Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 27 návštěvníků)

Cestujeme s děti (i letadlem)

0.0
Cestujeme s děti (i letadlem)

Postup

Co s sebou? Rozdělte si věci na ty, co půjdou do kufru a ty do palubního zavazadla. Kufrové si musíte rozmyslet samy, taky je tu někde pěkný seznámek;-) určitě ale nezapomeňte na již vyzkoušený (a to zdůrazňuji) krém proti slunci a klobouček/čepičku.

Vedle běžných věcí typu doklady, kapesníky atd. atd. najděte v příručním zavazadle místo na
- vlhké ubrousky. Ne vždy můžete umýt umatlané tlapky před jídlem a navíc vám poslouží jako první pomoc při boji se skvrnami na oblečení.
- jídlo pití (bryndák, lžička, nepříliš drobivé jídlo do ruky, špalíky mrkve, okurky, kedlubny, sýra (ne, pokud dítě zvrací!), nepříliš aromatické nebo slané krekry, kukuřičné křupky, rozinky nebo hrozny do krabičky - prostě podle chuti a věku, raději ovšem rezervu)
- náhradní oblečení pro případ nehody - a doporučila bych oblékat pohodlně a vrstvovitě, abyste mohla svlékat, případně vyměnit oblečení
- náhradní cestovní plenky (nikdy nevíte, jak dlouho budete muset čekat na výměnu pilotova okna, jak se to stalo nám...)
- sáčky na odpadky, které není možné hned vyhodit (případně na blééé)
- lahvička vody z vodovodu na případné umývání taky není k zahození

Jedlé šperky: můžete na silnější provázek navléct kolečka Besip. Budete mít o zábavu postaráno, zatímco dítě se bude snažit se k cukroví dopracovat. Nedoporučuji u dětí, které zvrací.
Nezapomeňte na pití, v letadle a v klimatizovaných prostorách letiště člověk rychle ztrácí tekutiny.
S pitím je v současnosti v letadle problém, takže toto nyní platí spíš pro jiné dopravní prostředky: Raději lahvičky na pití,kde můžete ředit, než 100% džusy v krabičce (nedají se zavřít a mohou vyvolat nevolnost). Můžete pití večer před cestou do mrazáku a pak přibalte k jídlu. Nejen, že budou mít děti něco osvěživě chladného k pití, ale vám se taky potraviny nezkazí.
Troška bezpečnosti: pokud dítě nemá samo pas, nebo fotka v něm je zastaralá, vložte si do peněženky novou fotku. Náramek s telefonem a jménem se taky může hodit.

Když byly děti malé, měla jsem v tašce několik nových hraček z obchodu, kde jsou věci za 30Kč, zabalené v dárkovém balicím papíru - každá minuta dobrá, že... Teď s sebou obvykle bereme bloky a tužky (děti malují letadla z odletové haly), menší balení pexesa, softbalový balonek, fotoaparát, časopis, něco na posluchání. Když byla dcera malá, jezdili jsme s post-it, které lepila, psala na ně "důležité" vzkazy apod. Při čekání se bavíme hrami typu Myslím si ... (zvíře, město, stát) a slovní kopaná, ale to vy už jistě znáte:-) Šťastnou cestu.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

veronikatlapakova 20. 1. 2011, 13:46
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie