Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 192 návštěvníků)

kytičky z padaného listí

0.0
kytičky z padaného listí

Postup

Na podzimní procházce nasbíráme různobarevné listy (nejlépe javorové, ale myslím, že půjde i zjiných). Nesmí být moc suché, aby se nelámaly.
1. list přehneme vodorovně v polovině a smotáme do ruličky. Dalších cca 4-5listů rovněž přehneme a namotáváme na 1. roličku. Horní okraj necháváme trošku volnější, dole u stopky utahujeme. Pokud máme střed květiny dostatečně široký, stejným způsobem přikládáme již listy nepřeložené. A to tak dlouho, než se nám bude kytička líbit :-)
Nakonec spodek kytičky svážeme provázkem. Pokud mají listy dost dlouhé stopky, svážeme je v jeden stonek, pokud jsou stopky krátké, můžeme kytičku navíjet na špejli či drátek.
Takto vytvořené kytičky můžeme dát do vázičky či použít k výrobě různých podzimních dekorací a aranžmá

vybereme vhodné listy - musí být ještě měkké, aby se nelámaly

nejprve listy přeložíme a smotáváme do ruličky

první list

k němu přiložíme další přeložený list a ovineme kolem prvního

a takto pokračujeme ještě několika listy

na střed růžičky začneme navíjet nepřeložené listy

Každý další list přiložíme tak, aby jeho cípy vycházely pokud možno mezi cípy listu předchozího. Přidáme jich tolik, aby se nám růžička líbila :-).

pro ty co nevěří, že růžičky vydrží hezké i po uschnutí, přikládám důkaz. Chce to jen nenechávat dlouhé cancoury a dát listy blízko sebe, aby neměly moc šancí se zkroutit.
Růžička na fotu je z minulého týdne, máme ji v obýváku, kde se topí a listy jsou úplně suché - drolí se při ohnutí

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Tutule 3. 11. 2011, 15:38
Krásné, děkujeme za návod, už taky doma máme výzdobu a dcerka je ponese paním učitelkám do školky (L)
VERONIKA 30. 10. 2011, 19:34
Díky za návod na růže, je hezky nafocen :-) Mám uložené i ty další a vůbec mi nevadí ,je-li vložen víckrát, právě u těchto růžiček je každý návod trošičku jiný a to dodává hotové kytici na kráse a originalitě (podzim) Jinak jsem se musela pousmát nad některými vzkazy. Baví mne skutečně nutkavá potřeba některých (witch) zaskakovat adminy. Já tyto růžičky znám dlouho, někdo je v životě neviděl. (A obojí je naprosto v pořádku! ) Přesto jsme je s dcerou dělaly teprve dnes. Co se týče smajlíků, užívám je i v mobilu. Aneb žij a nechej žít :-) P.S: Občas mi diskuze na téma, co kdo dělá a nedělá dobře či špatně začínají připomínat úchvatné tance na okounu. A to je docela škoda. :-o
Hakai 25. 10. 2011, 12:14
Moc krásné (Y) (Y) (Y)...teď jsem přišla s malou z vycházky..lupeního mám plno..hledám a našla jsem Váš návod..tak vyzkouším :-) a dám pak vědět (L). Díky za krásný návod na krásnou dekoraci (L) Krásný den Hanka
BEA21 16. 10. 2011, 23:09
MILÁ KATKA, ĎAKUJEM ZA INŠPIRÁCIU. URČITE VYSKÚŠAM PODĽA VÁŠHO NÁVODU, MÁTE ICH KRÁSNE, DÚFAM, ŽE SA PODARIA AJ MNE.VEĽA TRPEZLIVOSTI DO ĎALŠIEHO TVORENIA
trala 5. 10. 2011, 11:27
Pěkný nápad (Y) :-) (clamp) (F)
Atuna 5. 10. 2011, 10:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Išinka 1. 11. 2010, 12:13
(Y) Tak tohle je opravdu super nápad. Jsou moc hezké a je to jeden z mála nápadů, které opravdu vyzkouším. Moooooooooc děkujeme. (clamp)
petrapro 30. 10. 2010, 20:41
(Y) (Y) (Y)Super zítra určitě vyzkoušíme
zverinec 30. 10. 2010, 14:02
(Y) (Y) (Y) Zrovna se nám Kateřino hodí, jdeme s dcerou ven a chceme je zkusit. Jsou moc hezké, snad nám to půjde. *-) A ze slepic si nic nedělejte, jsou od toho, aby snášely vejce, nic jiného totiž neumějí. :-) :-) :-) :-)
Tinnass 29. 10. 2010, 16:54
|:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) krásné růžičky a komu se nelíbí, tak ať návod přeskočí, jak už vkladatelka návodu napsala. Nenechte se Kateřino odradit přiblblými ženskými, co nic neumí dělat, jenom buzerovat v komentářích. Přeji hodně zdaru při dalším tvoření. (F) (F) (F)
Hancaa 28. 10. 2010, 19:13
(Y) (Y) |:o) :-$Pěkné vyzkoušíme super návod!!!
Martinasaj 23. 10. 2010, 19:23
Bezva návod,už máme růžičky umotané a další nás čekají (pro paní učitelky do školky).
Peťula L 22. 10. 2010, 13:41
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) úžasné,díky za tip,hnes vyzkoušíme (clamp)
kevinecka 21. 10. 2010, 21:06
fííííha :-o...mám zatím jen tři růže *-)...a to jsem si myslela kolik nemám nasbíráno listí *-).....zítra dosbírám a vložím (P)
knolinda 21. 10. 2010, 15:52
moc děkuji za návod, začátek motání byl krušný, ale tedˇ mám kytičky moc hezké, všem se líbí. Prosím nenechte se odradit a vkládejte návody dál, komu se nelíbí, atˇ nečte. Ještě jednou dík.J.
Monca82 21. 10. 2010, 0:09
Kačko, ty kytičky máte fakt moc hezké. Četla jsmem komentaře níž a je to fakt šílene. Jsou prostě ženské které na MMB sedí pořád, téměř pod každým návodem mají komentář, pod každou špatně vloženou fotkou upozornění, že to máte dát jinam ^o) , pod každým dotazem mají radu (Y) a denně mají příspěvky tak v 50 diskusích (comp) . A celkově se tak nějak chovají že jim to tady snad všechno patří. A tak si říkam, kdyby tyto ženské nachaly pod návodama prostor pro dotazy k návodu, poradnu nechaly pro ty, které mají opravdu dobrou radu a ne jenom ty "standartní" a slezly se všechny na jedné diskusi, bylo by tady hned víc místa a i prostor pro 4 stejné návody. Mimochodem, Vaše růžičky se od těch zbylých opravdu hodně liší. PS: A protože jsem slovenka tak jsem tady určitě vytvořila nějakou hrubku a do rána mám pod komentářem další, že to nebo tamto se píše tak a tak, to je totiž jejich další oblíbená činnost.
janča kment 4. 10. 2011, 19:55
@Monca82 Milá Moničko,jste mě fakt pobavila :-D :-D :-D ale bohužel s Vámi souhlasím a tady za ten návod moc děkuju,jsem ta potrefená,úča,a na mmb si chodím pro inspiraci na pracko a výtvarku a moc děkuju maminkám,že to sem dávají.takže Kači,díky,díky,díky (hello) (hello) (hello) (flower) (flower) (flower)
efu 21. 10. 2010, 15:45
@Monca82 přesně tak!!je to vážně pěkné...nemáte se za co stdet ani se nemusíte vůbec obhajovat,prostě budete nad věcí,nány jsou byli a vždycky budou :) s pozdravem Eva
efu 21. 10. 2010, 20:02
@efu no tak byly no ,-) ,-)
kvitek 21. 10. 2010, 16:53
@efu nány byly (prosím tvrdé y - ty nány)... :-)
VClaire 21. 10. 2010, 15:31
@Monca82 (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ZuTab 21. 10. 2010, 14:55
@Monca82 (clamp) (Y) (clamp)
zigi 21. 10. 2010, 8:49
@Monca82 taktéž souhlasím (C)
kluca 21. 10. 2010, 8:22
@Monca82 Moc hezké a pravdivé :-S
tyleka 20. 10. 2010, 16:28
Kytičky jsem objevila poprvé v životě tento týden a jsem ráda za každý návod s fotkou (samozřejmě pokud to není stahované pořád ze stejného zdroje). Zatím jsem umotala tři (každý den jednu a sleduju sesychání), nejsem s nimi spokojená a studuji detaily z návodů, jak je udělat bohatší a bachratější, hledám i na googlu a jinde. Nápad s věncem je skvělý, doufám, že najdu další.
VClaire 20. 10. 2010, 8:01
To je hrozný Kateřino, jak jsou tady některý ženský přísný *-) *-) Já jsem nedávno ty kytičky chtěla dělat a ty staré návody jsem nenašla. Takže jsem ráda za ten váš (clamp) (clamp) (clamp) Připadá mi, že náplní dne těchto žen je sedět u počítače a hledat chyby 8o| 8o| 8o| Klára (F) (F) (F)
kvitek 20. 10. 2010, 16:27
@VClaire Staré návody tu jsou, jen stačí trošku pohledat...trošku trpělivosti, potom tu nemusí být každý zajímavý návod pětkrát... (L)
kackapav 20. 10. 2010, 17:38
@kvitek tak pokud jsem dobře koukala, ve všech návodech, které tu byly uvedeny, byly růžičky zavité, takže nepokládám svůj návod za opakování, spíš jako jednu z možných variant. Vždyť kolikrát se tu objeví návod s nadpisem: vylepšený postup... apod. Pro všechny, kteří chtějí mít připomínky podobného typu, prosím Vás pěkně, pokud Vás můj návod nezaujal, tak ho laskavě přeskočte a nechte ho těm, kterým se líbí
kvitek (upraveno) 21. 10. 2010, 18:18
@kackapav Já se s vámi nechci ani nebudu dohadovat - fakt je, že tento návod už je tady několikrát, váš "návod" neobsahuje ani detailní postup na výrobu růžiček, jako je tomu u předchozích návodů, jenom jste prostě k růžičce domotala pár listů...Tento "návod" stačilo nafotit do hobby s upozorněním na vylepšení a předešla byste této zbytečné diskusi (která se mimochodem rozpoutává u každého z podobných "návodů" ). Váš "návod" mě opravdu nezaujal, nicméně jsem měla potřebu sdělit vám svůj názor...Můžete ho rovněž přeskočit.
kackapav 22. 10. 2010, 10:02
@kvitek Nevím, z jakého titulu Vám náleží kritizovat vložené návody a poučovat přispěvatelky. Nikde jsem nenašla od administrátorů to, že by bylo zakázáno vkládat stejné návody (možná jsem jen špatně hledala), ale myslím, že pokud by jim to vadilo natolik jako Vám, už dávno by Vás (či některou další "poučovatelku" zaměstnali coby kritiky a cenzory. Bohužel nemám tyto stránky prozkoumané tak dokonale, takže nevím, kde naleznu sekci hobby. A myslím, že i když bych o ni věděla, raději věnuji čas, který bych strávila vyhledáváním stejných návodů mezi všemi, svým dětem. Pokud by vše mělo být tak, jak si to asi představujete, nebyla by zde polovina návodů (např. pro věnečky by stačil 1, protože navázání či nalepení čehokoliv už je jakési vylepšení, stejně tak čepičky s různými vzorky - přeházet řetízková oka a sloupky můžeme taky prakticky jakkoliv, a takto bych mohla pokračovat - tím se nechci dotknout těch, co to sem vkládají, věřte, mě je jedno, že je tu na jedno téma třeba 20návodů, já si vyberu ten, který se mi líbí nejvíc a ostatní nemám potřebu kritizovat) Každopádně děkuji za Vaši radu i informaci o tom, že je pro Vás můj názor nezajímavý, věřte tomu, je mi to úplně jedno :^)
kvitek 22. 10. 2010, 14:59
@kackapav Asi jste mě špatně pochopila, což mě opravdu mrzí. Můj první příspěvek, na který jste reagovala, byl adresován paní Kláře. Zbytečně to hrotíte a rozčilujete se, já váš "návod" ani necenzuruji ani vás nepoučuji...Jen jsem se vyjádřila v tom smyslu, že pro mě to návod není a proto mě nezaujal. Pravdu máte v tom, že kdyby tu nebyla polovina zbytečných návodů (ať už na cokoliv), tak by se lépe hledalo a orientovalo v této sekci. Ráda sleduji návody, ráda podle nich tvořím, a proto mě opravdu nebaví se prokousávat desítkami stejných "návodů" s "malými obměnami"...Také raději trávím čas jinými aktivitami než hleděním do počítače...Mějte se hezky. (hello)
nula 19. 10. 2010, 19:30
Dělala jsem loni a některé použila i do kytice na hrob - bylo to moc pěkné i tam ,-)
kackapav 19. 10. 2010, 20:03
@nula Taky mám v plánu použít to na dušičkovou výzdobu
ivulech 19. 10. 2010, 12:37
Super nápad,jdeme na listí (Y) (podzim)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie