Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 49 návštěvníků)

Plenkový dort pro holčičku

0.0
Plenkový dort pro holčičku

Postup

Na plenkový dort potřebujeme: 64-96 ks dětských plen, 3 ks vlhčených ubrousků, karton, alobal nebo balící papír, celofán, ozdobnou stužku, gumičky na stáhnutí plenek ........................................................................................................................................................................................................................................................... Na karton nakreslíme kruh. Já jsem dělala podle prostírání z Ikei, ale je možno použít i větší talíř. Kruh vystřihneme. Karton obalíme alobalem nebo balícím papírem. Plenky srolujeme nebo přeložíme a uděláme balíčky po 4 kusech. Vždy si je stáhneme gumičkou.
První patro: Balíčky z plenek položíme na obalený karton a vytvoříme kruh, do kterého vložíme vlhčené ubrousky. Pokud vlhčené ubrousky nemáme, můžeme dát dovnitř pouze srolované plenky. Až máme udělané celé patro stáhneme jej stužkou a do případných mezer doplníme plenky. Gumičky můžeme z plenek stáhnout pryč nebo je tam popř. můžeme nechat a zakryjeme je stužkou. Druhé patro se může skládat už jen z plenek nebo do něj můžeme dát nějaký dáreček - obleček atd.Třetí patro tvoříme jen z plenek. Hračky můžeme dát i z venku, po stranách dortu. Lépe se hodí menší hračky.Vzniklé patra dáme na sebe. Karton s plenkama položíme na celofán a stáhneme navrchu mašlí.

Na karton nakreslíme kruh. Já jsem dělala podle prostírání z Ikei, ale je možno použít i větší talíř. Vystřihneme karton a obalíme alobalem nebo balícím papírem.

Na karton naskládáme plenky, které jsme si k sobě stáhly gumičkou, doprostřed dáme vlhčené ubrousky. Můžeme si jej provizorně stáhnout pomocnou stuhou. Do mezer doplníme plenky.

Pomocnou stuhu vyměníme za okrasnou stužku. Můžeme odstranit gumičky, kterými jsou stáhlé plenky. Dort by měl držet i bez nich.

Vytvoříme další patro z plenek. Dovnitř můžeme dát plenky nebo koupené dárečky. Stáhneme stužkou. Odstraníme gumičky.

Vytvoříme třetí-poslední patro z plenek.

Plenkový dort zabalíme do celofánu a stáhneme stuhou. Plenky TESCO 64 ks.

Další ukázka plenkového dortu s plyšovou hračkou. Plenky Pampers 96 ks.

Dneska jsem udělala další pro Nelinku a Brigitku :-)
Plenky TESCO - 64 ks

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

luckazuza 22. 11. 2012, 12:37
Dobrá den, jsou jednotlivá patra dortu mezi sebou něčím spojena, nebo jen volně na sobě položena, děkuji.
lambertíci 10. 8. 2010, 12:39
Moc děkuji Adélko za tip na dárek (Y). V pátek jsem se stala zase tetou, takže snad udělá dortík radost!! Už je hotový :-) :-) Mějte se krásně,Míša
IVA 75 12. 5. 2010, 8:01
(Y) Moc hezký, já dělala také, i čápa, kočárek, křeslo a jiné - odkaz v komentářích http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2009&user=136212
Adellaide 12. 5. 2010, 14:18
@IVA 75 SUPER (Y) |:o) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie