Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 19 návštěvníků)

Jak na mozaiku

0.0
Jak na mozaiku

Postup

nedalo mi to a po dlouhých přípravách jsem zkusila vyrobit mozaiku.

Jako úplně první jsem si vyměřila skříňku, kam jsem chtěla mozaiku udělat a vyrobila si papírový střih. Na ten jsem si nejprve nakreslila, jak bych chtěla, aby moje mozaika vypadala. Potom jsem vzala dlažky, zabalila je do hadru a na prkénku rozbíjela kladivem, dost hlučná část. Pokud máte možnost je to lepší dělat někde venku na zahradě. Jednotlivé kousky jsem skládala na ten papír.

Když jsem měla hotovo, vzala jsem si samolepící tapetu a vše to na ní přilepila (viděla jsem to na netu), Bohužel jsem měla zvolit spíše kousky tapety, než celý kus a obrázek rozdělit. Při pokusu to celé otočit, mi jednotlivé kousky padali.

Připravila jsem si lepidlo na obklady (koupí se v drogerii, kilo za 40 kč nebo 5 kg za 90 Kč) a vymazala jím povrch skříňky. I tady byla trochu zrada, toto lepidlo moc na dřevě nedrží a proto udělat perfektní rovinu byl trochu problém, příště raději zvolím lepidlo v tubě a budu mazat každý dílek zvlášť. Jak selhala ta tapeta musela jsem stejně celou mozaiku přeskládat. Každý dílek jsem tam trochu zatlačila.

nakonec se povedlo. Na každém lepidle píší, kolik dnů se má nechat zaschnout. My sušili jeden den.

a úplně na závěr jsem to vše zaspárovala. Otřela houbičkou a nechala zaschnout do rána¨. Ráno jsme to umyli na čisto a mozaika byla na světě.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Zannny 14. 8. 2010, 12:53
super (Y) (Y)My lepili chemoprenem na voděodolnou překližku (Y)
Elemka 14. 8. 2010, 0:06
(Y)
kiwi+3 12. 8. 2010, 21:15
No tak že byla tapeta v jednom kuse až tak nevadí. Stačí dílo položit na vhodně velký kus např.sololitu, překližky - a po nalepení na tapetu shora přiložit něco podobného, stlačit (nejlépe ve dvojici) a otočit. Nic by nemělo padat. :-)
cetina 11. 8. 2010, 11:04
(Y)
JanaLud 11. 8. 2010, 11:01
Nádherné dílko (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jarla 8. 8. 2010, 22:57
krása (Y)já ji budu zítra zkoušet na stole,který máme venku a který chtěl manžel vyhodit,už se tááák těším,mám v plánu ještě rohožku a 2 květináče ,-)
da-da- 8. 8. 2010, 15:55
Na sklo a na dřevo jsem mozaiku lepila silikonovým lepidlem (je to normální tuba, dá se koupit v drogerce) a drží to jak ďas (Y). Jinak je to moc hezká prvotina (Y)
Dasulenka 8. 8. 2010, 15:43
Pěkný návod a ještě hezčí mozaika. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Ahojky Dáša. |:o) |:o) |:o)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie