Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbili 2 návštěvníci)

Bolavá ouška a koupání v létě

0.0
Bolavá ouška a koupání v létě

Postup

Můj malý synek často trpěl na záněty středního ucha - během 2 let jich měl 14 :-( Nebylo to přímo z koupání, ale příčina se zatím nezjistila. Alergik taky není a imunitně je na tom myslím dobře - občasná rýma, viroza - jsou spíš vzácnost.
Jelikož má voperované stipuly ( ventilační trubičky) do obou uší má zákaz jakéhokoli dovádění ve vodě - voda se nesmí do uší dostat.
Proto užívám následující: do oušek před vstupem do vody dostane smotek vaty namazaný indulonou nebo Infadolanem a přes ještě koupací čepici - zn. Speedo - velikost Junior. Sedí dokonale a do uší mu vůbec nenateče ačkoli se občas potopí.
Nevýhoda je : ho¨rší nasazování čepky - chce to grif - a hlavička se pod čepicí potí :-( Nicméně není ochuzen o dovádění ve vodě.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

U Barunky 28. 10. 2010, 16:49
Myslím že než vata, která velice dobře drží různé bakterie, je lepší koupit v lékárně za 13kč voskové špuntíky do uší, které s v prstech zahřejí a přesně se dají vytvarovat do ouška dítěte. Barunka po zánětech ohluchla na jedno ucho, a tyto špuntíky v kombinaci s neoprenovou čelenkou se nám velice osvědčily...Bez nich do vody také nesmíme...
sarek 22. 7. 2010, 8:53
Ahoj holky, před 3 lety řešili stejný problém a protože se malý hodně potil ustříhli jsme vrch čepice a vznikla široká čelenka. Tu už si nechal nasadit. ^o).
U Barunky 28. 10. 2010, 16:51
@sarek Prodává se přímo neoprenová čelenka, která se dá suchým zipem utahovat podle obvodu hlavičky...zkoušela jsem v ní plavat, a voda se mi do uší ani při potápění nedostala...a když to nakombinujete se špuntíkama (clamp) (clamp)
desty 22. 7. 2010, 10:08
@sarek A to teda není blbej nápad (clamp) (clamp) (clamp) (L) . Proberu s mužem - aby nám tam nezatékalo vrškem (zip) a vyzkoušíme nejdřív na starším synkovi - to je takovej pokusnej králíček. :-D (F)
brichtová 21. 7. 2010, 19:58
A jejda, my jdeme za měsíc na nosní mandli už podruhé - taky neslyší na jedno ucho, doufám, že to pomůže a těm ventilkům se vyhneme. :´( Koupací čepice je super nápad, zakazovat koupání o prázdninách zkrátka nejde a nenabrat vodu při (child2) se těžko podaří.
desty 20. 7. 2010, 22:38
Jo holky, máme Prevenar, vyndané mandle....šlo se na to postupně a začlo se Prevenarem - bohužel i přes očkování záněty pořád, tak mandle ven - chvíli klid a šup zase jsme v tom jeli. U nás je problém v tom, že za bubínky má tekutinu - která by měla sama se buď vstřebat nebo odtéct přes Eustachovu trubici - jenže se tam drží. Ačkoli dle mudr jsou uši průchodné :-( Tak musíme čekat, prý z toho vyroste - ještě musíme vydržet. Ale je mi ho líto, už presně poznám kdy se to zase bude dít, občas se podaří tomu předejít. Na druhou stranu - je milion horších věcí, kde ¨jsou šance minimální...tak co nějaké ouško (zip) Tohle si budu muset přečíst až zase budu down. (F)
LenHav 20. 7. 2010, 22:06
Jééé, tak to je mi vás obou moc líto :´( známe to veeelmi dobře, během roku a půl píchané obě uši celkem 13 x (každé!) a bezpočet dalších zánětů bez píchání :^) plavání jsme museli preventivně vynechat úplně :´( nakonec šel nadvakrát na vyndání nosní mandle (poprvé nevyndali celou a zbytek "zlobil", tak šel ven taky) a zjistili, že to byl pneumokok 8-| Naštěstí se proti tomu už dá dnes očkovat (Y)
Jorix 20. 7. 2010, 21:37
Naše malá má teď čerstvě voperované stipuly v obou uších (nebylo to ale kvůli zánětům - ty nemívá skoro vůbec, bylo to kvůli tomu, že neslyšela)... po operaci nás poslali na foniatrii, že jí tam máme koupit ucpávky do uší. Tam mi bylo řečeno, že se nekupujou, ale dělají na míru... a já blbec se zeptala na cenu, až když měla hotové otisky ,-) dáme za to nějakých 700 8-| 8-| Škoda, že jsem na tenhle návod nenarazila dřív, ušetřila bych (smich) (smich) I když... jak znám malou, tak by si stejně tu gumovou čepici nenechala za žádnou cenu narvat na hlavu +o( :-(
petrulka 20. 7. 2010, 19:19
Já jako dítě ukrutně trpěla na záněty uší a tak 2-3x do roka mi je píchají dodnes. Musela jsem přísně dbát na to, aby se mi do nich nedostala voda nebo nenafoukalo. Jakmile tam trošku steklo třeba při mytí vlasů, bylo to skoro jasný, že mě zánět nemine :-| takže tohle je docela dobrý tip (F)
sieta 20. 7. 2010, 16:20
Jestli můžu svou troškou do mlýna- tak před lety na plavání s kojenci nám říkali, že je důležité, uši vždycky dobře vysušit, tak máme doma ty papírové čtverečky(nevím jak se to jmenuje) rozdělím ho napůl, pač je vrstvený, udělám smotky a to navrtám klukovi po koupání do uší, pokud se mu tam nalilo. Nechám pár minut a dělám to tak do dneška i když je mu už 8 let,ale ještě ho ucho nebolelo. (F) A tím se i ucho vyčistí, nepoužíváme vatové tyčinky. Prý se to nemá.
Hemberka 20. 7. 2010, 15:51
Naší (X)pomohlo vyndání nosních mandlí. Jinak jsme to měli jako vy :-| :-| a navíc jsme jeli píchat vždy, když přijela z bazénu :-S :-S. Ale od toho vyndání má klid (radost) (radost)
verika 20. 7. 2010, 14:52
u nás teda pomohlo očkování prevenar a od tý doby ani jedenkrát
korýška 20. 7. 2010, 21:20
@verika záleží jakého původu zánět je - pokud je to citlivost uší jako taková, tak žádný pervenar nepomůže... +o(
helička 20. 7. 2010, 15:29
@verika Prevenar máme a píchání 4x během měsíce. Očkování může být účinné ( a dosud není ničím podložené,že funguje) pouze pokud je infekce pneumokoková, jinak s tím nemá nic společného. (L)
TanjaFo 20. 7. 2010, 19:57
@helička Zas supr tah od farmaceutické firmy ,-)
petrulka 20. 7. 2010, 19:20
@helička Přesně tak (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie