Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kynutí těsta a pohankový pytlíček

0.0
Kynutí těsta a pohankový pytlíček

Postup

Ženy,

rozhodla jsem se s Vámi podělit o jednu moji vychytávku.
Když ručně zadělám na kynuté těsto, tak postavím mísu s těstem na nahřátý pohankový pytlíček, překryju utěrkou a nechám kynout.

Těsto krásně naběhne, je pořád v teple ,-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

elian 27. 1. 2013, 9:13
dobrý nápad,lepší než pouštět prázdnou mikrovlnku !!!
koblizek63 24. 1. 2013, 22:29
Já používám slupky z pohanky,koupila jsem ve zdravé výživě a našila polštářky (Y)
vlastaz 22. 1. 2013, 13:27
Já mísu stavím do dřezu s teplou vodou - stačí jen trocha na dně. Kdysi to radili na nějaké předváděčce Tupperware. Kyne to oprvdu strašně rychle a nemusím nic nahřívat.
Mikrah 21. 1. 2013, 16:24
já mísu stavím na třesnový polštářek z DM ,-) taky službu udělá
kiwiu 21. 1. 2013, 15:43
Pohankový pytlíček si snadno vyrobíte. Kupte si pohanku a tu nasypte treba do povlaku na malý polstarek. Ten pevně zašijte a je to! Žadná věda ,-) Můžete do něj nasypat i vonné bylinky, mateřídoušku, levanduli...
Chemlona 21. 1. 2013, 16:22
@kiwiu Nemusí být jen z pohanky, ale z jakékoliv luštěniny- kroupy, hrách, čočka atd... (F)
dansik 24. 1. 2013, 21:55
@Chemlona Mně zase sestra poradila dát rýži. Mám ji v zavázané ponožce a na noc před spaním nahřeju, dám pod peřinu k nohám a je mi krásně teplo :-)
Chemlona 27. 1. 2013, 12:57
@dansik Jj, rýžové polštářky jsem šila také (Y) (L)
dana.praha 21. 1. 2013, 15:38
Super napad. Mamce vzdy kyne testo u topeni pod uterkou, ale u nas topeni moc nesala, takze kynuti trva dlouho. Davat do trochu vyhrate trouby se mi moc nepasuje, ale tohle je bomba napad. Jeste musim sehnat ten pytlik :-)
sambi 21. 1. 2013, 14:55
dobrý nápad
sambi 21. 1. 2013, 14:55
vloženo 2x
zabicka66 21. 1. 2013, 13:48
Tak to je bezva nápad, já vždy na chvilku zapnu troubu a když začne hřát, tak vypnu a dám těsto s mísou do trouby a také pěkně nakyne. Zkusím i tuto variantu (Y)
Klara 22. 1. 2013, 9:03
@zabicka66 Nemusíte ani zapínat troubu. Stačí dát do trouby do misky vařící vodu a chvíli to tam nechat s těstem zavřené.
Romča34 21. 1. 2013, 13:05
Dobrý nápad. (Y) (Y)Také vyzkouším. (L) (L) (L)
nikibureska 21. 1. 2013, 11:09
Já nechávám kynout těsto také v míse pod utěrkou, pod radiátorem (teď v zimě) a vždy krásně nakyne (Y) Ale pytlíček je dobrý nápad (clamp) (L)
zzuza4 21. 1. 2013, 10:45
Díky za tip, určitě využiji na chatě, doma kynu těsto v mikrovlnce. Nejdřív jí prázdnou pustím na 2-3 minuty na plný výkon a když je krásně vyhřátá dám do ní místu s těstem, ještě překryji utěrkou.
EvaKludska 21. 1. 2013, 13:53
@zzuza4 Cože? Prázdná mikrovlnka se nemá vůbec pouštět - to za prvé. A za druhé - co se vám v ní nahřeje? Mikrovlnka ohřívá "tu věc" co tam dáte. Nenahřívá se vzduch v ní.
zzuza4 22. 1. 2013, 8:58
@EvaKludska zkuste si to, je v ní opravdu teplo a prázdná není, je tam skleněný otočný talíř
sambi 21. 1. 2013, 14:54
@EvaKludska .
bubble 21. 1. 2013, 14:00
@EvaKludska Já to dělám tak, že dám těsto do MW a pustím na cca 3 min na výkon rozmrazování. Těsto se celé prohřeje a pěkně kyne.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie