Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

Nekonečně mnoho variací domácích příkrmů na celou zimu

0.0
Nekonečně mnoho variací domácích příkrmů na celou zimu

Postup

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zelenina a maso, jaké doma máte.

POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájíme čerstvou zeleninu na kousky a uvaříme tak, aby byla opravdu měkká (doporučuji vařit společně např. kořenovou zeleninu a například pórek zvlášť, protože tolik času nepotřebuje). Zeleninu můžete vařit současně s masem jako vývar (pozor ale na hovězí, které potřebuje vařit delší dobu).
Poté vyjmeme a mixujeme (vždy s trochou vývaru, ve kterém se zelenina vařila) - zvlášť mrkev, v další nádobě pastinák, brokolici, extra maso s vývarem...Jen brambory mixuji současně s květákem nebo pórkem. Nalijeme do silikonových formiček na muffiny nebo formiček na led a jakmile pyré zchladne, dáme zamrazit.
Vyjmeme z formiček a sesypeme stejné druhy do jednoho sáčku. Pak už je jen na vás, zda si nakombinujete mrkvičku s telecím nebo s krůtím masem, s brokolicí nebo s hovězím a pórkem. Stačí ráno vyndat potřebné množství zeleninových a masových"nanuků", nechat dostatečně povolit a ohřát.
Dříve jsem vařila a mixovala více druhů zeleniny s masem najednou, ale pak nebyl prostor pro změnu a proto tato inovace :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

BRAMBURKA35 23. 11. 2012, 21:39
mne to tedy taky nijak neuráží, akorát pozor na zmrazené brambory, ty fakt nejsou dobré *-)
Jarinkaa 24. 10. 2012, 19:51
super nápad, hlavně ty silikonové formičky, kdybych to věděla před půl rokem :-D
pajjakk 24. 10. 2012, 19:39
Já fakt nechápu, proč tu jsou negativní komentáře. Na mražené zelenině není vůbec nic špatného a nezdravého!!! Vždyť je to uvařené z čerstvé zeleniny! Když zeleninu uvařím a dám do mrazáku, tak je úplně stejně vařená jako ta právě uvařená, ne ,-) A když je dostatek kvalitní zeleniny v sezóně, rozhodně je lepší využít tu, než v zimě kupovat skladovanou zeleninu, která rozhodně není tak kvalitní. A mražením se nic v tom jídle neničí! Já to dělám pro syna taky tak a pro dceru jsem to taky dělávala. Někdy vařím a někdy vytáhnu z mrazáku. Takže za mě (Y) (Y) (Y)
danca60 24. 10. 2012, 17:45
Taky na tom nevidím nic špatného, taky jsem zamrazovala. Navíc, když malý snědl jen pár lžiček, tak vařit každý den čerstvé a mixovat, tak mi to ani mixer nevezme, jak toho je málo. Taky jsem to takhle dělala. Uvařila čerstvé, a zbytek dala domrazáku. (mamca)
Franzovka (upraveno) 26. 10. 2012, 12:43
Milé maminky, nikomu tuto formu nevnucuji, pokud můžu, vařím denně a z čerstvých surovin. Tuhle variantu skladování mám pouze jako další možnost (když například nejsme dopoledne doma a tudíž není čas něco rychle vařit, což se myslím týká každého). Jen by mě zajímalo, kde v lednu seženete "čerstvou" zeleninu. Že by dovoz např. z Polska? Anebo tu, kterou k nám dováží přes půlku světa?
jpencik 16. 7. 2013, 23:43
@Franzovka Přesně tak. Já to taky tak dělala. Ne sice tak důkladně jako vy :) , ale také. Nejčastěj jsem jen nachystala porce masa s troškou vývaru a pak jen dovařila zbytek. Já nesolila přílohy a zeleninu ani sobě a starší dceři, takže jsem jen malé odebrala a přidala nekořeněné maso z mrazáku. V zimě zkrátka zdravou zeleninu neseženete a vitamíny v předjaří už ani to uskladněné domácí ovoce a zelenina neobsahují ( to pro maminky, které jsou proti tabletkovým vitamínům). Teď má Kačka 3 roky, tak mrazím jen jahody, ostružiny, meruňky..... Ale vidět tu vaši radu dřív, použila bych ji. Kolikrát by se mi to hodilo, když hlídala babička. Měla by kompletní porci.
Ovečka 24. 10. 2012, 10:26
Dobrý nápad (y) Taky jsem dětem mrazila na zimu zeleninu ze zahrádky, ale právě jen ty mixy - takhle do formiček a každé zvlášť - super (y) Rozhodně lepší dát dětem rozmraženou, ale kvalitní zeleninu, než nemraženou, zato rychlenou "zimní" zeleninu z obchodu, hnojenou kdoví čím (F)
Zrušený účet 23. 10. 2012, 21:25
Já osobně bych malým dětem zamrazené příkrmy nedávala . Nějak se nemohu zbavit dojmu, že se vám nechce pro vaše děti vařit zdravě a každý den *-) *-) Proto máte asi tu " inovaci " :´( :´(
MarkFem 24. 10. 2012, 12:41
@ domácí zeleninu zamrazím každý druh zvlášť, ale teda nikdy ji nevařím před tím, myslím, že když to dvakrát projde teplem, tak to ztratí veškeré vitamíny.... ale také raději vařím z čerstvé
Auško 23. 10. 2012, 21:36
@ možná má paní zeleninu ze zahrady a ta jí v zimě neroste :) mě to nepřijde jako nápad k zahození, lepší než kupované. My takto zamrazujeme zeleninu do polívky
Zrušený účet 23. 10. 2012, 21:43
@Auško Zamrazování snad provádí v dnešní době každá hospodyňka, já také, ale myslela jsem to, že malému dítěti bych nezamražovala žádné rozmixované příkrmy - čerstvé jídlo je pro něj nejlepší !!! Ale každý má svůj názor, nikomu ho neberu.....
Basic 24. 10. 2012, 12:55
@ A kde vezmete v zimě čerstvou zeleninu? Myslím tím vážně čerstvou... *-)
cicmoši 23. 10. 2012, 21:36
@ Ja osobne som si radšej zamrazila domáci špenát, mrkvu, telecí a jehněcí keď som toho mala hodne a kludne vo forme pyré - nevidím na tom nič zlého, v zime som mala tak po ruke kvalitné suroviny a už som ktomu len dovarila cestovinu, ryžu a pod. Vždy mi to príde lepšie riešienia ako kupovať predražené láhvičky s príkrmami, kde vám nalepia na obal presne to čo chcete a je len na Vás či tomu veríte, alebo nie - ja osobne tomu neverí m....a pripadá mi to vhodnejšie aj ako protipól tzv. ,,zimnej čerstvej zeleniny,, dovážanej s druhého konca sveta a napustené kto vie čím, pestované kto vie kde a ako.....A o kupovanom mase sa radšej nebudem ani rozvádzať - natrepané hormónami, rýchlosolami a kto vie čím všetkým. Ďakujem, ale to si radšej zamrazím a viem čo decku dávám (F)
Nadys 23. 10. 2012, 20:51
Nápad dobrý ,ale nemyslím že je správné řešení vařit celou zimu malým dětem ze zamrazených potravin (zip)
dana.praha 23. 10. 2012, 20:40
Presne takhle jsme si pripravovala prikrmy, jen jsem zeleninu davala do pytliku na led, protoze syn je nezravec a 2 kostky mu v pohode stacili jako porce jidla *-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie