Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 35 návštěvníků)

Kytička

0.0
Kytička

Postup

Potřebujeme: bavlněnou přízi, háček, nůžky
Postup:
Uháčkujeme 5 řetízkových ok, které spojíme pevným okem do kroužku
Do vzniklého kroužku uháčkujeme 3 řetízková oka (náhrada za první DS) a dále 11 dlouhých sloupků (DS). Ukončíme pevným okem do prvního DS (třetí řetízkové oko).
V další řadě uháčkujeme 6 řetízkových ok, a připevníme je pevným okem do třetího DS z předchozí řady….takto pokračujeme až do konce řady.
Teď háčkujeme do vzniklých obloučků. Jedno řetízkové oko, krátký sloupek, polodlouhý sloupek, dva dlouhé sloupky, polodlouhý sloupek a krátký sloupek. Do dalšího obloučku začínáme háčkovat jeden krátký sloupek a pokračujeme stejně jako u předešlého obloučku.
Kytičku otočíme, uháčkujeme 9 řetízkových ok, které připevníme pod další „lístek“. Takto opět až do konce.
Kytičku otočíme zpět a háčkujeme do každého obloučku: dva polodlouhé sloupky (PDS), dva dlouhé sloupky (DS), jeden dvakrát nahozený dlouhý sloupek, tři řetízková oka, jeden dvakrát nahozený DS, dva DS, dva PDS a připevníme pevným okem. Do dalšího obloučku to stejné a končíme pevným okem, přízi ustřihneme a zapošijeme.
Kytičku můžeme použít třeba jako aplikaci na čelenku nebo čepičku.

.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Obchudekutilly 22. 4. 2013, 10:11
Dobrý den, mohla bych poprosit o návod na čelenku?
AndreaJuh 12. 3. 2013, 19:58
Dobrý večer, mám takový dotaz: na fotce máte kytičku se šesti lístky, ale když háčkuji podle vašeho návodu, tak mi vychází čtyři. Je to logické, když máme 11 dl. sloupků a pícháme vždy do třetího. Potom bych se chtěla ještě zeptat, když udělám ty okvětní lístky a chci jít na ty největší, tak jak to mám udělat? Mám krátký sloupek v posl. obloučku a pak mám hned otočit a dělat těch 9 ř. o. nebo to mám nejdřív spojit p.o. ? Omlouvám se, ale jsem začátečník , teprve se učím. Mockrát děkuji za pochopení. Andrea.
halbmark 10. 2. 2013, 21:40
krásná (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie