Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

Motanice ( vyrob si hru )

0.0
Motanice ( vyrob si hru )

Postup

Pokud nechcete investovat asi 200,- Kč do hry Motanice a jste trošku tvořiví, můžete si hru vyrobit doma.

Pravidla ke hře - Vyber si jednu z karet, provázek vlož do zářezu číslo 1, k němuž ukazuje šipka START a táhni provázek k obrázku ve spodní řadě, který podle tvého názoru tvoří dvojici. U něj také vlož tkaničku do zářezu. Seřaď dvojičky odshora dolů a zleva doprava postupně podle čísel 1 - 5. Jakmile najdeš poslední pátou dvojici obrázků, vlož provázek do zářezu s nápisem CÍL. Otoč MOTANICI. Pokud namotaná tkanička odpovídá nakresleným provázkům na kartičce, vyhráváš.

zadní strany kartiček ( slouží ke kontrole správnosti )

kartička zepředu

a zezadu

Na kartičky asi 7 x 15 cm si nakreslíme 5 dvojic obrázků ( 2,5 x 2,5 cm ). Např. Přiřaď barvu ( žlutá - sluníčko, červená - beruška, ... ), Kde rostou? ( houby - les, obilí - pole, leknín - rybník,... ), Co je pod slupkou ( ovoce a ovoce jak vypadá, když se rozkrojí ), Kde sportují? ( fotbalista - hřiště, horolezec - hora,.... ), Co jim nejvíce chutná? ( kočka - mléko, slepice - zrní, pes - kost,.... ), Postav - vyrob ( cihly - dům, písek - hrad z písku, papír - vlaštovka,... ), Kam které hodiny patří ? ( budík - noční stolek, sluneční hodiny, běžec - stopky, hodinky - ruka,...), Přiřaď maminku k dítěti ( matka - dítě, slepice - kuře,...), Přiřaď stín, Dříve a dnes ( počítadlo - kalkulačka, svíčka - lampička, necky s valchou - pračka, přesýpací hodiny - hodinky,..), Přiřaď samce k samičce, Přiřaď věci tam, kam patří ( brýle - oči, pásek - kalhoty, knoflík - košile, poklice - hrnec, boty - nohy ), Co kdo nese ( školák v aktovce - sešity, tužky, pravítko. Malíř - obraz, lékař - injekci, léky, teploměr, maminka v tašce - nákup, Opravář - kladivo, šroubovák, hřebíky, metr ), Co si oblečeš ( na koncert - oblek, v zimě - čepice, rukavice, v létě - plavky, potapěčské brýle, ... ), Kde potkáš dopravní prostředky? ( auto - silnice, vlak - koleje, loď - voda, letadlo - obloha s mraky, ponorka ), atd.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

danca60 7. 12. 2012, 17:42
Dneska jsem koupila takto udělanou násobilku, měli i dělení, sčítání,... je to super. Snad neteř bude také tak nadšená, jako já (smich) (smich) (smich)
Lenpod 25. 11. 2012, 7:10
Výborná hra pro všestranný rozvoj (clamp) (clamp) (clamp). Moc děkuji za inspiraci. Opravdu se dá použít k jakémukoli rozvoji....číselná řada, velká x malá x tiskací x psací písmena, časová posloupnost (ráno, poledne, odpoledne, večer), dějová posloupnost (růst kytky, dítěte, děj pohádky,...)... Jste [A].
muchomurka8 25. 11. 2012, 8:42
@Lenpod Děkuji. Nechtělo se mi investovat do hry, která se občas vytáhne, tak jsem si udělala svoji. Kartičky se dají kdykoliv přidělat na nové téma. Obrázky se dají i vytisknout. Jen nemáme spojené k sobě jako originál, ale uložené v krabičce, což nám nevadí. (hello)
P.A.V.L.A 4. 11. 2012, 15:11
(Y) (Y) (Y)
danca60 4. 11. 2012, 14:45
To se mi líbí, škoda, že je malej ještě malej (mamca)
hanstro 4. 11. 2012, 14:16
(Y)To je super!!!! (clamp) Děkuji! (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie