Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

tunika Diana č. 34

0.0
tunika Diana č. 34

Postup

přidávám sem senzační tuniku ale sama mám problém , potřebovala bych kdyby mi některá ze šikulek poradila jak sháčkovat jednotlivé čtverce k sobě. Já to nemůžu z popisu a ze schéma vyčíst. Nikdy jsem nic podobného nedělala, ale tu tuniku prostě chci... a chci

tunika

popis práce

schéma vzoru

Nákres

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jo-jo 8. 6. 2010, 13:09
Milé šikulky, jelikož jsem ještě zkusila jednu možnost a to přímo napsat do čtenářského servisu časopisu Diana, a oni byli velice vstřícní a laskaví, že nám chybějící návod ke sháčkování rozetek podrobně vysvětlili a já jej uvádím zde pro ty kteří by také tuto tuniku chtěli zkusit..
jo-jo 8. 6. 2010, 13:04
velice nás potěšil Váš zájem o naše časopisy, které jsou určeny ženám, které rády šijí, vyšívají, háčkují, pletou – prostě se zabývají ručními pracemi. Máte konkrétní prosbu, kterou jste napsala do naší poradny, a to o radu k modelu č. 3 z časopisu Diana – HÁČKOVANÁ MÓDA č. 34. Odpověď: Jsme jazykové studio, které překládá časopisy Diana, Sabrina a Sandra z němčiny pro německého vydavatele. Modely tvoří německé redaktorky. Bohužel nemáme tedy k dispozici podrobnější návody ani grafické rozpisy. Zde je odpověď od naší redakční pracovnice, která se Vám pokusila popsat, jak jednotlivé motivy sháčkovat: Jen 1. rozetu uháčkujeme celou dle popisu. Již 2. rozetu (horní vpravo) ve 2. kruhové ř. napojujeme k té první na třech místech 1 dlouhým sloupkem a na jednom místě 1 dvojitým dlouhým sloupkem: Obě rozety k sobě položíme rubovou stranou a místo 3. řet. oka v obloučku 5 řet. ok druhé rozety vpíchneme kolem odpovídajícího řet. oka obloučku první rozety a uháčkujeme dl. sl. (dvojitý dl.sl.) a opět dále háčkujeme 2. kruhovou ř. druhé rozety až do místa, kde je vyznačený další spojovací dl. sl. (dvojitý dl. sl.). Další rozety už napojujeme během 2. kruhové řady i na dalších stranách. Prostřední rozety napojujeme na všech 4 stranách. Pořád ale stejně tím, že místo 3. řet. oka vpíchneme kolem řet. oka protilehlého obloučku napojované rozety a uháčkujeme uvedený spojovací dl. sl. Snad Vám tento podrobnější výklad pomůže a pulovr se Vám podaří.
Petersonka 1. 6. 2010, 19:39
z tohoto vzorku jsem dělala malé tuničku-není to dlouho a dávala jsem sem návod včetně popisu,jak a kde sháčkovat,tak mrkni do mých návodů :-)))
jo-jo 3. 6. 2010, 22:30
@Petersonka Ahoj Petro , děkuji vám za vzkazík, koukala jsem se na vaše stránky, ta tunička co jste dělala vypadá moc hezky, tak se pokusím o to sháčkování .. děkuji Miluše
hanstro 29. 5. 2010, 17:55
Jak jsem si tak prohlížela to schéma, tak jsem přišla ke stejnému závěru jako tady Kamila. ŘO, DS a v rozích 2x nahozaný DS *-) :-$ :-) (Y) Hanka (hello)
Katybety 28. 5. 2010, 18:16
Holky pustila jsem se do této tuniky a prostě na to nemůžu přijít jak to mám sháčkovat k sobě 8-|,jsem asi tatar +o(.Já si snad uháčkuji jen čtverce a pak je sešiju všechny najednou ,-)
jo-jo 27. 5. 2010, 12:33
Tak jsem dokompletovala celý postup, doufám, že někoho inspiruje jako mne. Chci velice poděkovat Kamile a Marušce za rady k zháčkování jednotlivých čtverečků. pomůže to nejenom mně , ale i ostatním což je jen dobře.. Miluše
marušáček 27. 5. 2010, 11:35
jo-jo 27. 5. 2010, 12:36
@marušáček Milá Maruško já velice děkuji za to, že jste si dala tu práci a našla si čas abyste poradila. Což ocení i ostatní čtenářky které se do háčkování právě této tuniky pustí.. přeji jen samé hezké výrobky a radost z tvoření.. Miluše (Y)
kasika 27. 5. 2010, 11:49
@marušáček Vypada to moc hezky (Y). Prave na tom popisu je to nakresleno jakobyste uhackovala retizkove oko a az na nem dlouhy sloupek. Ale uprimne receno, ono je to stejne docela jedno, jak to bude shackovane. Hlavne ze to bude vypadat hezky.
marušáček 27. 5. 2010, 11:58
@kasika No já si právě myslím, že to nemá být ds na ř.o., ale že tím naznačují že vlastně tím, že se háčkuje na protější motiv, tak se vlastně otočí vzhůru nohama a je z rubové strany, viz moje fotka, na mojí fotce je zháčkovaný levý motiv na pravém. V návodu pravý na levém.
marušáček 27. 5. 2010, 11:30
Tak jsem to zkusila a je to tak jak psala paní Kamila. V nákresu je to divně naznačené. tzn, od 2. motivku sháčkováváme ve druhé řadě. tzn. ná nákresu dva dolní sháčkujeme takto: levý motiv roh-3xnah. ds 2ř.o., do sousedního motivku v rohu uháčkujeme jeden dvakrát nah. sl, 2řo, 3xnah.ds, 2řo, 1ds který zase uháčkujeme v protějším motivku, 2řo, atd. ostatní strany kde nespojujeme háčkujeme normálně (5řo,ks)
Holy50 27. 5. 2010, 10:27
jééé,tak to je přesně to co sháním už delší dobu,nemohla byste se dám větší fotku té tuniky i těch čtverečků? abych z toho vyčetla jednotlivé sloupky? prosím (Y) (Y) (Y) (Y)
jo-jo 27. 5. 2010, 12:08
@Holy50 Milá Petro snad jsem udělala co bylo možné, větší fota se sem nevlezou, to schéma je čitelné docela dobře a ten návod při zvětšení taky. Ještě přidám jak celou tuniku skompletovat a asi pro začátečníky vysvětlivky k háčkování a použitým sloupkům. Paní Kamila tuším a paní Maruška už přišly s řešením jak jednotlivé čtverečky sháčkovat dohromady, tak už by to mělo být pohromadě.. S pozdravem Miluše Hodně zdaru při háčkování a ať tunika sluší, zkoušela jsem rozety a jdou háčkovat rychle... (F)
Holy50 27. 5. 2010, 12:51
@jo-jo super,teď už je krásně vidět,moc děkuji (L) (L) (L) hned jak dodělám ty tuny čepiček co musím udělat,tak se do ní pustím ,-) ,-) ,-)
marušáček 27. 5. 2010, 10:11
Přiznám se, že to sháčkování k sobě mi taky nedává smysl. Podle rozkresu to vypadá, že se sháčkovávají v řadách nebo levý spodní s pravým spodním a levým vrchním, pak pravý spodní s vrchním pravým a následně s levým vrchním. A i kdyby to bylo tak, tak si myslím že se rozety hodně smrsknou a zkrabatí, jelikož by se sháčkovalo ds vedle ds. Nemůžete sem dát větší fotku přímo té tuniky? Nebo zkuste spojovat jiným způsobem, třeba tím mým, s tím, že budete opakovat 3ř.o. a pak 1ř.o. spojit 1ř.o.
kasika 27. 5. 2010, 10:00
Ahoj, taky nejsem zadnej superprofesional, ale vypada to docela jednoduse. Uhackujes jeden ctverec celej a kdyz pak budes hackovat dalsi, tak kdyz budes delat ty posledni obloucky z retizkovych ok, tak proste uprostred udelas dlouhej sloupek (ve stredu 4 ctvercu dvakrat nahozenej), kterym prichytnes obloucek z prvniho ctverecku. Treti ctverecek pak shackujes s druhym a ctvrtej s tretim a prvnim :). Aspon ja jsem ted tak shackovavala a slo to. Jestli je i jiny postup, nevim. Z toho navodu to vypada jakoby to az nakonec shackovat dlouhejma sloupkama, ale to me teda nenapada, jak to udelat.
jo-jo 27. 5. 2010, 12:39
@kasika Milá Kamilo přeji hezký den a děkuji za cenné rady při shačkování rozetek k tunice. Pomohla jste nejenom mně , ale i dalším děvčatům, které se do háčkování tuniky pustí.. Díky moc Miluše (Y)
marušáček 27. 5. 2010, 10:21
@kasika ale to ty ř.o. pak budou ve vrchní části a ne dole (jakože ds sedí na ř.o.) a v dalších motivkách ty ř.o. budou chybět v místě, kde se dělají ks. Takže ještě možnost sháčkovávat dlouhými sloupky a dělat mezi nimi pár ř.o. aby se to nesmrsklo, asi 5ř.o.
kasika 27. 5. 2010, 11:56
@marušáček Ted si to tak ctu. Pisu trosku jak tatar - jsem zvykla z jinych diskuzi na tykani. Takze se omlouvam :). Tady na MMB se jede v panich a maminkach, nejak mi to nedoslo :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie