Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

Strom ze slaného těsta

0.0
Strom ze slaného těsta

Postup

Vkládám návod podle knihy Velká kniha pro malé mistry 2. Je v ní spousta pěkných nápadů. Tvořit se dá cokoliv, šneky, vykrajované tvary..., ale stromek je príma, vypadá dobře a hlavně je určitě zvládnutelný pro šikovného předškoláka.
Receptů na slané těsto je na MB více, my použili poměr hl.mouky a soli 1:1 + vodovkou obarvená voda dle potřeby. Hotová díla péct na peč. papíru na 150 °C hodinu.

Barvení těsta: do směsi soli a mouky (cca 50 a 50 g v každé misce) přidávat vodu sytě obarvenou vodovkami, až bude dobře tvarovatelné, naše vodovkové těsto není sytě barevné (viz zelená, červená barva), sytých odstínů docílíte přidáním potr. barev, kakaa apod. (viz jiné návody na MB), na strom potřebujeme 2x zelenou, červenou a hnědou barvu

Kmen: váleček z hnědého těsta dole nakrojíme a vytvarujeme kořeny, nahoře totéž pro korunu stromu, my kmen ještě poštípali nůžkami (kůra)

Listy, jablka: zatímco s mícháním těsta a tvarováním koruny a kořenů jsem ještě pomáhala, odteď vše dokončila dcera úplně sama - ze zelených si tvořila různě velké kuličky, prstem je vplácla na větve, nakonec červená jablíčka(třešně), která tam vpichovala špejlí (proto ta dírka), fajn je, že nic nemusí být stejně velké a rovnoměrné...

Dokončení: špejlí nahoře udělat dírku na zavěšení, upéct, (nesníst), nalakovat...a paráda je hotová
Přejeme příjemné tvořeníčko!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

bobrova 17. 12. 2011, 10:48
pico
LEILI 27. 7. 2011, 17:19
(I)díky za inspiraci (Y)
hublice 27. 7. 2011, 13:53
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Můžu se zeptat čím lakujete? Dělala jsem srdíčko a po čase mi to popraskalo :-|. Díky (F)
Detron (upraveno) 29. 7. 2011, 14:12
@hublice Tak nejspíš lakem na dřevo. Já lakovala Fixativem z papírnictví a nic moc, budu to lakovat znovu.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie