Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 22 návštěvníků)

Známá trojka

0.0
Známá trojka

Postup

Moc se omlouvám, ale fotit postup jsem nestihla...
Tak aspoň "slovně"
Co budeme potřebovat:
barevný papír obyč, barevný a bílý papír tvrdý, sáček papírový, špejle, pastelky,nůžky, lepidlo, vatu, cokoliv na ozdobu, krepák červený, chlupatý bílý drátek, na ručky a berlu jsme použili tyčku na balonky (co se prodávají na pouti), ale myslím že můžete použít třeba klacík nebo slámku, kousek alobalu a provázek...

Nakreslete a vystřihněte dle fantazie obličej každé postavičky 2x. Dítě vždy na jednu šablonku namalují obličej a pak přední a zadní díl hlavičky slepíme a mezi dáme špejli. Následují vlásky, My nastřihali proužky a ty pak nůžkama přes hranu kudrnatili a lepili...(anděl žluté, čert černé a Mikuláš bíle- je to špatně vidět, ale fakt je tam má...)
Tělo: sáček děti dle vlastní fantazie vyzdobí, vybarví, polepí...., poté se sáček vycpe vatou či zmačkaným papírem, ubrouskama.... Hlava se do sášku nasadí, tak aby byla špejle zcela uvnitř a provázkem pevně uvážeme. Do sáčku prostřihneme dirky na ruce a prostrčíme tyčku (nijak jsme ji nefixovali). Čertovi jsme udělali papírový řetěz a v ruce má malinký pytlík, andílek dostal řetěz zlatý vánoční a křídla z tvrdého bílého papíru polepeného chomáčky vaty. Mikuláš má samozřejmě ještě z krepáku udělaný plášť a čepice je z tvrdého papíru (také dva ks slepené na hlavě k sobě...). Berla byla oříšek, ale na tyčku z balonku jsme napíchli chlupatý drátek tvarovaný do berly a omotali alobalem, přichycena k Mikulášově ruce je drátkem.
Snad je to aspoň trochu srozumitelné.....
Mimochodem inspiraci jsem čerpala na úžasných stránkách které zde už někdo zmiňoval www.predskolaci.cz , kde dětičky vytvořili přímo peklo.... My k tomu čertíkovi dodělali ještě anděla a čerta...

tak toto je náš Mikuláš

Anděl

a čertisko

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Kkendy 31. 10. 2009, 8:24
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Kazdis 30. 10. 2009, 18:48
(Y) (Y) (Y) To se mi také líbí. Zrovna jsem přemýšlela, co asi tak letos na toto téma udělám ;-) ;-) ;-) Díky za nápad. |:o) |:o)
johnynka 30. 10. 2009, 17:59
nádhera, super inspirace (Y) (Y) letos začínáme tvořit s dětma v kroužku, určitě využiju

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie