Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 26 návštěvníků)

Skvrny od ovoce

0.0
Skvrny od ovoce

Postup

Veeelmi jednoduché: skvrnu namočíte do mléka - já měla přes noc, ale stačí určitě i méně - a klasicky vyprat. Právě jsem to vyzkoušela na tričku od třešní a fungovalo to supr, takže tímto děkuji tchýni za radu :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

L.E.N.K.A. 11. 6. 2009, 18:44
mně zatím všechny pustily ve studené vodě, horká to prý nějak zakonzervuje (stejně jako žehlička). Namočnit do studené vody, popř. vyprát s obyčejným jelenem (hnědé mýdlo), nebo tu skvrnu před vložením do pračky potřít pořádně tím mýdlem a šup do bubnu. Zatím pustilo všechno |:o) taky rada tchýně, kdysi dělala v prádelnách ;-) takže díky (Y)
Aja&Paja 11. 6. 2009, 15:25
Vyzkouším... Jinak na skvrny od červeného ovoce - červené šťávy (jahody, maliny, ostružiny) mám vyzkoušenou vroucí vodu - triko v místě skvrny přetáhnu přes vršek hrnku (aby měla voda kam odtéct a látka byla napnutá) a přes látku přelévám vroucí vodu - skvrna mizí před očima. Ale pozor na materiál - mám odzkoušeno jen na bavlně, na umělinu bych si vroucí vodu netroufla...
xdasenka 11. 6. 2009, 9:09
hmmmmm, vyzkousim! diky! (Y) a funguje to i na starsi skvrny???? *-)
aksulvap 11. 6. 2009, 9:14
@xdasenka Zatím jsem si vždycky pospíšila s čerstvou skrvnou (ta včerejší měla cca 4 hod.), se staršími bohužel nemám zkušenost (hello)
minie59 11. 6. 2009, 17:21
@aksulvap Také to děláme podobně, položím do vany a tenkým proudem vařící vody z konvice nalévám z výšky na skvrnu.Náraz vody z 20-30 cm výšky má také dobrý vliv na uvolnění skvrny. Působí to jen na čerstvé skvrny a klidně i na "umělinu". Ale nechám to ležet do vychladnutí, aby jsem ji nepoškodila (nepolámala) vlákna. (hello) (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie