Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 7 návštěvníků)

ALOE

0.0
ALOE

Postup

Léčebný Aloe vera gel je získáván z rostliny Aloe Vera Barbadensis. Uvnitř listů se nachází průhledný polotekutý gel s obsahem léčivých látek.

Aloe vera je skvělým přírodním prostředkem používaným při říznutí a spáleninách, který ale také dokáže pomoci při podráždění pokožky. Aloe vera gel obsahuje přírodní kombinaci antibiotik, adstringencia a koagulační prostředků, které dohromady tvoří jednu z nejsilnějších léčivých přírodních látek známých člověku. Nicméně Aloe není používáno jen jako lék. Je zpracováváno různými metodami a je používáno v oblasti potravin, medicíně, nápojích a kosmetice. Aloe je ale nejsilnější v jeho čisté přírodní podobě. Jeho nejčistší formou, kterou můžeme získat, je čistý gel, nicméně Aloe je také dostupné v práškové či tekuté formě.

Čistý Aloe vera gel může být použit jako přírodní dezinfekční prostředek. Také pomáhá zmírnit popáleniny, svědění, odřeniny, reakce po bodnutí hmyzem, zarudnutí kůže a je velmi nápomocný při hojení spálenin od slunce. Dále je Aloe vera gel požíván jako pomoc při zažívacích potížích

Aloe vera a jeho ozdravující účinky

Aloe vera gel je znám jako nejlepší prostředek k ošetření pleti a poskytuje léčebnou úlevu na podrážděnou a spálenou kůži. Mnoho lidí věří, že v budoucnosti bude Aloe vera gel přidáván jako zdravá přísada do velké části potravin. Španělští vědci vyvinuli gel z Aloe vera, který může být použit jako snadno stravitelný obal. Obal tohoto typu uchovává běžné zemědělské plodiny čerstvější po delší dobu.
Aloe vera gel by měl být vždy uchováván v ledničce, protože špatně reaguje na změny teploty. I tak může být ale využit jako skvělá přírodní bylinná léčba. Jeho hlavním použitím je ošetření a obnova podrážděné pokožky.

Čistý gel má také vysoce antibakteriální účinky a lze ho použít jako dezinfekci. Dalším využitím je například urychlení léčby zranění díky zklidňujícím účinkům na ně. Zklidnění je dosaženo přímo urychlením růstu nové tkáně, která obnoví kvůli zranění dříve poškozenou či zničenou tkáň.
Aloe vera gel mimo jiné také pomáhá předcházet rakovině kůře způsobené přílišným spálením kůže na slunci. Pokud se podíváme na využití v medicíně, zjistíme, že Aloe vera gel využívají zubní lékaři před zákroky, stejně jako po nich.

Pokud vás zajímá složení Aloe vera, budete možná překvapeni, ale většinu gelu tvoří voda. Kdybyste ho vysušili, zbude vám nepatrné množství prášku.

Shrnutí: Aloe vera má mnoho různých využití, mezi nejdůležitější z nich patří léčba a uklidnění nejrůznějších zranění. Léčivé účinky Aloe vera gelu mají na svědomí karbohydráty, vitamíny (C, kyselina listová, B1, B2, B3 a B6), vápník, hořčík, mangan, zinek a měď.
Všechny tyto léčivé látky jsou obsaženy ve většině produktů z Aloe vera. Produkty můžete nalézt jak v práškové, tak tekuté formě – výhodou tekuté formy je její větší účinnost a ne tak nepříjemná chuť, jako kdybyste polykali tu práškovou.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie