Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

Taška se zatkávaným koněm

0.0
Taška se zatkávaným koněm

Postup

Koník je kombinací zatkávání plsti a česanců vlny. Naše Janička miluje koníky všech barev a velikostí. Od růžových poníků až k živým koňům. Takže mě velice brzo napadlo udělat koně se zatkanou barevnou hřívou z česané vlny. Původně měla být hříva růžovo-fialová, ale nakonec zvítězila hnědá. Koník má melír ;)

Začněte tím, že si připravíte plsť a vystřihnete si z ní koníka. My jsme měli plsť běžné velikosti A4 - tzn. 20 x 30 cm a koně za nás vyřezal řezací plotr.

Na tašku si vyberte pevnější materiál - nejlepší je riflovina, já mám tuhle hnědou mramorovou látku - je výrazně pevnější než klasická bavlna a zatkávání vydrží.

Zatkávání plsti je krásný trénink na volné prošívání - naučíte se látkou pohybovat v okamžiku, kdy je jehla nahoře a když někdy píchnete vedle, není to vůbec vidět :) Za chvilku je koník do látky zatkaný a drží.

Teď přichází na řadu česaná vlna. Česance vlny se vyrábí v mnoha odstínech. POZOR: doporučuju barvy vybírat ve dne. Já jsem to dělala už večer při umělém světle a bylo na to houby vidět. Některé odstíny bych tam byla bývala nedala.

Z koupeného česance si kousek odloupnete a postupně tyhle vlásky zatkáváte.

Postupně oddělujte kousky vlny a přidávejte je koníkovi na hřívu. Je dobré si dopředu na nějaký papír nakreslit zhruba jak chcete, aby to vypadalo :)

Když se vám něco nelíbí, můžete to překrýt další vrstvou. Takto koník postupně dostal hřívu.

Pak Janička přišla, a "Maminko ještě ocas a kopýtka" :)

Takhle vypadá látka z rubu.

Pak už jenom stačí z toho došít tašku. Ale o tom zase někdy příště :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

milasecek 22. 9. 2014, 14:16
Je moc povedený.Myslíte,že by to šlo vyrobit i na normálním stroji?.?(mám kvalitní,co prošije skoro všechno,ale žádné zvláštní funkce)-takže mám vypnout podavač,nastavit entl,nebo rovný steh?.?,a jen s tím pohybovat?Píšete zatkávání,ale je to asi takové to vyšívání-štupování?A prošije se celá plocha koníka,nebo jen okraje-ono není na obrázku poznat,jak hustě a kde je to prošité.A když už jsem Vás zavalila otázkama,tak co údržba?Není to popřeprání,byť i ručním,zničené? *-) Docela bych něco zkusila,nemusí to být ani koník,ale nechce se mi zkoumat podrobnosti techniky,když tu mám zkušenou odbornici (L)
Honey66 22. 9. 2014, 11:24
(Y) (Y) (Y) (Y)moc pěkné

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie