Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

BUMP

0.0
BUMP

Postup

Jednoduchá a zábavná hra pro dva hráče, která napomáhá procvičit sčítání do 12 (objevena na zahraničních stránkách pod odkazem BUMP addition; její přednost je v jednoduchosti, krátkosti a v rozvoji matematického myšlení ,navíc má mnoho variant – viz odkaz, lze takto procvičovat nejenom sčítání, ale i odčítání, násobení atd.)

Pomůcky: 2 šestihranné hrací kostky, 2 x 10 hracích dílků (různé barvy, např. z lega, kamínky, vršky z PETek apod.), hrací plánek

Pravidla: Hráči si určí barvu hracích dílků, rozdělí si je a určí pořadí, kdo bude házet první. Vzájemně se budou střídat v házení obou kostek současně, přičemž padlá čísla budou sčítat. Na „výsledek“ položí svůj hrací dílek. Pokud hráč hodí číslo, které bylo již hozeno, pak může „bumpnout“, jinak řečeno odstřelit svého spoluhráče, tzn. jeho dílek z daného čísla odstranit a nahradit svým. Pokud hráč hodí stejné číslo, může svůj hrací dílek položit na ten první (druhý …) a tím pádem tento „prostor“ zamrazí. Jeho hrací dílky z tohoto čísla pak protihráč nemůže „bumpnout“. Vyhrává ten, kdo se první zbaví hracích dílků nebo jich má méně. V každém případě je jen vás, jak si pravidla upravíte.

Hru doporučuji zalaminovat. Hodně závavy do nadcházejících chladných večerů!!!

*

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

adara 22. 10. 2014, 13:45
(Y) Super hra, o 100% lepší než některá koupená v hezkém obalu, o které bohužel až pozdě zjistíme, že je to blbost ,-) Děkujeme za inspiraci!!! (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie