodně málo, bohužel. Ale pokud člověk chce, tak i s tím málem se dá žít.Jak píše Anežka dole, je toho hodně jakým směrem se dát, výběr záleží jen na vás a na vašich možnostech - makrobiotika,veganství, vegetariánství atd.Chce to jen číst, srovnat si hodnoty v hlavě o co mi jde, co chci a pak tak žít a vychovávat tak své děti.Tento bohužel stresový a konzumní život u Tv s hambáčema v ruce, totiž spěje .......ale nechci být za buřiče, jen mi to někdy nedá se neozvat. Vím, že nespasím svět, jen mi je líto těch dětí....Já se s přítelem stravuji převážně syrovou stravou(zelenina,ovoce) a občas(1za měsíc) zhřešíme masem.Pak se pročistíme a jedeme zase zeleninu.Je to to nejmenší zlo, ale to je na dlouhé psaní....chce to prostě číst a vzdělávat se v tomto směru a dá se tak žít :-)
Nadys 16. 8. 2012, 10:35
@*123* :-D :-D :-D :-D Jano tak ted jste mě fakt pobavila ,pač evidentně nemá nastudováno dostatek pakliže se stravujete převážně syrovou zeleninou, a jednou za měsíc hřešíte masem. Proboha ,už to jak nad jídlem smýšlíte ,že se ho bojíte ,že považujete jednou za měsíc maso jako hřešení ,už jen ten přístup je špatný. A syrovou zeleninou na které po zbytek dnů jedete ,gratuluji ,jste na nejlepší cestě si za nějaký ten rok skončit s odrovnanou slinivkou! O vašich střevech snad ani psát nebudu.Takže navzdory vašemu strachu dát si jednou za měsíc kousek koláče se Salkem děláte všechno možná hůře než ten kdo si jej dá a v klidu vychutná (Y) (zip)
Pekyska 15. 8. 2012, 22:01
@*123* a víte, že než zelenina v syrovém stavu, je lepší lehce tepelně opracovaná?
Nadys 16. 8. 2012, 10:36
@Pekyska ,-)ne paní to asi neví ,a jede na syrové zelenině ,evidentně nemá dost nastudováno *-) ,-)
Zrušený účet 15. 8. 2012, 20:54
@*123* žít se dá různě, to je pravda, s tím s Vámi souhlasím, ale jinak popravdě - nechtěla bych být Vaším dítětem
*123* 16. 8. 2012, 11:09
@ jééé a to je škoda, já už jsem vás chtěla adoptovat :-D :-D :-D A své dnes dospělé syny (30+27) jsem vychovala na normální stravě........neblázněte ženský, já jsem v poho, je mi 50 a začala jsem mít zdr. problémy normální s věkem. Upravila jsem si stravu a zdr. problémy odezněly (Y) A chtěla jsem jen trošku poradit, než vám ty zdr. problémy s věkem začnou taky. Nic víc v tom nehledejte......jinak si jezte si co chcete a vychovávejte si děti taky jak chcete, já vím své a to mi nikdo nevezme :-$ A věřte, že suchar fakt nejsem-kdo mě zná osobně, tak ví nejlíp. Hlavně, že jsme pokecaly (D) Mějte se (sampus) (pl) (B)
sieta 15. 8. 2012, 12:03
@*123* Jíst neustále syrovou zeleninu a ovoce, tak taky ztratím veškerý smysl pro humor a nadhled (smich) Mně stačí, když si dám čas od času čistící den pouze na vodě a zelenině. Jinak posedlost výhradně zdravou stravou a neustálé se hlídání je diagnóza, něco si o tom přečtěte (F)
zdenakucerova 15. 8. 2012, 21:54
@sieta Citát...abyste se neurazila, že tykám...nežereš maso...nerozumíš vtipu ,-)...též se přikláním ke zdravějšímu stravování, ale v tomto případě raději budu "vtipná" než neskonale "zdravá"...prostě všeho s mírou...když budu jíst maso onemocní mi tělo, nebudu-li jíst maso onemocní mi duše ( jsem masožravec a za řízek bych šla světa kraj , přiznávám se bez mučení ) ...jak si mám vybrat ,-)
sieta 15. 8. 2012, 22:23
@zdenakucerova Zdeni, v klidu na tykačku (D), jinak přesně na Knoflíkáře jsem si vzpomněla a hlavně za tu dobu, co jsem na mmb mám pocit, že čím víc je člověk striktně zaměřen na pouze zdravou stravu, tak ten opravdu se projevuje jako neskutečný suchar ,-) A nejlepší je přesvědčovat i okolí o tom, že když si už v životě nedáme buchtu, tak se staneme lepším člověkem (H)
zdenakucerova 15. 8. 2012, 23:40
@sieta Silvi...děkuji a ráda přijímám... (D)...no jistě suchar - extremista usilovně dumá nad složením jídla, že mu unikají podstatné věci... ,-) že to co jí pěkně voní , že se na tom pěkně lesknou mastná očka, že to má pěkně nadýchanou cukrovou peřinku, že smetana pohladí jazyk, že jablko pěkně křupne, že kukuřice má barvu jako sluníčko...smutně hlodá mrkev nebo zobe zrní a protože v tom stereotypu nechce být sám ...prudí okolí... ,-) aby se přidalo... ,-) ať si každý plní bříško tím co mu chutná, ale mě ať nikdo nebere MASO ,-) nebo mléko nebo zelí a nekecá mi do toho čím si pupík chci cpát já ,-) (hello) s pozdravem škvarkům a jiným dobrotám zdar odcházím do peřin... (hello)
Pet293 15. 8. 2012, 11:36
@*123* Bohužel jste mě Jani nepřesvědčila.Veganství ,makrobiotika a vegetariánství je dle mého názoru horší,než si párkrát do roka dát salko.A už vůbec bych tento styl života nechtěla realizovat na svých dětech.Jí vše,ale s mírou. Je také pravda,že u nich v jídelníčku má své místo hodně syrové zeleniny a ovoce,ale rozhodně se nezříkají i mlsků(čokolády) a hlavně masa,ryb apod.Pamatuji si na střední škole,že můj třídní učitel byl makrobiotik.Držel se toho 5 let a pak zkolaboval.Dle vyjádření lékařů - nedostatek potřebných živin.Teď co vím,jí normálně a je zdráv.A to už je 20 let.Ale je to Váš život a je každého věc,jak žije. Mějte se hezky a přeji pevné zdraví. (F) (Y)
*123* 15. 8. 2012, 12:18
@Pet293 Peťo já vás ani přesvědčovat nechci, ani nikoho jiného :-) Napsala jsem to hodně ve zkratce, ale nebojte jím i ostatní věci, jen prostě relativně zdravé a v určité míře. A čokoládu jím také atd. A živiny taky doplnuji, jen prostě jinak - ale to je na dlouhé psaní a tady to stejně postrádá smysl *-) Mějte se také hezky a všem jen to hezké (F) (L)
Kamis1 15. 8. 2012, 11:27
@*123* Tak to je hrozný (N) (N) (N)...humus....nedostáváte do těla potřebné živiny...člověk je všežravec a ne vegouš či jak to nazvat...takto se nemohou stravovat lidé,kteří to mají v hlavě v pořádku 8-|...vím,že jsou lidé,kteří jsou živi na hambáčích a špatné stravě,ale nemůžete je odsuzovat...Já osobně držím racionální jídelníček a je mi dobře.nepotřebuji k životu kynuté knedlíky,bílé pečivo(na to jsem si už zvykla) atd.,ale občas si dám třeba ovocný koláč....tělo si řekne co potřebuje....nechápu tuto sortu lidí....fůj,jen zelenina ....to Vám řekne kde kdo,že toto není správné (Y)
Nadys 16. 8. 2012, 10:40
@Kamis1 Tak pozor ,tady se zase musím zastat ,makrobiotika ,praktikovaná tak jak se má není vůbec o žádném nedostatku živin ,stejně tak jako vegetariánství,a už vůbec bych si nedovolila psát že takhle se stravuje někdo kdo to nemá v hlavě v pořádku ,to se na mě nezlobte .Takhle smýšlí lidé co si pod makrobiotikou představují chroustání zrní a vegetariána jen tak že vypustí maso a to je vše..
Nadys 14. 8. 2012, 15:08
@*123* tak jsem hodně za zdravou výživu .tohle samozřejmě nedělám každou chvíli ,ale jen mě fakt zajímá jakého zabijáka vy máte přímo na mysli. ??
*123* 15. 8. 2012, 9:15
@Nadys To je právě ono...., on si každý myslí, že když si dá celozrný rohlík, že už dodržuje zdravou stravu. Pokud se, ale budete o opravdu zdravou stravu zajímat do hloubky a budete studovat z netu nebo z knih, tak se dozvíte, že největší zabijáci je "trojice bílých" - tznm - bílé mléko, bílá mouka a bílý cukr. Jak vidíte v salku máte dva zabijáky a pokud to přidáte do koláče, tak tam přidáte toho třetího. V domění, že svým nejmilovanějším doma děláte z lásky to nejlepší pod sluncem, si ty své miláčky, potažmo sebe, jen pomalu zabíjíte. Ale ať si jí každý co chce (D) Já jen občas nemohu být zticha když vidím, jak se většina hrozně stravuje a pak se diví, že jsou nemocní - bohužel si za to můžeme sami. Já jsem zavčasu změnila návyky a jsem spokojená a hlavně zdravá (Y)
Nadys 16. 8. 2012, 10:30
@*123* Jano věřte že mám nastudováno víc než kdokoliv druhý troufám si tvrdit a fakt si nepředstavuju celozrnný rohlík jako vrchol zdravé výživy ,-) A věřte že ani to Salko nevařím každou chvíli ,a i navzdory zdravé stravě ,když si dáme kousek koláče ,tak se fakt zdravotně nezabijete ,opravdu ne ,záleží hlavně na tom co jíte denně ,a taky ono se musí vědět čím to všechno co jste vyjmenovala nahradit ,věřte že o tom vím dost.Co se zabijáků týče ,to se tady můžete zaměřit na recepty na běžný oběd ,kombinace surovin ,šunky s rychlosolí,tam se vyřádíte ,ale tady v dortech ,a zákuscích se nemá smysl vypisovat něco o Salku a zabijáku ,fakt ne ,-) ,-) ,-)A určitě v tomhle tady nikdo není v domění že sladká buchta se salkem je jakkoliv zdravá ,takhle zas tady bych ostatní nepodcenovala (L)
anešis 15. 8. 2012, 9:23
@*123* Jste šťastná žena a nezbývá než Vám gratulovat (F) Jenže pro někoho- včetně mě je změna strav. návyků něco hrozně těžkého. A taky otázka jak je změnit- dát se na makrobiotiku, nebo na dělenou stravu nebo dodržovat doporučení podle ájurvédy...?? Těch směrů je tolik a myslím, že není jen jeden NEJ. A i když někdo jí zdravě tak kousek koláče ze Salkem ho přeci nezabije? Já se držím toho, že dobrý pocit u jídla je nadřazen skladbě potravin ,-) Ale nic proti Vám- máte můj obdiv a přeji i nadále pevné zdraví (hello)
maruška 15. 8. 2012, 9:58
@anešis (F) asi u Vás nenastal ten správný čas na změnu.... mně se otočil život jiným směrem po zjištění nemoci a ani minutu jsem nepřemýšlela, že změna strav. návyků bude něco těžkého....nemyslím to zle, ale prostě nastane okamžik, kdy si člověk uvědomí, že zdraví máme fakt jen jedno (L) cukr, mouku, mléko nemám doma hodně dlouho a vůbec to nepostrádám
*123* 15. 8. 2012, 10:23
@maruška Přesně (Y) nenastal ten správný čas, a možná, že ani za tohoto života ani nenastane [A] Já se v tom taky utvrdila až po úmrtí manžela na rakovinu, takže vím co mluvím....v podstatě jde všechno změnit, jen člověk musí chtít a musí to mít v hlavě, že tak to bude a basta. A bohužel dnes většina lidí žije, proto, aby jedlo, ale nic proti nim (pusa) ...........já mám prostě už jiný směr a jsem za něj šťastná (hello)
maruška 15. 8. 2012, 11:11
@*123* Jani plně s Vámi souhlasím....změnit jde všechno a s odstupem času se sama divím jaké prasárny jsem jedla ,-) Pokud člověk nechce tak je stejně všechno marné....ale je to každého věc... Často si připadám jak blázen, když jdu nakupovt tak tam strávím o dost víc času než dřív...lustruju složení atd...ale stojí to zato...zdravotně jsem na tom o dost líp a nemusím se ládovat lékama... Často ted chodím na gastro na kontorly a doktorka mi sama říkala, že by tam dobrá polovina lidí neměla problémy, kdyby jinak jedli...ale je to každého věc... (hello) (flower)
*123* 15. 8. 2012, 11:22
@maruška svatá pravda,jsem moc ráda, že tu nejsem sama za cvoka (i když mě je to jedno :-) ) Dle mého je teď nejdůležitější to předávat mladé generaci, aby to mělo nějaký dopad, jinak tu budou jen samé narvané nemocnice. Ale komu se nerozsvítí, tomu stejně nic nepomůže. Držím vám palečky a vydržte v tom - má to určitě smysl. Hodně úspěchů a hodně zdravíčka (sampus)
maruška 15. 8. 2012, 11:26
@*123* (flower) díky vám také...ano předávám mladé generaci.... (X) poučuje tatínka jak dělat salát z červené řepy ,-) a proč nechce jíst bílé pečivo (F)
anešis 15. 8. 2012, 10:03
@maruška (F) tak s tím souhlasím (L)
Makafa 13. 8. 2012, 20:17
Pro jistotu - 1 hodinu v papiňáku! |:o)
jéňa 13. 8. 2012, 21:04
@Makafa tak já už jich uvařila docela dost a hodina je fakt dost, ne? v papiňáku mám tak 20-30min. + nechám stát (vařím si dopředu) jednou jsem nechala déle a zdálo se mě hodně ztuhlé a tmavé
evvicka 13. 8. 2012, 19:33
A vůbec nejlepší je koupit si už zkaramelizované - karamel Salko. Běžně k dostání a bez práce. Dělala jsem teď na buchtu karamelovou šlehačku - vyšlehat smetanu (já dala 2 smetany a 2 smetafixy, aby mi to déle vydrželo) a na nejnižší stupeň do toho zašlehat to karamel salko, nesypat žádný cukr, sladké je to dost. Je to moc dobré (a kalorické).
Nadys 13. 8. 2012, 19:35
@evvicka Tak za mě to vůbec nejlepší není ,koupila jsem a bylo pěkně hnusné +o(,s doma vařeným se to nedá srovnat.
evvicka 14. 8. 2012, 19:02
@Nadys Aha, tak zkusím taky příště povařit, já zatím chutnala jen to karamel kupované a přišla mi to dobré, že je to rychlejší. Tak taky zkusím klasicky.
Vlaďosek 13. 8. 2012, 20:37
@Nadys Souhlas, to kupavané mi taky nechutná, naní nad klasicky doma povařené (zajic)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie