Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

krakelovaná bordura

0.0
krakelovaná bordura

Postup

Milé maminky, pokusím se vám stručně popsat efektní krakelovanou borduru. Předem se vám omlouvám za to ,jestli text nebude sedět s fotkami. Návod ukládám poprvé. Ch těla jsem mít na zdi plastickou borduru ale nechtěla jsem tu polystyrenovou jak prodávají v hobymarketu. Polystyren je měkký a bála jsem se aby mi to děti nezničily. Potřebujete dřevěné lištičky z hobymarketu, prodávají asi dvoumetrové nebo já si koupila ty 70 cm dlouhé ale u těchto kratších se musejí tmelit spoje. U těch delších také ale je jich podstatně máně. Na tmelení potřebujete akrylový tmel na dřevo.Lištičky viz foto - růžový podklad. Dále budete potřebovat 2 latexové nebo akrylové barvy,jednu podkladovou tmavý odstín a druhou vrchní světlý odstín , no a ještě krakelovací lak.
1.Vyměříme si na zdi kde chceme mít borduru,já jsem do té výšky ještě vytapetovala.
2.Přilepíme lištičky na zed montážním lapidlem ,hned zatmelit spáry aby nebyli vidět spoje a nechat do druhého dne zaschnout. Lištičky pokládáme dvěmi řadami ,já jsem si mezi nimi nechala mezeru asi 10 cm.
3. jemným smirkovým papírem obrousíme do hladka.
4.Otřít suchým hadrem od prachu z broušení.
5.Natřít tmavou barvou a to jak lištičky tak i deseticentimetrový prostor mezi nimi.Nechat zaschnout.A snažit se nepřetahovat. Já jsem někde přetáhla ale není to ve výsledném efektu tak znát.
6.natřít krakelovacím lakem a nechat zaschnout.
7.natřít barvou světlého odstínu , a za cviličku uvidíme jak nám to pěkně krakeluje neboli praská.
8. Necháme zaschnout a je hotovo. Jen jsem chtěla ukázat na co ještě lze využít krakelovací techniku. Doufám že se někomu bude líbit. S pozdravem Lucka

Takovéto lišticky si koupíte,já už je mám natřené ale jsou jen přírodně dřevěné a můžete si vybrat ,lišty mají různé tvary a prodávají se v hobymarketech.

Takhle krásně by nám bordura měla zkrakelovat.

Takhle vypadá výsledek.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ivetule 7. 4. 2010, 22:47
A mohu se ještě zeptat? Barvy jste použila klasické malířské? Myslím Primalex.
zanitah 5. 4. 2010, 0:14
jen doplním, že místo fůry poměrně drahého krakelovacího laku nám stejně poslouží lepidlo Herkules. Má stejnou krakelovací schopnost. Jen ta cena v takovémto množství je únosnější. Přeji příjemné tvoření.
kevinecka 2. 4. 2010, 18:20
(Y) (Y) (Y) skvělé....zase něco jiného a perfektního (flower)
SilvieK 1. 4. 2010, 12:19
(Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie