Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 23 návštěvníků)

Jak na migrénu

0.0
Jak na migrénu

Postup

Taky vás trápí migréna?? Tady je pár rad, jak na ní. Třeba to někomu pomůže.
http://www.o-zdravi.cz/clanky/jak-na-migreny.html

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Míša a její tygři 26. 6. 2009, 6:28
Tak tohle taky znám - migrény mi začaly po narození druhého syna :-( Vždycky mám tlak na půlce hlavy, který mi jde až do oka. Mám vždycky pocit, že mi musí tím tlakem vylítnout ven +o( Naštěstí ještě nechodím do práce, ale když mě to chytne třeba ve městě, mám sto chutí položit se tam uprostřed na chodník, pořádně se vyzvracet a pak umřít ;-) Doma se vždycky nacpu ibumaxem v kombinaci s rosemigem (ten už mi ale přestává zabírat, asi mi bude muset doktor napsat něco nového), namočím si plínu úúúplně vřelou vodou (až mám pak spálený čelo) a strašně moc utáhnu (bolest jako sviňka, zpravidla pak okamžitě valím zvracet. Pak si lehnu do vřelé vany, zapálím si tam jen svíčku (světlo vadí), chvíli tak relaxuju a pak šupnu do postele a snažím se z toho vyspat. (chripka) Starší syn se přitom postará o mladšího a já se probudím a většinou jsem (Y)
Esky 23. 6. 2009, 16:16
ráda bych přidala svůj příběh,mám 4,5 letou dceru,která trpí migrénama už od 2 let,začalo to zvracením,pak se přidaly bolesti hlavy ke konci s intenzitou po 4 dnech,navštívily jsme nejmenovanou neuroložku v K.Varech,prý je to migréna a nejsou na to léky až od 10 let a taky nám sdělila že si to malá vymýšlí,prostě léčba ala dejte mi pokoj,dostaly jsme se přes známé až do Prahy,tam jsme dostaly léky /po vyšetření magnetické rezonance se potvrdilo na 99,9% migréna/ léky zabraly na 3 měsíce,malá byla bez záchvatů,po 3 měsících se objevily znovu,poté nám nasadily léky Orfiril bez většího úspěchu,nechtěla jsem se smířit s tím,že je to nevyléčitelné a hledala jsem ,u nás v rodině nikdo migrénou netrpí!! Na léčitele nevěřím,ale přesto jsme jednoho navštívily,poté co vystupoval v televizy.Velice se divil,že malou léčí pouze na hlavu a nikdo nehledá příčiny,chvíli jí masíroval krční páteř poté jí páteř napravil/ škubnutím hlavy na obě strany/ a doporučil nám cvičení na páteř,již 6.týdnem každý den poctivě cvičíme,upravily jsme si jídelníček,úplně bez kakaa a čokolád,vysadily jsme léky když jsme od něj přijely a celou dobu jsme bez záchvatu,objevil se jen jednou po měsíci a myslím že to bylo tím že tři dny jsme porušily cvičení i dietu a malá uzobla sušenku s kakaem a bílou čokoládu.Doufám,že někomu tímto pomohu,já osobně tomu věřím nic jiného mi nezbývá,také proto,že se pani dr v Praze tato alternativní léčba asi nepozdává a v případě problémů nás odkazuje opět do K Varů.Více podrobností najdete nawww.epam.cz, po pomoci pana Tichanovského nevěřím ,že migréna je nevyléčitelná
Lulana 11. 6. 2009, 13:38
zdravím všechny, co mají čest s migrénou :-@ mě se migréna začala projevovat po porodu syna, do té doby vůbec nic. čas kdy se dostavila se zkracoval až na 3x - 4x týdně, což bylo už k uzoufání, neurolog mi nic nenašel. preventivně mi napsal migea rapid, který zabíral...sem tam. mám za sebou kapičky algifen neo...ale je potřeba migrénu zachytit v samém počátku, což poznat není snadné, v počátku nevíte, zda vás hlava běžně bolí...mé projevy jsou slabost, zvracení a alegie na "prudké zvuky" 8-| jako je štěkot, zvonek apod. na jednu dobu (cca na půl roku) mi pomohlo to, že jsem přestala brát antikoncepci!!! i to může být původem migrény. bohužel se mi začala migréna opět projevovat, i když teď už tak 1x - 2x do týdne, a jediné co mi zabírá je ibumax! nechápu to, protože ibuprofen nebo ibalgin je na stejné bázi ale tyto léky jsem spolehlivě do 10 min. "vyhodila" začala jsem to přisuzovat růžové potahové látce, myslím si, že mi vadí. zkuste, třeba vám to některé pomůže. hodně zdaru!
Ella0203 11. 6. 2009, 13:30
Tak mě když to chytne,tak vemu šátek nebo plenu a utáhnu si hlavu co nejvíc to jde (Y)a většinou do hodiny mám pokoj
stambi 11. 6. 2009, 13:05
u mě pomáhá dodržovat pitný režim po několik dnů a migréna se neukáže *-)"Pokud ano, tak si doma vlezu do sprchy a nechám si na hlavu puštěný proud vody. Jenže je mi jasný, že lidi taky pracujou ;-)na rozjetou migrénu v práci opravdu jen prášky. Jen bych ještě chtěla vyzkoušet ten zázvor *-)
kiwiu 11. 6. 2009, 12:12
Ještě mě napadlo..pomáhá i masáž hlavy. stačí si prsty "pročesávat" vlasy, mnout šíji, a pohybovat si s kůží na hlavě...to můžete dělat ve volné chvilce prakticky kdykoli... Hodně zdaru v boji s migrénou .. (kocka)
kiwiu 11. 6. 2009, 12:09
Na migrénu mi pomáha KANDOVANÝ ZÁZVOR!!! (je možné jej zakoupit ve zdravé výživě, ale také v supermarketech..stačí hledat :-) ) Migrénu myslím v prvopočátku, jak se migréna jednou rozjede..málo co (krom léků) zabere!! Můžete jej zobat i preventivně, já si z kandovaného zázvoru vařím i NÁPOJ-dám jednu kostečku zázvoru do hrníčku, přeliju horkou vodou a kápnu citrón. Můžete přidat i sáček oblíbeného čaje-pro zmírnění silné chuti zázvoru. Úžasné i na BOLEST V KRKU!! Vyzkoušejte! Krásný den, kiwi
hilda 8. 6. 2009, 23:01
taky se přídávám,trpím migrenou od 13 let docela často ,akorát v těhu jsem měla klid (Y) (Y)docela hodně mi pomáhá Nimesil nebo Aulin (Y) (Y)
Kerstinka 8. 6. 2009, 21:03
mě jeden čas hodně pomohl orfiril-je to antiepileptikum, a neurolog mi to nasadil-asi rok-na zmírnění průběhu a zkrácení času mez záchvaty. dost mi to pomohlo. Zabírá mi i Naramig, ted bohužel nemám cestu k doktorovi, tak zkouším aspon ibalgin, bez většího uspěchů. Měla jsem i nějaký čípky-dělaný v lékárně a ty byly super, jen nevím jak se jmenují. :-$ :-$
rudá 8. 6. 2009, 20:40
Zdravím všechny spolutrpitelky. (L) Je to fakt mazec už ani nevím jak dlouho mám migrénu, ale pro změnu mě nezabírá téměř nic jen ibalgin 400. Je to hnus na žaludek, ale už jsem taky toho vyzkoušela fakt nic +o(. Já mám taky trochu radu, nevím jestli pomůže, ale mě trošku zlepší stav migrény takové ty energetické nápoje - Shock. :-$ Chuťově nic moc, ale tělo dostane fakt šoka kupodivu je mi o něco lépe. (clamp).
martinato 26. 7. 2009, 1:12
@rudá Rovněž všechny zdravím, můžu potvrdit i já patřím k těm, kterým pomáhají energetické nápoje obzvláště zn.Shock. Ráno se budím se silnou bolestí hlavy a můj shočíček (jak mu s oblibou říkám) je moje záchrana před práškama. Jinak mám vypozorované, že mám migrény v souvislosti s počasím a změnami tlaku, takže když venku svítí sluníčko, a já hlásím, že za dva dny bude pršet, protože mě bolí hlava, tak si někteří ťukají na čelo, ale pak mi dají za pravdu.
petra.b 8. 6. 2009, 19:56
Taky se přidávám... Migréna je hrozně nepříjemná. trpím jí já i syn. Byli jsme i u léčitelky, která hledala příčinu, ale bez úspěchu. Pomáhá nám oběma SARIDON. Nikdy jsem žádné léky nepolikala, ale když se ozve migréna, nedá se nic dělat... :'( (hello) (hello)
Šárka N. 8. 6. 2009, 23:11
@petra.b taky mi pomáhá SARIDON, co jsem tak vypozorovala, tak u mě to je antikoncepcí. Brala jsem Logest a když jsem ho vysadila kvůli chtění otěhotnět, najednou migrény byly pryč. Teď užívám YADINE a nemám je tak často jako u Logestu = i 3x v týdnu. Teď když mě bolí hlava cca jednou za dva měsíce, tak je to bomba. Jinak trpím nízkým tlakem, tak povinně mám po obídku jedno malé pressíčko (C)
mikkella 8. 6. 2009, 20:11
@petra.b S migrénou žiju,je to moje dvojče,hlava mě bolí každý den aby se nerozjela,tak ty prášky do sebe sypu ve velkém.Migrafluex mi vůbec nezabírá,spíš pár panadolů nebo nurofenů a neocephyl.Mám za sebou veškerá vyšetření,ale čekací doba u p. doktora je fakt dlouhá.Snad mi něco napíše,ze mě je už závislák.
Martinatea 8. 6. 2009, 18:52
Taky trpím od puberty na tyhle migrény :-|jediný klid byl když jsem byla těhu,ale pak to začlo zase nanovo.Vyzkoušela jsem volně dostupné léky a tam zabíral Algifen dokud ještě nebyl na předpis,pak Migrafleux ten mám doma pořád,ale ted už přes rok beru jak píše Lenka pode mnou léky zř ady triptanů a to Cinie a je to super ...do půl hodiny mám pokoj.Je pravda,že jsem kdysi musela vysadit i anitikoncepci,protože ta ty migrény zhoršuje a hrozí větší riziko cévních příhod :-(.Syn na ně bohužel trpí taky od mládí a ted se hrozím,aby se tomu vyhla aspon moje pětiletá (X).
Lennule 8. 6. 2009, 17:59
Také prosím o rady ohledně migrén, pokud byste někdo měl to štěstí a vyzkoušel přípravek, který zabírá (L) (L) (L) (L) (L) Byla bych také vděčná za zkušenosti ohledně užívání léků v těhotenství. Mám strach léky užívat, ale ty bolesti jsou tak ukrutné, že se to bez medikace nedá :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( Migrénami trpím už strašně dlouho, užívala jsem jako profylaxi antiepileptika, s efektem malým, měla jsem jich několik Bataloc,Convulex... , ale trvalou úlevu nepřinesla žádná. Při akutním záchvatu mi pomůžou triptany, Rosemig, Relpax, Cinie. A teď jsem právě nově vyzkoušela Migraeflux, na obyčejné bázi Paracetalomu, a zabírá mi (radost). Jinak jsem zkusila x léčitelů, akupunkturu, homeo, kineziologii, ale stále jsem tu "zázračnou cestu", jak z migrén ven, nenašla. Tak budu moc ráda za každé doporučení (L) (L) (L) (L) (L). Migrény jsou opravdu svízel, dokáží člověk zcela vyřadit na nějaký den z normálního života :'( :'( :'(
Ray 8. 6. 2009, 18:56
@Lennule Migrény mám taky, od 13 let, v těhotenství byly nejhorší, i proto, že žádné léky, které by zabraly se nemůžou brát. Proto jsem první trimestr těhotenství protrpěla s urputnýma migrénama. Teď je mám taky, silné, zvracím, na nohách nemůžu stát, jen ležet v tichu a tmě s mokrým šátkem na hlavě. POmáhá mi antikoncepce, dokud ji beru tak ok, jak je pauza, objeví se migréna, proto ji beru 2 až 3 měsíce vkuse a eliminuji migrény na 4x za rok. Jinak zabírá mi studená cola, a lék Sumigra, je na předpis a bez doplatku. Do půl hodiny mám pokoj
Loba 11. 6. 2009, 14:01
@Ray jo tak to jsme na tom úplně stejně,akorát že já si protrpěla takhle těhotenství už dvě a tím prvním těho to vlastně u mě začalo.NNeuroložka koukala jak blázen,že prý migrény přetrvávají v těhotenství vzácně :-S a já to měla u obou holek u první to bylo první i poslední trimestr a u druhé první4měsíce..no ale chci se zeptat jakou antiko holky berete jaké konkrétně prášky?Já právě jsem už 4měs po porodu,nekojím a něco potřebuju ale právě se bojím že si ještě víc rozjedu ten bolehlav,tak mě napadlo zkusit něco z toho co berete vy ostatní. Díííky (L)
leni0323 8. 6. 2009, 19:33
@Ray mám to stejné, doberu antikoncepci - už jsem si nechala vyměnit za nízkohormonovou a migrénu mám jak hrom, taky beru 2-3 platíčka najednou. občas, jak jsem hodně unavená či vynervovaná, tak je migréna na světě znovu, ale už to není tak často. :-S
markéta265 7. 6. 2009, 21:29
(L)Luci, děkuji Vám za nás všechny, co tímto trpíme (F) (F) (F). Já bohužel taky a to v těch nejsilnějších formách...nevidím, zvracím a nemůžu nic ani cítit ani slyšet.No je to na vyskočení z kůže 8o| 8o| 8o|. Před časem jsem byla u MUDr., kt. je mimojiné i homeopatička.Nechci NIC zakřiknout, ale zatím mám klid. Slibuju, že až to vyzkouším na sobě delší dobu, písnu vám sem, holky a ráda se podělím o svoje zkušenosti. (D)
keki0 8. 6. 2009, 13:04
@markéta265 Nemáte mi za co děkovat. Trpím na ně už asi 12 let, tak vím, jaké to je. Pokud to někomu aspoň trošku pomůže, budu ráda. (L) Nezapomeňte na nás, až budete vědět, jestli homeopatika zabírají (F)
radostznakupu 7. 6. 2009, 18:42
mně 100% zabrala prevence - clavigrenin a stugeron 3x denně rok a půl (Y) otrava, pořád myslet na léky, ale většinou se léčí jen bolest samotná až když záchvat přejde, a prevene lékaři tvrdí že neexistuje, tak tyto preparáty jsou na posílení cévní stěny a migreníkům to skutečně pomůže (aury mi teda zůstaly, ale bolest se zmírnila na 1x za 2 měs. a to jsem mívala bolesti hlavy obden, a nebo i 14 dní v kuse, fakt děs)
janecek 7. 6. 2009, 14:25
taky bojuji už víc jak 10 let s migrénami, sbírám informace a návody...zkouším vše možné,někdy i nemožné....poslední rok mi nejvíc pomáhá dávat ruce do horké a pak hned do studené vody, často přichází okamžitá úleva (child3)
leni0323 7. 6. 2009, 12:21
já trpím na migrény několik let a zabírá mi pouze rosemig nebo sumatriptan actavis od neuroložky na předpis, bohužel +o( obyč. tabletky volně prodejné žádné, sice mě to chytne tak 1-2 x za měsíc a to fakt stojí za to, vadí mi světlo, jídlo, polštář pod hlavou, vadí mi stát, ležet, prostě vše, ale tahat za vlasy, to bych asi nepřežila vůbec :-S určitě uvítám další tipy a rady, jak na tu odpornou migrénu :-$ ;-)
keki0 7. 6. 2009, 13:06
@leni0323 Ještě jsem našla tuhle stránku, kde jsou i rady od jiných lidí, tak zkuste kouknout. http://www.migrenik.cz/cps/rde/xchg/migrenik/xsl/m.html Jinak tam jedna holčina radí volně prodejné prášky Migraeflux (L)
Danča 2 7. 6. 2009, 12:06
já migrénama taky trpěla a nejhorší to bylo,když jsem měla v práci noční!!! až pak mi doktor předepsal prášky,které jsem brala 3x denně týden,bez rozdílu jestli jsem měla bolesti nebo ne a už několik let mám klid :-)
korýška 7. 6. 2009, 12:04
Manžel právě v sobotu absolvoval seminář čínské medicíny v Brně a velkou část soboty věnovali léčbě migrény - až budu vědět co a jak, ráda pustím nějakou informaci i sem (Y)
Kulik 7. 6. 2009, 13:05
@korýška Až budete něco vědět,tak si skočím pro radu. Barču trápí migréna od tří let a už byla na všech vyšetření a závěr je,že dostala jako osmiletá léky Rosemig a ty jsou dle letáku jen pro dospělé a hlavně neléčí,ale pouze potlačují bolest.Ale na tu nám zabírá čípek panadol,protože i zvrací,tak jiné léky neudrží. :-S Ještě se budeme objednávat na ortopedii,to je poslední,kde ještě nebyla. +o(
Zrušený účet 7. 6. 2009, 13:10
@Kulik Tak to máte stejný problém jako my :'( Lucka taky trpí na migrény,od čtyř.Veškerá vyšetření má zasebou,včetně očního,ortopeda,neurologa..je to děs,takhle odmala :-S
Kulik 7. 6. 2009, 13:37
@ Barču to potrápí i 2x týdně..někdy má měsíc klid :-S Tak je nás víc-malinkatých bolehlavů ;-)Co dáváte za léky? (F)
Zrušený účet 7. 6. 2009, 18:30
@Kulik Když byla Lucka malá,měla to dvakrát týdně taky,úplně běžně.Hlavně byla tintítko,odjakživa špatně a málo jedla a při migréně pokaždé navíc zvracela.Na Karláku na neurologii jí nedali nic,chodili jsme tam dva roky :-@,pokaždé ji jen zvážili,změřili,proklepali jak ve Švejkovi a napsali další kontrolu.Teď chodíme do Krče,tam dostala Sibelium (snad to píšu dobře),bralal to půl roku a moc se jí ulevilo.Četnost se zmenšila a zvrací opravdu velmu vyjímečně.Teď máme pauzu do další kontroly.
Alanna 7. 6. 2009, 13:40
@Kulik U nás je paradoxně spouštěčem nemoc. Když na ni něco leze, tak řekne, maminko, bolí mě tohle očičko, a já letím. Někdy taky řekne, že ji bolí hlava, to můžu v klidu ignorovat ;-) ale oko neignoruju nikdy. někdy nurofen bolest přemůže, ale je potřeba dát dalí dávku po čtyřech hodinách , to dávám panadol a občas se stane, že je průšvih :'( Tak bych byla ráda, kdyby dostala cílené léky pro tuhle úpornou bolest.
GREPIK 7. 6. 2009, 10:30
:-$ když má někdo migrénu,tak je dobré vzít vlasy co nejvíc uchopíte a silným tahen hahat za ně,uplně nejvíc co to jde,po celé hlavě............migréna je že sval na hlavě je zatuhlý a přilepený k (nevím jak to napsat) k mozku a nemá šanci se volně pohybovat............a tím že za vlasy silně taháte,tak vlastně ten sval uvolnujete.................takhle mi to vysvětloval doktor :-$
Lennule 8. 6. 2009, 18:02
@GREPIK Andri, díky za tip. Tohle cvičení mi poradila i kinezioložka, silně táhnout za vlasu na temenu. Někdy to pomůže, ale když se mi migréna už rozjede,tak to stejně nezastavím :'( :'(
radostznakupu 7. 6. 2009, 18:41
@GREPIK migréna je rozšíření cévy v mozku, né přilepený vlasy.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D možná myslel bolest hlavy ze zatuhlých svalů, to možná pomůže na uvolnění ztuhlého svalvstva, ale migrenikům těžko :-D
GREPIK 8. 6. 2009, 14:37
@radostznakupu :-$ nikdo tady nepsal o přilepených vlasech.......příště než se začnet smát si to pořádně přečtěte :-$
Loba 7. 6. 2009, 11:47
@GREPIK mám migrény že mi vadí i tlukot vlastního srdce,světlo,mám poruchy vidění a taky zvracím..neumím si ani představit že v takovém stavu bych si ještě tahala za vlasy :-D ;-) šikovný doktor ;-)ještě že k němu nechodím :-D
GREPIK 7. 6. 2009, 16:36
@Loba :-$ no Diano,já mám taky velké migrény a mě zrovna tohle pomáhá :-$
Loba 7. 6. 2009, 19:39
@GREPIK Andrejko tak to jste dobrá...a hlavně jste mě asi nepochopila..takže ještě jednou-já si neumím představit že ve stavech který mi migrena přináší bych si měla ještě tahat za vlasy,netvrdím že to nemůže nikomu pomoct,ale jsem ráda že k dr který toto doporučuje nechodím.
Alanna 7. 6. 2009, 13:16
@Loba Andreo a Diano, u dcery to začalo někdy po pátých narozeninách, tak spojme síly. Neurologa jsme prošvihly, protože měla angínu, ale za týden máme náhradní termín na první vyšetření.
Loba 7. 6. 2009, 19:53
@Alanna tak to je mi jí fakt líto.musí strašně trpět..já bohužel neporadím co s tím já mám tak silné migrény že dr přemýšlí o antiepileptikách nebo jak to jmenovala..u mě žádný fígl nefunguje.Já si musím zakrýt oči,zatemnit a nejradši bych vypla celý svět kolem. +o(
Zrušený účet 7. 6. 2009, 10:38
@GREPIK No jo, ale manža má milimetrové vlasy, dlouhou hřívu už mít nikdy nebude :-D
GREPIK 7. 6. 2009, 10:40
@ :-$tak to mi doktor říkal ,že ruku položit na hlavu a pohybovat kůží ,jako by jste dělala masáž,aby se uvolňovali ty dvě vrstvy *-),je to opravdu rada dokrora,né moje :-$
Zrušený účet 7. 6. 2009, 10:42
@GREPIK To je zajímavé, až bude zase migréna řádit, vyzkoušíme. Co by člověk nezkusil. Manžel hodně chodil po doktorech, ale ti mu řekli, že to má ze stresu a psali mu nějaké prášky, které si měl vzít hned v začátku migrény. Problém je v tom, že ho to chytá už v noci ve spaní a ráno se s tím probudí a má to rozjeté už naplno.
Alanna 7. 6. 2009, 10:36
@GREPIK To je moc zajímavá myšlenka, protože pokud já vím, souvisí migrény se zúžením cév, s prokrvením mozkových plen. On těch svalů na hlavě taky moc není ;-)
GREPIK 7. 6. 2009, 10:38
@Alanna *-) jako,myslíte,že to co sem napsala je blbost *-) *-)
hapin 7. 6. 2009, 10:54
@GREPIK No,ona je migréna klasická( na cévním podkladě,pak toto moc nepomůže) a pak jsou migrenozní bolesti hlavy,spojené s problémy př. C páteře,tam skutečně může pomoct to"popotahování vlasů,ale spíš postupovat snopec po snopci,uchopit zak 3 cm nad pokožkou hlavy a opakovaně mírně zatáhnout a zase jít o kus dál),je toho spoustu-dobré je se poradit na neurologii+ rehabilitaci.
Alanna 7. 6. 2009, 10:49
@GREPIK Ne, zeptám se na to příště specializovaného dětského neurologa a dám vědět. prostě sama nevím. Jen se mi to zdá trochu za vlasy přitažené, když se jedná o vnitřní mozkovou záležitost. Sama migrény nemám, jen pětiletá dcera, tak vlastně nevím, co si s ní počít. Jednu věco ale vím, až zase přijde, nebudu ji tahat za vlasy, ale dám Nurofen v množství vyšším než je udaný pro její věk, jinak bude trpět jako zvíře :'(

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie