Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

párty "PIŇATA" oslava narozenin - výroba

0.0
párty "PIŇATA" oslava narozenin - výroba

Postup

Milé maminky, nabízím Vám návod na domácí výrobu vlastní párty PIŇATY pro Vaše roztomilé dítka. Je to jednoduché a celková pořizovací cena je cca 100,- Kč
Připravte si z kartonu (jakákoliv krabice) základní obrys tvaru piňaty - může být srdíčko, kůň nebo jakýkoliv oblíbený motiv - nutno vyříznout 2 zrcadlové kusy, které spojíte středovým pásem. Náš kůň má cca 70cm délku a středový pás je 15cm široký. Následně použijete krepový papír (různé barvy dle libosti), který nastříháme na proužky cca 5cm široké. Ty nastřiháváme cca do poloviny. Začínali jsme od spodu a olepily kopýtka černým papírem - bez nastřihávání. Pak jsme celého koně olepili fialovým papírem s nastřihanými "chlupami". Nutné lepit jednotlivé vrstvy přes sebe a opět od spodu. Na hlavu jsme před olepením přilepily tavným lepidlem roh a následně dolepily fialovým papírem. Na lepení jsme použily obyčejný Herkules a nanášeli štetcem.
Pak už zbývají jenom detaily - hříva, ocas, oči, srdíčka - prostě co Vás napadne, fantazii se meze nekladou.
Zabavila se celá rodina. Práce nám trvala asi 3 hodiny a výsledek se myslím povedl :-)
Přeji všem hodně, kteří se rozhodnete vyrábět párty piňatu doma jako my hodně štěstí při práci :-)
Smazat návod

krok 1

krok 2

krok 3

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

evaraskova 20. 4. 2017, 16:34
(hadka)
Slunicko1976 4. 2. 2016, 14:42
jéé a já myslela, že je to jednorožec a že na ten roh se hází kroužky! :-) ale možná, že by to šlo vyrobit i víceůčelově! :-) a na konec by z toho mohly padat ty bonbóny z té provázkové verze!. rozbít mi to také příjde nevýchovné a nehezké-když už se s tím člověk vyrábí! :-) zrovna chystám koňskou party, takže to bych mohla pro inspiraci použít! :-) děkuji.
Síma M. 25. 1. 2016, 11:19
(clamp) (Y) Dobrý den, sice si musím zjistit k čemu se taková PIŇATA používá, ale ta vaše je úžasná, opravdu se povedla....smekám.
Kris75 17. 1. 2016, 15:26
Pekna pracicka (Y) , urcite ste uzili kopec zabavy uz pri vyhotoveni (clamp) (clamp) (clamp). A paci sa mi to aj napriek tomu, ze ta "zabava s pinatou" mi tiez nie je sympaticka.
a74 17. 1. 2016, 9:02
K cemu to ma slouzit? Na hrani? Nevim co je piňata *-)
mia13star 17. 1. 2016, 9:52
@a74 ... jestli se nepletu, tak je to ta blbost, kterou můžeme vídat např.v amerických filmech. Používá se třeba při oslavách, kdy se piňata zavěsí a oslavenec do ní se zavřenýma očima něčím mlátí, až to rozmlátí a za odměnu se na něj vysype hromada barevných sladkostí :-(
a74 20. 1. 2016, 13:29
@mia13star Jo, tak jsem si to myslela spravne, ale jelikoz to tam pani nenapsala, kudy se sypou bombony a ze se to ma za co povesit, tak jsem si myslela, ze je to neco jineho. Zabava vyrobit to, urcite je.
Zrušený účet 17. 1. 2016, 13:31
@mia13star jo, nepletete.... děti to mají možnost vidět třeba v kresleném seriál Dora průzkumnice.... a teda jak tak čtu náš názor na tento způsob zábavy pro děti je stejný.... mlátit do něčeho a za odměnu - za mlácení - se sypou bonbony - mi prostě nesedí... ale tuhle jsem někde četla, že je to prostě nějaký tradiční zvyk http://cs.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B1ata my tedy oslavy v duchu Jižní Ameriky neděláme. Ale někdo třeba jo.
Honicka 18. 1. 2016, 13:10
@ Já jí dětem dělám. Strašně se na to těší. Ale nedělám jí na rozbíjení, ale tahací. Ze spodu má "špunt" s provázkem a falešné provázky, a když někdo zatáhne za pravý provázek, tak se jim vysypou odměny. Nejen bonbony. Ta mlátící varianta se mi taky nelíbí. Super je to spojit s nějakou soutěží, kdo splní úkol, může tahat. :-)
mia13star 19. 1. 2016, 16:11
@Honicka (Y) (Y) (Y) super ! tak tahle "provázková" varianta se mi líbí mnohem víc (clamp) ... třeba můj syn není vůbec brutální a neviděl by důvod, proč do něčeho třískat, jen proto, aby zničil hezkou piňatu a pak se na něj vysypaly bonbony, které stejně nejí ,-) ... ty provázky jsou dobrý. Taková loterie :-)
Zrušený účet 18. 1. 2016, 20:22
@Honicka (Y)
Slída 18. 1. 2016, 15:29
@Honicka To je výborný nápad s těma provázkama. Děkuji za inspiraci (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie