Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

BOUGANVILLEA

0.0
BOUGANVILLEA

Postup

Úchvatné barvy této popínavé rostliny tvoří tři barevné listeny které obklopují každý květ rostliny. V jejich středu jsou skutečné, žluté trubkovité květy, které obvykle kvetou jen několik dní, na rozdíl od listenů, které vydrží týdny. Když shluk listenů začne odkvétat, květenství uschne a vypadá jako pergamen. Nyní můžeme uschlé listeny odstranit a ostříhat výhonky. Odstřihněte jednu polovinu, nebo jednu třetinu výhonku který vyrostl od posledního zastřihování. V případě že chcete keř upravit do oválného tvaru, stonek nebo keř ostříhejte tak jak je potřeba, jak se Vám bude líbit. Po 3-4 týdnech Bungavílie udělá nové květy, které kvetou čtyřikrát nebo pětkrát do roka. V létě potřebují Bungavílie velké množství vody. V případě nedostatku vody srolují listy. V zimě zálivku omezíme, protože jinak kořeny mohou uhnít. V příliš velkém květináči rostlina sice dobře roste, ale nekvete, a též se zvyšuje riziko poškození v důsledku přemokření.
Minimální teplota: 0 °C
Teplota v zimě: 10 (±5) °C
Umístění: plné slunce nebo polostín
Odolnost proti suchu: ne
Vlhkost vzduchu: střední

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

běláček 21. 9. 2013, 17:29
Mě nekvete vůbec, mám jí asi pět let a kvetla poprvé a v loni asi tři kvítka, nepřelévám, je na slunci, květináč má malý, tak nevím, kde je chyba.
fflorina 20. 9. 2013, 19:03
A to ji máte i v zimě v bytě? Já jsem si ji taky koupila, ale myslela jsem, že musí přezimovat třeba ve sklepě.
lopochnička 18. 9. 2013, 12:47
Mám ji doma a je to absolutně úžasná kytka - vděčná a přes léto neustále kvetoucí. Darovala jsem ji i tchýni a ta na ni nedá dopustit. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
mimicek 18. 9. 2013, 11:07
(flower) (flower) (flower)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie