Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 45 návštěvníků)

Lampióny

0.0
Lampióny

Postup

Pokusím se vložit návod na naše lampióny. Bohužel nápad vložit to sem vznikl až po té, co už byly hotové, takže detailní fotky z jejich výroby nemám. A další zatím dělat nebudeme. Na lampion vlevo byla šablona a vše potřebné v jedné takové výtvarné krabici, kterou jsem kdysi koupila. Na druhý lampión jsem obkreslila šablonu horního a spodního dílu z prvního. Část návodu jsem vám ofotila podle toho původního, zbytek jsem se snažila obkreslit z hotových lampiónů.

Potřeby: barevné nebo bílé čtvrtky nebo kartón, průhledný papír (lze použít i třeba pečící papír), drátek na zavěšení

Vystřihněte dva pásky dlouhé 50 cm, celková výška 4 cm. Na každém z nich jsou dvoucentimetrové „výstupky“ (výška 1,5 cm), v rozestupu 6 cm viz šablona. Pomocí nich se na konci přidělá střední díl k hornímu a spodnímu.

Připravíme si střední díl lampiónu. Jeho šířka je 50 cm, výška jak se vám líbí (u nás je jeden 23 a druhý 25 cm)
*** Lampión vlevo – střední díl je z takového docela pevného ale průhledného papíru (byl v krabici). Je to nejspíš pergamenový papír. Dovnitř nalepíme ty dva pásky s výstupky. Dovnitř nebo ven nalepíme nějaké obrázky (my jsme použili přiloženou šablonu). Pokud je nalepíte ven, budou vidět i bez rozsvícení lampiónu, my jsme je lepily dovnitř, takže se objeví až když se lampión rozsvítí. Potom slepíme střední díl k sobě. Z venku jsou ještě nalepené listy z průhledného barevného papíru.
*** Lampión vpravo - na střední díl jsem použila duhový kartón (může být i barevná nebo bílá čtvrtka). Dovnitř nalepíme ty dva pásky s výstupky. Vystřihneme obrysy nějakých tvarů – my máme listy a ježka. Přes ně zevnitř nalepíme nějaký průhledný papír (my jsme použili barevné, ale dá se tam dát i obyčejný pečící papír). Potom slepíme střední díl k sobě.

Vystřihněte dva kruhy na horní a spodní díl. Průměr kruhů je 18 cm. Uvnitř horního kruhu vystřihněte hvězdičku, u obou potom otvory po obvodu, pomocí kterých se bude přidělávat prostřední díl.

Spojíme všechny díly k sobě a výstupky přilepíme.

Nahoru přiděláme drátek na zavěšení. Propíchla jsem jednoduše shora horního dílu a uvnitř ohnula. A je hotovo. Dovnitř nedáváme svíčku, ale máme koupenou tyčku se žárovkou.

Šablona obrázků, které jsme použili.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

pedimi 21. 10. 2009, 14:24
(Y) (Y) (Y)krásný (Y)
marki 20. 10. 2009, 22:54
Tady jsem našla i jeden návod na jednodušší lampión http://www.janok.cz/zvonice/vyrobalampionu2008.htm#návod
cipofka 20. 10. 2009, 21:48
(Y) (Y) (Y) Aktuální, díky! Loňský je nepoužitelný, tak jestli stihnu, radši bych originál (clamp) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie