Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 16 návštěvníků)

Bačkůrky

0.0
Bačkůrky

Postup

Návod na bačkůrky jsem dostala od kamarádky. Na pletení jsou jednoduché a docela rychle hotové, já zkazila trochu potom obháčkování,, ale maminka devítiměsíčního chlapečka řekla, že je to detail, a odnesla si je, stačila jsem je pouze vyfotit. Postup jsem nefotila, tak jestli je budu ještě někdy plést, tak postup nafotím.
Chodidlo se plete jak z lícové , tak rubové strany hladce.
Boční strany hladce, rub obradce.
Nárt, jazyk a kotníčkovou část pleteme jako chodidlo.
Začnem na 7 ok a po obou stranách přidáváme v každé druhé řadě 4x1 oko. Máme 15 ok. Upleteme ještě 30 řad, a začnem ujímat, opět v každé druhé řadě 4x1 oko, a posledních 7 ok ujmeme najednou.
Boční stranu pleteme na čtyřech jehlicích, nahodíme z bočních stran chodidla celkem 60 ok. upleteme jednu řadu obrace, 8 řad hladce a zase jednu řadu obrace/ boční stranu můžeme udělat vyšší, nebo nižší, jak kdo potřebuje/.
Pak si označíme přední střed bačkůrky, a po obou stranách dáme na stranu 12 ok / nezapomeňte, že je lichý počet ok, tak musíte dát pozor, aby vám pak bačkůrka neujela do strany, je to celkem dobře vidět, já prvně ovšem nekoukala, a musela jsem párat/. Celkem tedy dáme stranou 24 ok. Já oka nechala na dvou jehlicích, někdo je dává na zavírací špendlíky, to zase jak komu vyhovuje.
Začnem plést kotníčkovou část s 36 oky , přitom 2x po 7. a 8. řadě uděláme po obou stranách dírky na zavázání. /1 oko nahodit, 2 splést anglicky, 1 oko hladce a krajové oko. Tak dělám dírky já, ale každý si je udělá, jak mu to vyhovuje/. Kotníčkovou část upleťte vysokou podle sebe.
Nárt uděláme tak, že čtyři oka ze středu dáme na jehlici, já upletla jednu řadu hlace, a poslední 4. oko jsem spletla s odloženým okem , tak spletáme oka , co máme stranou, zároveň, aby se nárt rozšiřoval přidáme ve třech řadách 2 oka, když máme 10 ok, přestaneme přidávat , a pleteme rovně. Když máme odložená oka spletená s nártem bačkůrky upleteme ještě jazyk, výšku jazyka si uděláte podle toho, jak máte vysokou kotníčkovou část.
Jazyk a kotníčkovou část obháčkujeme řadou krátkých sloupků a také nárt. Všechny části obháčkujte postupně, já obháčkovala najednou, a není to ono, na fotce to bude vidět. Na zavazování jsem uháčkovala řetízek. Vysvětlovat moc neumím, tak kdyby něco, tak napište. Hezké pletení

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie